ATATÜRK’E BUNU KİM YAPTI?

Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Sülecik köyüne İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından yaptırılan Atatürk Büstüne zarar verilmesiyle ilgili soruşturma sürerken; İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, söz konusu durum nedeniyle üzüntü duyduklarını belirterek, “Umuyoruz ki; bu zararı veren kişi ya da kişiler bir an önce tespit edilir ve cezaları verilir. Olayın takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK’E BUNU KİM YAPTI?

Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Sülecik köyüne İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından yaptırılan Atatürk Büstüne zarar verilmesiyle ilgili soruşturma sürerken; İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, söz konusu durum nedeniyle üzüntü duyduklarını belirterek, “Umuyoruz ki; bu zararı veren kişi ya da kişiler bir an önce tespit edilir ve cezaları verilir. Olayın takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ekim 2020 Cumartesi 09:06
ATATÜRK’E BUNU KİM YAPTI?

Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Sülecik köyüne İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından geçtiğimiz ay Atatürk büstü yapılmıştı. Önceki gün büste kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zarar verildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken dün basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

“SÜLOĞLU BELEDİYESİ BÜSTÜN ONARIMINI BAŞLATTI”
İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, aldıkları haber karşısında üzüntü duyduklarını belirterek, “Bilindiği gibi 5 Eylül 2020 tarihinde Süloğlu ilçesi Sülecik Köyü'nde bir Atatürk büstü monte ettik. Tüm işçiliğini ve alımlarını İYİ Parti olarak biz yaptık. Köylere yaptığımız ziyaretlerde Sülecik köyüne gittiğimizde muhtarımız ve köylülerimizin ‘Köyümüzde Atatürk büstü yok’ diyerek Atatürk büstü yapılması yönünde talepleri olmuştu. Biz de bunu emir kabul ettik ve yönetici arkadaşlarımızla beraber hemen büstün kaidesini yaptık. Ardından büstün siparişini verdik. 5 Eylül 2020 tarihinde Uluslararası İlişkiler Başkanımız Emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan Bey ve Edirne Milletvekilimiz Orhan Çakırlar, Genel İdare Kurul Üyemiz Prof. Dr. Murat Karaman Bey ve köylülerimizle beraber açılışını yaptık. Böyle bir eseri köyümüze kazandırmak bizi çok sevindirdi. Teslim ettikten sonra artık koruması muhtarlığımıza ve köylülerimize ait. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepimizin başkomutanı. Bundan en ufak bir şüphemiz yok. Elbette bunu köylülerimize ve muhtarımıza teslim ettik. Sabah saatlerinde üzücü bir haber aldım. Atatürk büstüne zarar verildiği yönünde bir bilgi geldi. Hemen köyün muhtarını aradım. Köy muhtarı bu haberi doğruladı. Akabinde Süloğlu Belediye Başkanı ile görüştüm. Süloğlu Belediye Başkanımız da zarar gören büstün hemen yerinden sökülerek belediyeye aldı. Belediyede büstün onarımını başlattı. Üzerinde çizikler var. Altın renginde boyanmıştı. Dolayısıyla o rengi bulmamız zor. Hemen siparişini verdik. Boyamız yakın zamanda elimize geçecek. Boyasını yapacağız ve tekrar yerine takacağız.” dedi.

“OLAYI TAKİP EDECEĞİZ”
Söz konusu durumun kendilerini oldukça rahatsız ettiğini belirten Demir, “Son zamanlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e haddi aşan ifadeler kullanılıyor. Milli bayramlarda Atatürk’ün resminin ters asıldığı bir zaman yaşıyoruz. Bu elbette bizi son derece rahatsız ediyor ve üzüyor. Böyle bir zararın köydeki vatandaşlarımız tarafından verileceğini sanmıyorum. Hatta bölge insanımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine ne kadar saygılı olduğunu bilen birisi olarak bölge insanlarımız tarafından da böyle bir zarar verilebileceğini aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum. Sonuç itibariyle böyle bir zarar verildi ve bu bizi son derece rahatsız etti. Umarım gerekli takibat yapılır ve bu zararı veren kişi bir an önce tespit edilir ve cezası verilir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin lideridir. Dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e zarar verecek olan milletimize zarar vermiş olur. Milletimiz liderine sonuna kadar sahip çıkar. Sevgisinde en ufak bir azalma söz konusu değildir. Bundan sonra da olayın takibini yapacağız. Durumdan son derece üzgünüz. Büstü yaptıktan sonra birçok köyden talep geldi. 3 tane köy muhtarımız bizi aradı. Onlar da aynı şekilde bizden büst talep ettiler. Bu köylerde de ziyaretlerimiz devam ediyor. Elimizden geldiğince muhtarlıklara yardımcı olacağız. Zaten belediyemiz de buna benzer örnek bir çalışma başlattı. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Köylerde kapanan okulların sahasında bulunan büstlerin onarımını yapıyor. Bu da güzel bir gelişme. Milletimiz Atatürk’e sonuna kadar saygılıdır. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar milletimizin gönlünden liderimizin silinmesi söz konusu değil. Tam aksine gün geçtikçe daha bağlı olduğumuzu milletimiz her fırsatta ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.