AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE BİR EDİRNELİ!

Edirne Doğa Sporları Kulübü Dağcılık Branşı Sporcusu İbrahim Şener, 5 bin 642 metre yüksekliğiyle Avrupa’nın en yüksek zirvesi olan Elbrus Dağı’na tırmanacak.

AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE BİR EDİRNELİ!

Edirne Doğa Sporları Kulübü Dağcılık Branşı Sporcusu İbrahim Şener, 5 bin 642 metre yüksekliğiyle Avrupa’nın en yüksek zirvesi olan Elbrus Dağı’na tırmanacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Temmuz 2019 Perşembe 09:08
AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE BİR EDİRNELİ!

Dağcılık Branşının başarılı sporcularından İbrahim Şener, 7 kıtadaki en yüksek zirveleri kapsayan Yedi Zirveler Projesinin Avrupa Kıtası ayağını oluşturan Elbrus Dağı’na tırmanmak üzere yarın yola çıkacak. Edirne Belediyesi, Gez Gezenti Global Travel ve Trend Life sponsorluğunda gerçekleşecek tırmanış 9 gün sürecek. Şener, tırmanışı gerçekleştirdiği takdirde Edirne’den Elbrus’a tırmanan ilk sporcu olacak.

ŞENER: “YEDİ ZİRVELER PROJESİNİN BAŞLANGIÇ AYAĞI İÇİN TIRMANACAĞIM”

Edirne Doğa Sporları Kulübü Dağcılık Branşı Sporcusu İbrahim Şener, tırmanış öncesinde gazetemize yaptığı açıklamada, “5 bin 642 metre yüksekliğiyle Avrupa’nın en yüksek zirvesi konumundaki Elbrus Dağı’na tırmanmak üzere yola çıkacağım. Dağın zirvesine çıkmak için tırmanışım toplam 9 gün sürecek. Başarılı olduğum takdirde, Edirne’de bunu başaran ilk sporcu olacağım. Bu tırmanış aynı zamanda bir başlangıç. 7 kıtadaki en yüksek zirveleri kapsayan Yedi Zirveler Projesi var. Elbrus Dağı’da 5 bin 642 metre yüksekliğiyle bu projenin Avrupa Kıtası ayağını oluşturuyor. Elbrus Dağı’na tırmandıktan sonra, diğer kıtalardaki zirvelere de tırmanarak bu projeyi tamamlamak istiyorum.” dedi.

AKMAN: “SPORCUMUZA GÜVENİMİZ TAM”

Edirne Doğa Sporları Kulübü Başkanı Orkun Akman ise, sporcularına çok güvendiklerini vurgulayarak, “Kulübümüz bünyesindeki başarılı sporcumuz, yarın Avrupa’nın en yüksek zirvesi olan Elbrus Dağı’na tırmanmak üzere yola çıkacak. Kendisinin bu tırmanışta başarılı olacağına hepimiz yürekten inanıyoruz. Zirveye ulaşması halinde, Edirne’de bunu başaran ilk sporcu olacak. Sporcumuza gerçekleştireceği tırmanışta bol şans diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.