BAKAN'DAN AK PARTİ'YE ZİYARET

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti. Partililerle bir araya gelen Bakan Kurum, yapım aşamasındaki yatırımlar ve gelecekteki projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BAKAN'DAN AK PARTİ'YE ZİYARET

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti. Partililerle bir araya gelen Bakan Kurum, yapım aşamasındaki yatırımlar ve gelecekteki projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Mart 2021 Perşembe 06:01
BAKAN'DAN AK PARTİ'YE ZİYARET

“EDİRNE’NİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ İSTİŞARELERDE BULUNDUK”

Edirne’nin geleceği için çok önemli istişareler yaptıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu istişareleri yaparken kentin tarihi ve doğal güzelliklerini koruyacak vatandaşların buradaki yaşam standartlarını daha da yukarıya çekecek adımları hep birlikte planladıklarını ifade etti.

Toplantıda Edirne’nin daha iyi noktaya gelmesi ve burada yaşayan vatandaşların hak ettikleri hizmeti alması adına çok önemli kararlar aldıklarını vurgulayan Bakan Kurum,  eğitimden, sağlığa, spordan sanata, turizmden kültüre çevre şehircilik hizmetlerine kadar her alanda yeni projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade etti.

“EDİRNE’NİN ANA SORUNLARINI KONUŞTUK”

Vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek adımlar attıklarını söyleyen Bakan Kurum, Edirne’nin ana sorun ve problemlerini tüm kurum müdürleri ve belediye başkanları ile bir araya gelerek konuştuklarını aktardı.

“BİZE DÜŞEN TARİHİ KORUYARAK EN İYİ ŞEKİLDE GELECEK NESİLLERE AKTARMAKTIR”

Edirne’nin içinde yüzlerce tarihi eser olan ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii’nin olduğu hanları, hamamları, medreseleri ve camileriyle her sokağında, mahallesinde ve ilçesinde tarihi dokuya rastlandığını ifade eden Bakan Kurum; “Ecdadımızın bize bıraktığı eserleri tam anlamıyla yaşayabildiğimiz bir şehir olan Edirne’yi daha iyi noktalara taşıyacağız. Edirne’den Anadolu’ya bağlanan bir kapımız var. Bu anlamda stratejik bir yere sahip. Edirne’den evladı-Fatiha’ya açılan kapı diye bahsederiz. Her tarihi eserin de ayrı bir hikâyesi vardır. Bıraktığı izler var. Bize düşen de bu izleri ve tarihi koruyarak en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmaktır. Bu anlayışla birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaktır. Romanıyla, Kürdiyle, Lazıyla, Türküyle hepsini bir arada yaşayacağımız anlayışla bu projelere çalışmamız gerekir. Vatandaşlarımızın tamamına hizmet verme anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“PROBLEMLERİ YERİNDE GÖREREK ÇÖZÜM BULMAK ADINA ZİYARETLERİMİZ SÜRECEK”

Vatandaşlarımızın sorun ve problemlerini çözme anlayışı ile çalıştıklarını söyleyen Bakan Kurum, “Çevremizin altyapısı da, vatandaşların refahı da buradaki doğal ve tarihi güzellikler de bizim değerimizdir. Bu değerleri hepimiz korumak ve bu anlayışla çalışmak zorundayız. Vatandaşların taleplerini dinlemek üzere 80 ili dolaştık. 1 tane ilimiz kaldı. Onu da en yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenebilmeyi kendimize görev edindik. Bu anlayışla da şehirlerimizin inşası için gayret gösteriyoruz. Problemleri yerinde görerek çözüm bulmak adına ziyaretlerimiz sürecek ” dedi.

AK Parti ailesinin bir neferi olmaktan onur duyduğunu belirten Bakan Kurum, şehirleri dolaşarak yeni projelere imza atmak adına çalışmaların devam edeceğini aktardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a geçtiğimiz ay Tekirdağ’da belediyelerin ürettiği projeleri sunduklarını ve kendisini Edirne’ye davet ettiklerini söyleyen AK Parti İl Başkanı Belgin İba, davetlerini kabul edip geldikleri için çok mutlu olduklarını ve her zaman destek verdikleri için teşekkür etti.

“Türkiye 2023’te her alanda yeni aşamalar kaydetmiş ve yeni kazanımlar elde etmiş olacak”

AK Parti’nin, 19 yılı aşkın süredir iktidarda olmanın sorumluluğunda ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hareket eden Türkiye’nin partisi olduğunu ifade eden Başkan İba; “Bizler hangi mevkide olursak olalım bu davaya hizmet etmenin verdiği gurur ile adımlarımızı atıyor, birlikte hareket ediyoruz. Canı gönülden çalışarak, ülkemizi hedeflerine adım adım ulaştırıyoruz. 2023 Türkiye’si, inşallah eğitimden kültüre, enerjiden ulaşıma, sağlıktan çevreye her alanda yeni aşamalar kaydetmiş ve yeni kazanımlar elde etmiş bir Türkiye olacak” dedi.

 “YAPILAN HİZMETLERİN HER BİRİ İÇİN MÜTEŞEKKİRİZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın vatandaşları millet bahçeleriyle buluşturduklarını ve şehirlere nefes aldırdıklarını vurgulayan Başkan İba; “Kentsel dönüşüm ve sosyal konutlar sayesinde pek çok vatandaşımız ev sahibi olduğu gibi artık depreme de daha hazırlıklıyız. Sıfır atık projesi sayesinde en başta hepimize yeni bir çevre bilinci kazandırdınız. Elbette yapılan hizmetleri burada saymakla bitiremeyiz. Her biri için müteşekkiriz” ifadelerine yer verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u Edirne’de ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını aktaran Başkan İba, tüm teşkilat ve bölge halkı adına ziyaretlerinden ve projelerin hayata geçirilecek olmasından dolayı teşekkür etti.

Birbirinden güzel müjdelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u Edirne’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, bu güne kadar hangi projeyle bakanlığa gittiyseler boş dönmediklerini ifade etti.

AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda düzenlenen program konuşmaların ardından hediye takdimi ile sona erdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.