ASIRLIK ÇINARA SÜRPRİZ ZİYARET

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Yeniimaret’te yaşayan 100 yaşındaki Hatice Ildırım’ı ziyaret etti.

ASIRLIK ÇINARA SÜRPRİZ ZİYARET

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Yeniimaret’te yaşayan 100 yaşındaki Hatice Ildırım’ı ziyaret etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ekim 2019 Çarşamba 08:20
ASIRLIK ÇINARA SÜRPRİZ ZİYARET

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından birçok etkinlik düzenlendi. Etkinlikler kapsamında; İl Müdürü Bilgin Özbaş Yeniimaret’te ikamet eden ve 6 yıldan beri gelinine evde bakım ücreti ödenen 100 yaşındaki Hatice Ildırım’ı ziyaret etti. Ziyaretten dolayı çok memnun olan Ildırım, Özbaş ve Müdürlük personeline teşekkür etti. Öğlenden sonra ise, Edirne Merkez Huzurevi’ndeki hizmet alanlara yönelik Alzheimer konulu konferans, 100 yaşını dolduran 2 yaşlıya doğum günü kutlaması ve Devlet Türk Müziği Korusu konseri düzenlendi.

“2 BİN 472 AİLEMİZE EVDE BAKIM ÜCRETİ ÖDÜYORUZ”

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ömrünün en güzel yıllarını vatanına, milletine, evlatlarına adayarak geçiren yaşlılarımızın layıkıyla bakımını sağlamak, sevdikleriyle bir arada yaşamalarını sağlamak, sağlıklı yaşlanmalarını sağlamak bizim en büyük gayemiz ve amacımız. İl Müdürlüğü olarak da bu alanda çalışıyoruz. Kurum bakımında olan yaklaşık 200’ün üzerinde yaşlımız var huzurevlerimizde. Huzurevlerinde her türlü ihtiyaçları karşılanıyor olmasına rağmen insanların huzur ve mutluluğu sevdiklerinin yanındadır. Yaşlılarımızın hepsi huzurevlerinde çok iyi bakılıyorlar fakat gerçek mutluluğu kendi çocuklarının, torunlarının yanlarında bulabiliyorlar. Edirne ili genelinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak engelli ve yaşlı olmak üzere 2 bin 472 ailemize evde bakım ücreti ödüyoruz. Ekonomik nedenlerden dolayı bakım altına alınmaktansa ailelerinin yanlarında bakılmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Şartları tutan ailelere bakım ücreti ödüyoruz. Bu anlamda huzurevlerinde ve bakım merkezlerinde değil, bakanlık olarak ev tipi bakım merkezlerini önemsiyoruz. Yaşlılarımızın aileleriyle birlikte olmaları en büyük tedavi en büyük sağlık diye düşünüyoruz.” dedi.

“BİRÇOK SOSYAL KÜLTÜREL AKTİVİTE DÜZENLİYORUZ”

Müdürlük olarak bakım altındaki yaşlıların sosyal hayattan kopmadan hayatlarını devam ettirebilmeleri için birçok faaliyet yaptıklarını belirten Özbaş, “Örneğin; 65 yaş üstü yaşlılarımızdan oluşan Aile Çalışma Sosyal hizmetler İl Müdürlüğü Spor Kulübümüz var. Gocca ligimiz var. Şu an finallere katılmaya hak kazandılar. Önümüzdeki ay Antalya’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacaklar. Bunun dışında yaşlılarımız Halk Eğitim Merkezinden gelen usta öğreticilerle birlikte kurslar düzenliyorlar. Dikiş-nakış kurslarımız var, boyamadan süs eşyaları hazırlama kurslarına kadar çeşitli alanlarda kaliteli vakit geçiriyorlar. Bunun dışında sportif etkinliklerimiz var; yaz kamplarına gidiyorlar, huzurevimizin bahçesinde onlara bir alan tahsis ettik. Oradaki alana kendileri domates, biber ekiyorlar; yetiştiriyorlar. Bazı yaşlılarımızın özellikle hayvanlara karşı büyük zaafları var. Şuan huzurevimizde kediler bakıyoruz, köpeklerimiz var, tavuklarımız var. Huzurevinde yaşlılarımızın ihtiyaç duyduğu yumurtaları kendileri tahsis ediyorlar. Yeni kümesler yaptık; orada da kaz, ördek, tavus kuşu, bıldırcın bakarak onların sosyal hayatın daha içinde olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İHTİYAÇLARI OLUP OLMADIĞINI SORMAK İÇİN SIK SIK ZİYARET EDİYORUZ”

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle evde bakım gören yaşlıları ziyaret ettiklerini söyleyen Özbaş, “1990 yılından bu yana kutlanılan 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle yaşlılarımızın bir kısmını ziyaret ediyoruz. İhtiyaçları var mıdır, soruyoruz. Evde bakım ücreti ödediklerimizi kontrol ediyoruz. Yaşlılarımızın gerçekten layıkıyla bakılıp bakılmadıklarını inceliyoruz. Bunlar bizim görevlerimiz arasında. Ayrıca Bakanımız ve Valimizin de selamını iletiyoruz. 2 bin 472 aile belirli periyotlarla zaten kontrol ediliyor. Aksi bir durumla karşılaşıldığında gereken işlemler de yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.