ASTSUBAYLAR GÜNÜ KUTLANDI

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin 35. Kuruluş yıldönümü ve Astsubaylar günü törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde yapılan kutlama törenine  Emekli Astsubayları Derneği  yöneticileri Şehit Aileleri Derneği Başkan ve üyeleri  Malul Gaziler Derneği yöneticiler,Cumhuriyet Kadınları Derneği başkan ve üyeleri katıldı.

ASTSUBAYLAR GÜNÜ KUTLANDI

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin 35. Kuruluş yıldönümü ve Astsubaylar günü törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde yapılan kutlama törenine  Emekli Astsubayları Derneği  yöneticileri Şehit Aileleri Derneği Başkan ve üyeleri  Malul Gaziler Derneği yöneticiler,Cumhuriyet Kadınları Derneği başkan ve üyeleri katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Ekim 2019 Pazartesi 07:17
ASTSUBAYLAR GÜNÜ KUTLANDI

Bando eşliğinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende daha sonra Atatürk anıtına çelenk konuldu. Ardından   söz alan  Astsubaylar Derneği Edirne Şube Başkanı  Aydın Bildiş,” TEMAD,Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olmuş Atatürk ilkelerini bağlı kalbi vatan , millet sevgisiyle atan emekli  astsubayların  bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye genelinde  98 şubesi bulunan bir  kuruluştur. 17 Ekim tarihi TEMAD’ın kuruluş yıldönümüdür. Bu günü her yıl ülkenin dört bir yanında emekli Astsubaylar günü olarak kutlanmaktadır. Bu yıl kutlamalarımızı Mehmetçiğin seferde olması,  şehitlerimize olan saygımız gereği  resmi kutlamalarla sınırlı tutup diğer etkinliklerimizi iptal ettik.” dedi

BAĞIMSIZ KALMANIN  BEDELİ CANLA,KANLA ÖDENDİ  

Bugünkü kutlamanın Atanın huzurunda başlayıp  şehitlerin manevi huzurunda son bulacak kutlama olduğunu  belirten Bildiş, “ Bu topraklarda Türk adı var olduğu günden bu yana bağımsızlığımız, birlik ve beraberliğimiz sürekli tahdit altında olmuştur. Bu coğrafyada hür ve bağımsız kalmanın bedelini ecdadımız kanı ve canı ile ödemiştir. Ama tarihin hiçbir döneminde bu millet  vatanın esaretine izin vermemiştir. Bugün de ülkemiz üzerinde her gün şekil değiştiren  taktikle ve alçak oyunlar oynanmaya devam  etmektedir.

 Türkiye düşmanları bugün de karşımıza  PKK;İŞİD;FETÖ, gibi değişik isimler altında çıkmaktadır. Bu hain taşeronlar ülkemiz üzerinde tarihten bugünü olduğu gibi   bundan sonra da emperyalist uşağı olmaya  devam etmektedir. Bugün Suriye’de aynı oyunun sahnelendiğini görüyoruz.Sınırımızda bir terör devleti kurarak bir beka  sorunu yaratmak ve geleceğimizi tehdit altına almak girişimleri açıkça sergilenmektedir. Büyük millet bu oyunlara  fırsat vermeyeceğini 9 Ekim günü başlattığı  Barış Pınarı Harekatı  ile   bütün  dünyaya ilen etmişti. Dedi.

AS TSUBAYLAR HER ZAMAN MİLLETİN HİZMETİNDEDİR.

Tarihte olduğu gibi bugün de aşağılık oyunları karşısında  aziz milletimizi birlikte dimdik duran bütün oyunları bozacak, olanın Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunu belirten Bildiş,” Bizler de bu kahraman ordunun mensubu,  şerefli astsubaylar olmaktan  büyük onur ve şeref duyuyoruz. Astsubaylarımız  ordumuzdaki lider kadrosundaki görevlerini yerine getirirken her zaman  milletinin hizmetinde  olmaya devam edecektir. Ordumuzun omurgasını oluşturan astsubaylarımız  aldıkları taktik , teknik ve idari eğitimlerle  her türde modern silah araç ve gereçlerini  kullanarak  idamesini ve eğitimlerini vererek  modern çağın eğitimlerine uyum sağlamıştır. Bu anlamlı etkinliğimizde astsubayları yalnız bırakmayan  doğa ve çevre dostu oldukları kadar  milli değerlerimize de sevdalı olduklarını her ortamda gösteren bisikletçi dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Çeşitli gruplardan oluşan bisiklet grubuna Başkan Bildiş tarafından Türk Bayrağı verildi.

Bisikletçiler daha sonra  Şehitliğe hareket etti.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.