“ARTIK YETER”

CHP Parti Meclis Üyesi Gökhan Günaydın seçim çalışmaları kapsamında CHP Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada düzenlenen toplantıda konuşan CHP Meclis Üyesi Gökhan Günaydın “Her ildeki mitinglerimiz tarihsel bir etkinlik olarak gerçekleşiyor. Daha önce hiç görülmemiş kalabalıklar toplanıyor ve artık yeter sözünü haykırıyorlar.” Dedi.

“ARTIK YETER”

CHP Parti Meclis Üyesi Gökhan Günaydın seçim çalışmaları kapsamında CHP Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada düzenlenen toplantıda konuşan CHP Meclis Üyesi Gökhan Günaydın “Her ildeki mitinglerimiz tarihsel bir etkinlik olarak gerçekleşiyor. Daha önce hiç görülmemiş kalabalıklar toplanıyor ve artık yeter sözünü haykırıyorlar.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Haziran 2018 Salı 18:54
“ARTIK YETER”

CHP Parti Meclis Üyesi Gökhan Günaydın seçim çalışmaları kapsamında CHP Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada düzenlenen  toplantıya CHP Meclis Üyesi Gökhan Günaydın, CHP Edirne Milletvekili adayları Okan Gaytancıoğlu ve Yakup Atalay, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Kadın Kolları Marmara Temsilcisi ve MYK üyesi Arzu Öner, CHP Gençlik Kolları Marmara Sorumlusu ve MYK üyesi Kutay Özkese katıldı.

“ARTIK YETER”

Toplantıda konuşan CHP Meclis Üyesi Gökhan Günaydın “16 Nisan referandumu sonrası getirilen yeni sistem Türkiye için ciddi riskler oluşturuyor. CHP her zaman parlamenter demokratik sistemden yana olmuştur, tek adamdan değil ortak akıldan yana olmuştur. Her ildeki mitinglerimiz tarihsel bir etkinlik olarak gerçekleşiyor. Daha önce hiç görülmemiş kalabalıklar toplanıyor ve artık yeter sözünü haykırıyorlar.”  Dedi.

“İÇİŞLERİ BAKANI BU MANTAR TABANCASIYLA NEYİ KASTEDİYOR”

İçişleri Bakanlığı koltuğunu işgal etmekte olan şahıs mantar tabancası patlasa CHP’lilerin kaçacağını söylüyor diyerek sözlerine devam eden Günaydın “İçişleri bakanı bu mantar tabancasıyla neyi kastediyor bilmiyoruz. Kaçar dediği CHP’lilerin bu memleketin kurucu kadroları olduğunu unutmamak lazım. Düşman Polatlı’ya kadar gelmişken bu partinin üyeleri bu ülkeyi kurtardılar. Kuvayi Milliye’den gelen bir partiyiz ve eğer o mantar tabancısını patlatmaya kalkanlar olursa onları patlatacaklarına pişman ederiz.  CHP barıştan, demokrasiden yanadır ama CHP tehditlerden çekinecek bir parti değildir. Seçime beş gün kala bir İçişleri Bakanının ülkeyi ve vatandaşları tehdit etmeye kalkması içinde bulunduğumuz tabloyu göstermektedir.

“İKTİDAR TÜRKİYE’Yİ EKONOMİDE YOLUN SONUNA GETİRMİŞTİR”

Yılda 250 Milyar Dolar’a yakın sıcak paraya ihtiyaç duyan bir iktisadi çöküntü tablosuyla karşı karşıya olduğumuzu belirten Günaydın, “1 Trilyon Dolardan fazla vergi toplayan, 60 Milyar Dolar’ın üzerinde özelleştirme gelirine sahip olan ve bu memlekette sadece 3 Milyar Dolar’a yapılmış olan köprülerle övünen bir iktidar Türkiye’yi ekonomide yolun sonuna getirmiştir. Tarım çökmüştür, sanayi çökmüştür, istihdam verileri vahimdir, iş aramaktan vazgeçenlerle birlikte bu ülkede 6 buçuk milyon insan işsiz konumdadır, her dört üniversite mezunundan birisi işsizdir. Enflasyon çift haneleri görmüştür, Euro 6 liraya yaklaşmıştır, dolar 5 liraya yaklaşmıştır ve bütün faiz artırımlarına rağmen döviz kuru engellenememiştir. Bu tablo mutlaka onarılması gereken, mutlaka ısla edilmesi gereken bir tablodur. Türkiye’nin yeniden bir üretim ekonomisine, sanayisiyle tarımıyla dönme zorunluluğu vardır.

“2 TRAKYA BÜYÜKLÜĞÜNDE ARAZİYİ ÇİFTÇİ 15 YILDA EKMEYİ BIRAKMIŞTIR”

AKP 15 yıldır bu ülkeyi tek başına yönetti diyen Günaydın “TÜİK’in istatistikleri açıktır. 15 yılda bu memlekette 32 milyon dönümde çiftçi tarım yapmaktan vazgeçti. Trakya’nın yüzölçümü toplamı 18 milyon dönümdür. Yani yaklaşık 2 Trakya büyüklüğünde araziyi çiftçi 15 yılda ekmeyi bırakmıştır. Çiftçi kayıt sisteminde çiftçi sayısı 700 bin azalmıştır. Bütün bunlar Türkiye’de tarımın çiftçi tarafından yapılmamaya başlandığının önemli fotoğrafları olarak önümüzdedir. Artan girdi fiyatlarına rağmen bunun karşısında çıktı fiyatlarının buna paralel bir artış göstermemesi ve piyasanın düzenlenememesi.

“YAPTIĞINIZ VERGİLEMENİN ONDA BİRİNİ BİLE DESTEK OLARAK VERMİYORSUNUZ”

Biz mazotu üç liraya vereceğiz diyoruz Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce alanlarda bunu ilan ediyor diyen Günaydın “Tarım Bakanı çıkmış diyor ki ‘mazotun yarısını zaten biz finanse ediyoruz. Bu CHP’lilerin haberi yok’ diyor. Türkiye’de çiftçi her yıl 4 milyar litre mazot kullanıyor. Mazotun üzerinde en az iki buçuk lira vergi var ve on milyar lira yalnızca mazot üzerinden çiftçiden vergi alınıyor. Buna karşılık Tarım Bakanının mazota yaptığı destek 600-700 bin liradır. Bu sene en fazla 1 milyar destek yapacak olsun. Yani yaptığınız vergilemenin onda birini bile destek olarak vermiyorsunuz.  Ondan sonra birde biz mazot giderlerinin yarısını ödüyoruz diyorsunuz. Eğer bu bilgisizlikse ve tarım bakanının tarımı bilmediğini zaten söylüyoruz. Bu durum çok vahim bir tablodur. Biliniyor ve tablo çarpıtılıyor ise buda Türkiye’nin kötü yönetildiğine dair başka bir örnektir.  AKP döneminde 189 milyar dolarlık ithalat yapılmıştır. Bu günkü kurlarla 900 milyar liraya yakındır bu rakam. Türkiye bütün bu parayı yurt dışına saçmak yerine üreticiyi desteklemiş olsaydı Trakya’da Anadolu’da yurt genelinde çok daha iyi bir tablo ortaya çıkmaz mıydı? Yıl da 4 milyar ton buğday ithal eden bir ülkedir bu memleket. 2010 yılında ilk kez kurbanlık koyun AKP döneminde ithal edilmiştir. 2012 yılında saman yine ilk kez AKP döneminde ithal edilmiştir. Son beş yılda yalnızca hayvan ve hayvansal ürün ithalatına 5 milyar doların üzerinde ithalat parası ödenmiş durumdadır. Bir sürü insanın evine et kurban bayramından kurban bayramına anca girebiliyor.

“TÜRKİYE’NİN SORUNLARI VARDIR AMA HİÇBİR SORUN ÇÖZÜMSÜZ DEĞİLDİR”

Türkiye’nin sorunları vardır ama hiçbir sorun çözümsüz değildir. Bu sorunlara talibiz. Bu sorunların çözümü yeni sistemde Muharrem İnce’nin başkanlığında yürütülecek başkanlık sisteminde ve onun oluşturacağı kadroyla çözüme kavuşacaktır. Türkiye daha sonra demokratik parlamenter sisteme dönecektir. CHP iktidarıyla bu sorunların çözümü adım adım giderilecektir. Türkiye doğru bir tarım politikasına giderse yılda 400 bin dönüm kadar alanı sulamaya açarsa 3 yıl içinde tüm tahıl ve baklagillerde 5 yıl içinde de tüm yağ bitkilerinde ve hayvancılık sektöründe kendine yeterli ve tekrar ihracat yapabilen bir ülke haline dönüşebilir. Bu partide bunun kadroları vardır. Bu ülke bu sorunların çözümünü bilmektedir. Yeter ki 24 Haziran’da ve eğer kalırsa 8 Temmuz’da Türkiye kendi seçimini doğru noktada yapsın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.