AVLANMA YASAKLANMALI !

Balıkçıların yasakları delerek yaptıkları zamanlı zamansız avlanmalar, Saros Körfezi’nde balıkların yaşamlarını tehdit ediyor.

AVLANMA YASAKLANMALI !

Balıkçıların yasakları delerek yaptıkları zamanlı zamansız avlanmalar, Saros Körfezi’nde balıkların yaşamlarını tehdit ediyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Nisan 2018 Cumartesi 13:48
AVLANMA YASAKLANMALI !

Bundan 15-20 yıl öncesine kadar 20’yi aşkın balık türünün yaşadığı Saros Körfezi’nin , başta Enez İlçemiz olmak üzere, Sultaniçe, Gülçavuş, Küçülevren, Büyükevren, Karaincirli ve diğer sahillerinde bu sayı gittikçe azalarak, 8-10 türe düştü.

         Bu balıkların arasında halen kanunsuz avlanmalara her şeye rağmen direnebilen ve sayıları her geçen gün azalan, gerekli önlemlerin alınmaması halinde, başta Akya, Lüfer, Kolyos, Sardalya, Zargana, İstavrit, Kefal, Tekir, Mırmır, Palamut balıklarının (aynı uskumru balığında olduğu gibi) neslinin kaybolma olasılığı her geçen gün artıyor.

         GEREKLİ ÖNLEMLER DERHAL ALINMALI

         Kuzey Ege yani Saros Körezi sahillerinde bu balıkların nesli koruma altına alınmalı. Edirne Valiliği tarafından acilen alınması gereken önlemler arasında ise  Saros Körfezi Sahillerine en az 3-4 yıl balık avlama yasağı getirilmeli. Bunların arasında ise ta Karadeniz limanlarından  Saros Körfezi’ne  Trol ile balık avlamaya gelen balıkçılara büyük para c, Aksi halde zaları verilmeli, aksi halde denizinin kendi kendini temizlemesi ve sahilleri Türkiye’nin en temiz sahilleri olması nedeniyle öğündüğümüz Saros Körfezi sahillerini kaybetmemiz kaçınılmaz olacak.

        

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.