ASIL İŞİM TARIM EK İŞİM BAKANLIK!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir dizi ziyarette bulunmak için Edirne’ye geldi. AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda partililerle buluşan Bakan Pakdemirli, “Ayçiçeğinin anavatanı, tarımın başkenti Edirne, hakikaten çok önemli bir şehir. Bugün burada olduğum için çok mutluyum. Ben de tarımın içerisinden gelen bir insan olarak ek iş olarak Bakanlık yapıyorum. Tarımı hiç bırakmadım, hep sizlerin arasında oldum.” ifadelerini kullandı.

ASIL İŞİM TARIM EK İŞİM BAKANLIK!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir dizi ziyarette bulunmak için Edirne’ye geldi. AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda partililerle buluşan Bakan Pakdemirli, “Ayçiçeğinin anavatanı, tarımın başkenti Edirne, hakikaten çok önemli bir şehir. Bugün burada olduğum için çok mutluyum. Ben de tarımın içerisinden gelen bir insan olarak ek iş olarak Bakanlık yapıyorum. Tarımı hiç bırakmadım, hep sizlerin arasında oldum.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Şubat 2019 Salı 08:10
ASIL İŞİM TARIM EK İŞİM BAKANLIK!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir dizi ziyarette bulunmak için dün Edirne’ye geldi. Bakan Pakdemirli, ilk olarak AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Sonrasında Alipaşa Çarşısı ve Saraçlar Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret eden Bakan Pakdemirli, ardından tarımdaki sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili Edirne Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıda Sivil Toplum Kuruluşlarıyla buluştu. 

AKMEŞE: “AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİ KUTLAYACAĞIZ”

AK Parti Edirne İl Başkanlığı programında açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, “Tarım Bakanımızı tarım şehri Edirne’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Edirne tarihiyle, kültürüyle, tarımıyla ülkemizin en batısında olan Serhat Şehrimizdir. 31 Mart akşamı yine bu coşkuyla Edirne AK Parti belediyeciliğini kutlamış olacağız bundan hiç şüphem yok. Tarım şehri dedik Edirne için, bugün Tarım Bakanımızı Edirne’de ağırlıyoruz. İnanıyorum ki, Bakanımız Edirne’ye müjdeli haberlerle gelmiştir. Edirne bizim iktidarımızda 15 katrilyon hizmet aldı. Yaklaşık 2.6 katrilyonu tarımla uğraşan çiftçiye destek olarak verildi. Tabii daha fazlasını görmek isteriz fakat imkânlar dâhilinde en iyisini verdiğimizden hiç şüpheniz olmasın.” dedi.

AKSAL: “BAKANLIĞINIZIN EDİRNE’YE YAPTIĞI BÜYÜK HİZMETLER VAR”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise, “Edirne 88 yıl Osmanlıya başkentlik yapmış bir tarih şehri olmakla birlikte, Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu sultanlar şehri olduğu kadar da bir tarım şehri. Meriç’in ve Ergene’nin sularıyla suladığı, verimli ovalarımızla Türkiye’de üretilen çeltiğin yüzde 44’ünü, yaklaşık yarısını Edirne’de üretiyoruz. Tabii ki Edirne’mizde Bakanımızı ağırlıyor olmamız çok daha önem taşıyor bizim için. Bakanım, Bakanlığınızın Edirne’ye yaptığı büyük hizmetler var. Bu hizmetler sizin döneminizde katlanarak artacaktır. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi kanal Edirne’yi bu yıl tamamlıyoruz. Bu projenin tamamlanmasıyla sel baskınlarından Edirne kurtulacak. Biz maalesef hala hizmet belediyeciliğiyle burada tanışmış değiliz. İstanbul’da Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığıyla başlayan hizmetlerden Edirne maalesef hak ettiğiniz alamamıştır. Bunların dışında Bakanım, gıda OSB için sizlere teşekkür ederim. Uzun süredir bekleyen ve çözülemeyen bir sorunumuz vardı. Kendisi göreve gelir gelmez bu sorunu çözdü. İnşallah Edirne’ye istihdama çok büyük katkılar sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

PAKDEMİRLİ: “ŞUBAT AYINDA 3 MİLYAR TL DESTEK VERECEĞİZ”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan selam getirdiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, “Ayçiçeğinin anavatanı, tarımın başkenti Edirne hakikaten çok önemli bir şehir. Bugün burada olduğum için çok mutluyum. Ben de tarımın içerisinden gelen bir insan olarak ek iş olarak Bakanlık yapıyorum. Tarımı hiç bırakmadım, hep sizlerin arasında oldum. Heybe dolu ancak Ticaret Borsası’nda yapacağımız toplantıda heybeyi boşaltacağız. İlgili arkadaşları da oraya davet ediyorum. Edirne’yle ilgili neler yaptık, neler yapacağız fotoğrafı orada çekelim. Kırklareli’nde bir açıklama yaptık pek anlaşılmamış, tekrar etmek isterim. Balıkesir’de Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. Şubat ayında yapacağımız ödemelere ait toplam rakam ve bunların detayları şu şekildedir; 2019 yılı Şubat ayı tarımsal desteklemeler ödeme planı, alan bazlı destekler 1 milyar 885 milyon 977 bin lira, buza desteği ödemeleri 510 milyon lira, diğer hayvancılık destekleri 133 milyon 650 bin lira, fark ödemesi 260 milyon, yem bitkileri desteği 120 milyon, diğer tarımsal desteklemeler 144 milyon 527 bin lira, toplamda 3 milyar 24 milyon 154 bin lira. Mart ayındaki ödemelerimizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunları da Mart ayı içerisinde açıklıyor olacağız. Bunlar çiftçimize Cumhurbaşkanımızdan hediyedir.” ifadelerini kullandı.

PAKDEMİRLİ: “EDİRNE DİĞER İLLERE GÖRE GERİDE KALDI”

Bakan Pekdemirli, Edirne’nin diğer illere göre geride kaldığını söyleyerek, “Toplum hafızası unutmaya çok meyillidir, fakat aranızda 70’li yılları hatırlayan varsa o yıllarda bakkalda kuyruk bekliyorduk. Arabamıza benzin almaya gidiyorduk onun kuyruğunu bekliyorduk. Türkiye koalisyonlarla iyi yönetilemiyordu. 80’li yıllarla beraber Özal geldi. 8 yıl fakat önemli istikrar sağlandı. 90’lı yıllara baktığımızda Türkiye yine koalisyonların pençesine düştü ve 2 binli yıllarla beraber tek bir parti iktidarıyla birlikte Türkiye istikrara kavuşmuş oldu. Tabi bu durumdan rahatsız olan çok, rahatsız olanlara nazaran vatandaş ‘Türkiye koalisyonla yönetilmesin, istikrarlı bir şekilde yönetilsin.’ dedi. Son 5 senede başımıza gelenleri bir hesap edelim; AK Parti kapatma davasını saymıyorum yargı darbesi, darbe girişimi, ekonomik taarruz. Bunların hepsini düşündüğümüzde Türkiye’yle oynayan bir güç var. Belki bu coğrafyada olmasaydık, bunları yaşamayacaktık fakat herkesin gözü bizim coğrafyamızda. Bizim bunların karşısında kararlı bir şekilde durmamız gerekiyor. Kararlı durmak için de genç olan demokrasimizle desteğimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçtik. Bu sistemi zorlamak isteyen olacak. Bizde tekrardan diyeceğiz ki, hayır biz bu sistemin arkasındayız. Tüm partiler hizmet için var. Bugün CHP’ de vatandaşa gidip projelerini anlatsın, kendini sevdirsin, o da iktidar olsun. Herkes bu fırsatı değerlendirsin ve oyunu alsın. Vatandaş oyunu kime verirse başımızın üstüne, yerelde iktidar olmayınca genelde de iktidar olamıyorsunuz. Edirne diğer illere göre geride kaldı. Yerelde de çok iyi bir hizmet almak için mutlaka ve mutlaka AK Belediyecilikle tanışması gerekiyor.” dedi.

PAKDEMİRLİ: “ATALARININ, DEDELERİNİN HATRINA OY ALIYORLAR”

Kendilerine oy vermeyenlerin hatır için diğer partilere oy verdiğini aktaran Bakan Pakdemirli, “Bize oy vermeyenler belli. Atadan, dededen kalan partilere oy veriyorlar. O partilerin bugün ki durumu belli. Atadan, dededen kalma hatrına bu oyları alıyorlar. Bu oyu veren arkadaşların kapılarını tek tek çalacağız ve diyeceğiz ki, ‘Haydi dostum bu mesele Recep Tayyip Erdoğan’ın meselesi değil, bu mesele milletin meselesidir, geleceğin meselesidir, çocuklarımızın meselesidir.’ 31 Mart’ta sandıkları hep birlikte Edirne’de patlatmaya var mısınız?” dedi. Salonda bulunan partililer de hep bir ağızdan Evet diyerek Bakan Pakdemirli’ye karşılık verdi.

Bakan Pakdemirli AK Parti Edirne İl Başkanlığındaki programının ardından Alipaşa Çarşısı ve Saraçlar Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti. Yürüyerek Alipaşa Çarşısı’na gelen Bakan Pakdemirli yolda vatandaşlarla sohbet ederken, Alipaşa Çarşısı girişinde bulunan kestaneciden kestane yedi. Kestaneyi çok sevdiğini dile getiren Bakan Pakdemirli, Alipaşa Çarşısı ve Saraçlar Caddesi’nde bulunan esnafların dükkanlarına girerek onlarla sohbet etti.

Buradaki programının ardından Edirne Ticaret Borsası’nda Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelen Bakan Pakdemirli, tarımdaki sorunlar ve çözüm önerilerini Sivil Toplum Kuruluşlarıyla beraber değerlendirdi.

Kerem Filiz



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.