Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Rektör Tabakoğlu’na YENİ KİTABINI TAKDİM ETTİ

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, son kitabı olan “Balkan Harbi’nde Muhacir Olmak” adlı eserini, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim etti.

Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Rektör Tabakoğlu’na YENİ KİTABINI TAKDİM ETTİ

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, son kitabı olan “Balkan Harbi’nde Muhacir Olmak” adlı eserini, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Temmuz 2021 Çarşamba 06:05
Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Rektör Tabakoğlu’na  YENİ KİTABINI TAKDİM ETTİ

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler’in “Balkan Harbi’nde Muhacir Olmak” adlı son kitabı yayımlandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret eden Edirne Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, kısa bir süre önce Değişim Yayınları arasından okuyucuyla buluşan kitabı takdim etti. Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin de yer aldı.

Ziyarette, Balkanların makûs tarihi göç olgusuna ışık tutmak gayesiyle yayın hayatına kazandırdığı eseri hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na esere gösterdiği yakın alaka ve duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise üniversite olarak Balkanlar’ın sosyal ve kültürel hayatının şekillenmesinde etkili olan her tür araştırma ve çalışmayı önemsediklerini belirterek çalışmanın, göç konusundaki akademik çalışmalara katkı sunması temennisinde bulundu. Göç konusunda yapılmış bilimsel çalışmaların ve yayınların çoğalmasını arzuladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Doç. Dr. Mustafa Hatipler’e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

“Balkan Harbi’nde Muhacir Olmak” adlı kitabı hakkında konuşan Doç. Dr. Mustafa Hatipler, her göçün özünde büyük acılar barındırdığına dikkat çekerek “Göç, her ne şartlarda yapılmış olursa olsun, bir yerinde ya da bir yerlerinde acıyı saklar. Bu durum, en meşakkatli göçler için de en müreffeh göçler için de geçerlidir. Çünkü göç, ardında bırakılan bütün geçmişi, dipdiri ve taptaze olarak elinde tutar. Dolayısıyla, her göç, birikmiş bir özlemdir. Her göç, geçmişi, her gün, her an defalarca tekrar tekrar yaşamaktır. Her göç, ağacın köke bağlılığı neyse onu yitirmektir. Balkan Harbi, Osmanlı Devleti’nin tarih sahnesinden silinme eyleminin ya da Şark Meselesi’nin çözümünün provası hükmündedir. Bu prova, yüz binlerce insanın katledilmesi, yerinden yurdundan edilmesi, evsiz barksız kalması ve açlığa mahkum olması uğruna yapılmış ve yaptırılmıştır. Bu dönemde var olan kolera salgını ve ağır iklim koşulları da bu provayı adeta kolaylaştırmıştır. Osmanlı Devleti, gerek sayısal olarak gerek moral olarak gerekse yapısal olarak kazanılması mümkün olmayan bir harbe sokulmuştur.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.