AVCI, MÜZELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı, 17 Mayıs 2022 Salı günü yaptığı açıklamada, “18 Mayıs Müzeler Günü”nü kutladı.

AVCI, MÜZELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı, 17 Mayıs 2022 Salı günü yaptığı açıklamada, “18 Mayıs Müzeler Günü”nü kutladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mayıs 2022 Çarşamba 06:00
AVCI, MÜZELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Birçok farklı tanımı olan müze, özellikle son yıllarda gelişen yeni nesil anlayışla; kentteki tarih ve kültür mirasının korunmasında aktif rol oynayan ve turizme katkısı açısından kentin bir bütün olarak tanıtımına ve markalaşmasına yardımcı olan; eğitim, koruma, iletişim ve kültür merkezine dönüşmüştür. Kentin diğer kurum ve kuruluşları ile paydaş projeler üstlenen, kütüphanesi, geçici sergi alanları, atölye çalışmaları ile insan odaklı yaklaşım sergileyen müzeler, zamanla kentin sosyo kültürel hayatına katkı sunan kurumlar haline gelmeye başlamıştır.

Uluslararası Müzeler Konseyi’nin (ICOM), müzelerin toplumların gelişiminde kilit rol alan kurumlar olduğunu vurgulamak, bu kurumlara ortak hareket platformu sağlamak ve halkın dikkatini müzelere yöneltmek amacıyla yılda bir günü “Müzeler Günü” olarak ilan ettiğini belirten Avcı, “Ülkemizde 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Müzeler Haftası’, 2011 yılından itibaren tüm üye ülkelerde olduğu gibi 18 Mayıs'ta ‘Müzeler Günü’ olarak kutlanmaya başlamıştır.” dedi.

“KENT MÜZELERİ BULUNDUKLARI KENTİN BELLEĞİDİR”

Avcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Günümüz yaşam koşullarında farklı etkenlerle değişen ve büyüyen kentlerde, somut olmayan kültür mirasımız olan geleneklerimiz giderek unutulmakta, bir kısmı yok olmaktadır. Özellikle Kent Müzeleri tam da bu noktada bir bellek görevi üstlenip, kentin kimliğini ve geçmişini ziyaretçisine aktararak yaşadığı kentle tanışmasını sağlar. Kentin kültürünü ve tarihini kentlilere aktarmak ve anlatmak kent müzelerinin sorumlulukları arasındadır.Müze Keşan olarak bu sorumluluk gereği, kentin geçmişi ve kültürüyle uyumlu bir değişime katılan ve kentli bilincine sahip hemşehriler yaratmak asıl hedefimizdir. Müzeler Günümüz kutlu olsun.”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.