ATATÜRK İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği tarafından, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edilişinin 81. yıldönümü nedeniyle Eski Cami’de mevlid okutuldu.

ATATÜRK İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği tarafından, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edilişinin 81. yıldönümü nedeniyle Eski Cami’de mevlid okutuldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Kasım 2019 Cumartesi 06:47
ATATÜRK İÇİN  MEVLİT OKUTULDU

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümü nedeniyle Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu. Eski Cami’de okutulan mevlit öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Dernek Başkanı Veysel Güner, “Atamız, şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Bugün onlara edilen dualar kabul olsun inşallah.” dedi.

“ATATÜRK ÜLKÜ OLMUŞ, CUMHURİYETİ KURMUŞTUR”

15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner, burada yaptığı konuşmada, “Bu yıl da çok şükür dini inanışımıza, örf ve adetlerimize göre bu topraklar için canını hiçe sayan, bu toprakları bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi andık. Mutluyum, gururluyum ve onurluyum. Atamız, şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Bugün onlara edilen dualar kabul olsun inşallah. Merhum Akif’in de bahsettiği gibi, ‘Eski Dünya, Yeni Dünya, bütün akvam-ı beşer’ in hayâsızca saldırdığı bir ortamda Atatürk; Umut olmuş, ufuk olmuş, bu akına ayrı ayrı karşı koyan vatan evlatlarını birleştiren güç olmuştur. Ülkü olmuş, Cumhuriyeti kurmuştur. ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir’ sözünü dile getiren Atatürk’e 15 Temmuz’da olduğu gibi canımız pahasına sadık kalacağımızı ve Cumhuriyeti onun döneminde de var olan ve şiddetle karşı çıktığı mandacı, himayeciler ile harici düşmanlara karşı sadakatle savunacağımızı belirtmek isterim. Atam! Sen rahat uyu. Türkiye Cumhuriyeti oynanan tüm oyunlara, iç ve dış düşmanlara rağmen ilelebet payidar kalacaktır.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.