BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH’ DEDİ

BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH’ DEDİ

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Eylül 2017 Salı 09:28
BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH’ DEDİ

                Edirne Balık Pazarı esnaflarından Hamza Köksoy, balık bolluğu olduğunu ve sezona bereketli bir giriş yaptıklarını söyleyerek; “Sezonu açtık Allah’ın izniyle, Allah hepimize bol kazançlar versin. Yasağın kalkması ile birlikte gördük ki balık bolluğu var. Çok şükür balık sezonuna bereketli bir giriş yaptık. İnşallah hep böyle devam eder. Balık çeşidi çok ancak istavrit şu anda ucuz olduğu için en çok ona talep var. İstavritin yağda pişmesi gerekir. Bu balıklar doyurucu ve tava balığı olduğu için hazırlanması da kolay. Bu yüzden bu tarz balıklara vatandaşın talepleri daha çok oluyor. Ortalama 1 kilogram istavrit 5 kişilik bir aileye yetiyor. En çok rağbet gören balıklarımız istavrit, uskumru ve sardalya.” dedi.
                “FİYATLAR UYGUN”
                Fiyatların uygun olduğunu bu yüzden de vatandaşların bol bol balık yediğini belirten Köksoy;  Sezonun açılışından ve balık bolluğundan dolayı fiyatlar ucuz. Örneğin İstavrit Casinomaxi 15-20 lira olması gerekirken kilosu 10 lira. Sardalya 15 lira, uskumru 12 lira, hakiki uskumru 20 lira, mezgit 12 lira, çipura 30-35 lira, levrek 30-35 lira, barbun 30 lira, alabalık 15 lira, mercan 12 lira, büyük mezgit 25 lira, palamut tane 4 lira. Fiyatlar uygun olunca vatandaşımız da bol bol balık yiyor yani balığa rağbet fazlasıyla artıyor. İnşallah böyle devam eder temennimiz bu. Havalar hala sıcak bu yüzden balık alırken ve tüketirken dikkat etmemiz gerekir. Balığın taze olmasına çok dikkat etmeliyiz. Zaten sezon yeni başladığı için bayat balık bulmak zor ama yine de dikkatli olmakta yarar var. Taze balığı gözünden anlarsınız balık renginden, parlaklığından kendini belli eder.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.