ASLAN "BELEDİYE SEÇİMLERİNDE ADAY ADAYI OLACAĞIM”  

AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanı İsmail Aslan ilçenin sorunları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bölgede gölet yapımının devam ettiğini söyledi. Aslan gelecek yıl yapılacak belediye başkanlığı seçiminde partisinden aday adayı olmayı düşündüğünü ifade etti.

ASLAN "BELEDİYE SEÇİMLERİNDE ADAY ADAYI OLACAĞIM”  

AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanı İsmail Aslan ilçenin sorunları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bölgede gölet yapımının devam ettiğini söyledi. Aslan gelecek yıl yapılacak belediye başkanlığı seçiminde partisinden aday adayı olmayı düşündüğünü ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ağustos 2018 Cumartesi 08:54
ASLAN "BELEDİYE SEÇİMLERİNDE ADAY ADAYI OLACAĞIM”  

Lalapaşa AK Parti İlçe Başkanı İsmail Aslan, ilçenin sorunları konusunda açıklamalarda bulundu. Bölgedeki sulama göletleri çalışmalarına ağırlık verildiğini belirten Aslan, “İlçemiz sınarları içindeki bazı araziler maalesef çok verimsiz durumda. Bu, çiftçilerimizi  zor durumda bırakıyor. Buna çözüm arayışı içindeyiz. İlçemizde gölet yapımı devam ediyor.Şu anda üç göledimizin yapımı tamamlandı. Lalapaşa bir iki ile Dombay göletlerimiz faaliyete geçti. Büyünla ve Doğanköy göletleri çalışmaları ise başlama aşamasına geldi.Bundan sonra  Uzunbayır ve Tuğla göledimizin de yapılması gündemde.” Diye konuştu.

TARIM İÇİN OLMAZSA OLMAZ SU.

Tarım için suyun önemli olduğunu belirten Aslan, “Su olmadığı  zaman tarımdan verim alınmıyor. Sulama imkânı olmayan balkan köylerimiz için de hayvancılığın gelişmesi için çalışmaların yapılması lazım. Bu yönde ne gibi destek sağlanır  bunu araştırıyoruz. Böylece köylerden göçün önüne geçmemiz gerekiyor. İnsanlarımız tarımdan ve hayvancılıktan geçimini sağladığı zaman köylerden şehre göç etmesine gerek kalmaz. Aksi takdirde  köylerde geçimini sağlayamayan insanlarımız şehre göç etmeyi sürdürür. Hamzebeyli hudut kapısının ilçemize yeterli yararı olmuyor. Orada sadece az sayada insanımız çalışıyor. İlerdeki tarihlerde yol çevresinde tesislerin açılmasıyla ilçemiz daha cazip hale gelebilir.” dedi

ESKİ GÜREŞ AĞAMIZ GÜNEŞ ENERJİ TESİSİ KURDU

Lalapaşa,eski güreş ağalarından Selami Tuncer Demirköy yanında geniş arazide  güneş enerjisi tesisi kurdu ağustos ayı sonuna doğru devlete enerji aktarmaya başlayacağını belirten Aslan, “.

 İlçemizde turizmin gelişmesi için gayret gösterilmesi gerekiyor. İlçemizde bu konuda ilgi duyulan bir Havuzbaşı tesisi vardı o da yıkıldı. İlçemiz sınarlarında dolmenler var, onların turizm açısından değerlendirilmesi gerekir. İlçemizdeki Lalapaşa Çimento Fabrikası istihdam yaratma açısından çok yararlı oluyor . Orada yüzlerce insanımız çalışıyor. İlçemizde biri alt gelirliler diğeri  orta gelirliler için  iki TOKİ konutumuz var.  Aslında bir bölüm konuta daha ihtiyacımız var. Bu arada ilçemize yüksek okul gelmesi konusunda girişimlerimiz  olacaktır. Daha önceleri bu alanda  girişimlerimiz oldu. bunun için ilçe halkından kaynaklanan sorunlar nedeniyle yüksek okul alındı.İlçemize yüksek okulun gelmesinde büyük yarar olacaktır.” Dedi

YEREL SEÇİMLERDE EN GÜÇLÜ PARTİ OLACAĞIZ

2019 yılı mart ayında yapılması beklenen yerel seçimlerinde AK Partinin en iddialı parti olacağını belirten  Aslan,”Bu seçimi kazanma kararlılığındayız.Belediye başkanlığı için   aday adayı olacağım. Bu iş kısmet işi o gün ne olur bilemem . Fakat ben belediye başkanlığı için aday adayı olmayı düşünüyorum. Böylece ilçeme daha geniş kapsamlı hizmet etme amacındayım.

 İlçemizin bu tür hizmetlere ihtiyacı olduğu inancındayım. İktidar partisinin böyle imkânları daha yüksek. İlçemiz bu imkanlardan yararlanmalı” dedi

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.