ARSLAN'DAN BİR İKİNCİLİK KUPASI DAHA GELDİ

Edirne Belediye Spor Kulübünün Şampiyon Taekwondocusu Hasan Arslan şimdi de Dünya Taekwondo Başkanlık Kupasında 2. Oldu.

ARSLAN'DAN BİR İKİNCİLİK KUPASI DAHA GELDİ

Edirne Belediye Spor Kulübünün Şampiyon Taekwondocusu Hasan Arslan şimdi de Dünya Taekwondo Başkanlık Kupasında 2. Oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Eylül 2021 Perşembe 06:11
ARSLAN'DAN BİR İKİNCİLİK KUPASI DAHA GELDİ

Pandemi öncesi 2019 yılında yapılan son Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olan, pandemi yasaklarının ardından Temmuz 2021 de yapılan ilk Türkiye Şampiyonasında bu ünvanını koruyarak tekrar Türkiye Şampiyonu olan ardından Ağustos ayı içinde yapılan Milli Takım seçmesinide kazanarak 27 Ağustos 2021 tarihinde ESTONYA’ da Avrupa İkincisi olan Taekwondo sporunun ve duayen Hoca Metin Eşme’ nin yeni yıldızlarından Hasan Arslan bu kez de 15-22 Eylül 2021 tarihlerinde 30 ülkeden 1400 sporcunun katılımıyla İstanbul’ da düzenlenen 6. Dünya Başkanlık Kupasında Türk Milli Takımını temsil etti. Daha önce yarıştığı 41 kg sıkletinden sıklet arttırarak ilk kez çıktığı 45 kg da yaptığı 5 maç sonucu ikinci oldu ve ülkemize bir gümüş madalya daha kazandırmış oldu. Sporcunun antrenörü Metin Eşme basına yaptığı açıklamada “ Edirne Taekwondosuna ve spor camiasına bir yıldız daha kazandırmanın gururunu yaşıyorum. Bireysel sporlarda performansı sürekli zirvede tutmak çok zor bişeydir. Örneğin Kırkpınar şampiyonu olan pehlivanlar daha sonra yapılan güreşlerde aynı performansı sergilemekte zorlanırlar. Biz yaptığımız özel ve bilgisi bizde saklı çalışmalar sayesinde Hasan gibi bir özel yeteneği Temmuz ayı başından Eylül ayı sonuna kadar katıldığı 4 önemli ve büyük organizasyonda da hep zirvede tutmayı başardık. Bu başarı kolay kolay elde edilemeyecek kadar zor bir iş. Şampiyon sporcum Hasan Arslan’ ı ve daima arkasında olan ailesini birkez daha tebrik ediyorum. Her zaman söylediğim bir gerçeğin altını çizmek isterim, bu başarılardaki en büyük paydaşların başında kulübümüz Edirne Belediyesi ve onun başındaki insan sayın Recep Gürkan gelmektedir. Onun sağladığı destek sayesinde sadece işimiz odaklanıp başarı için daha çok daha çok ve daha çok çalışabiliyoruz. Şimdi Sırada Ekim ayı içinde yapılacak olan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası var ve orda da çok başarılı ve milli sporcularımında içinde olduğu sporcularım yarışacaklar, eminim o yarışmadan da yeni gurur hikayeleri ve büyük bir başarı daha çıkacak” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.