Başarılı yönetmen Kurumlu, Edirne Akademi kadrosunda

İngiliz History Channel için Atatürk Belgeseli hazırlayan ve Londra'nın tanıtım filmini çeken başarılı yönetmen Levent Kurumlu; Edirne Akademi Kadrosu'na dahil oldu. Levent Kurumlu “Sinema Tarihi” dersleri Edirne Akademi'de Edirneliler ile buluşacak.

Başarılı yönetmen Kurumlu, Edirne Akademi kadrosunda

İngiliz History Channel için Atatürk Belgeseli hazırlayan ve Londra'nın tanıtım filmini çeken başarılı yönetmen Levent Kurumlu; Edirne Akademi Kadrosu'na dahil oldu. Levent Kurumlu “Sinema Tarihi” dersleri Edirne Akademi'de Edirneliler ile buluşacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Şubat 2018 Perşembe 10:18
Başarılı yönetmen  Kurumlu, Edirne  Akademi kadrosunda

Medya, İnsan Hakları, Demokrasi gibi birçok farklı konuda eğitimler düzenleyen Edirne Akademi; eğitimlerine bir yenisini daha ekleyerek  “Sinema Tarihi” konusunda duayen olan ünlü Türk yönetmen Levent Kurumlu'yu da kadrosuna dahil ederek; birbirinden ünlü ve değerli isimleri Edirneliler ile buluşturmaya devam ediyor. 
İngiliz History Channel için Atatürk belgeseli hazırlayan ve Londra'nın tanıtımı amacıyla hazırladığı “Londra “belgeseli ile 500 aday arasından sıyrılarak birinci olan Levent Kurumlu; Edirne Akademi'de Edirneliler ile bir araya gelecek. 
Kısa bir süre önce Edirne Belediyesi bünyesinde kurularak eğitimlerine devam eden Edirne Akademi'de; başarılı Türk yönetmen Levent Kurumlu; deneyimlerini ve sinema tarihine ait bilgilerini Edirne Akademi'ye kayıtlı olan Edirne Akademi öğrencileri ile paylaşacak. 
Belediyenin Edirnelilere bilim ve kültür hizmeti olan Edirne Akademi'nin ücretsiz eğitimlerine katılmak isteyenler www.edirne.bel.tr internet adresinden veya Eski Vali Konağı'ndaki Edirne Akademi'ye şahsen başvuruda bulunabilir.
Yönetmen Levent Kurumlu; Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili mezunu. Kurumlu; yüksek lisans için geldiği İngiltere'de Bristol Üniversitesi'ni bitirdikten sonra TRT, Arjantin Televizyonu, BBC gibi önemli televizyon kanallarına belgeseller hazırladı.
    LEVENT KURUMLU KİMDİR?
    Eğitim durumu
    1996: Bristol Üniversitesi - lisansüstü- MA
    1992 : Boğaziçi Üniversitesi - İngiliz Dili ve Edebiyatı
    1990 : İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü
    Akademik ve serbest iş tecrübesi
    1985-87: İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk ve dramaturji
    1988-92: TRT'de 'Kamera Arkası' adlı sinema-tiyatro programında yönetmen yardımcılığı, metin yazarlığı ve çevirmenlik
    1994-95: Bristol Üniversitesi'nde sinema öğrencilerine senaryo yazarlığı derslerinde danışmanlık
    1995-99: London Film School'da öğrenci filmlerinde senaryo yazarlığı ve senaryo derslerinde danışman hocalık ve 1. sınıf öğrencilerine sinema kuramı dersleri
    1999- 2005: London Restbet Cinema Productions'da belgesel yapımlarda yazarlık ve yönetmenlik 2005-2009: Kendi yapım şirketi Sohoflicks bünyesinde belgesel yönetmenliği
    2010-2011: Selçuk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı misafir öğretim görevlisi 
2011-2012: Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-Televizyon bölümünde dramaturji dersi açıp 2 dönem verme
2013-2017: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde sinema tarihi dersi verme.
2016- --- Gürsoy Grubu Medya İletişim Bölümü Koordinatörü
    Basılmış yayınlar:
    2012- Mayıs
    Londra Kraliyet balesi için yapılan ve İngiliz balesinin tarihi üstüne olan filmin ve hikayesinin Londra'da bir 'Royal Ballet' yayını olarak yayınlanması
    Çeviriler:
    1) Joe Orton'ın 'Loot' ve 'A Good Faithful Servant' adlı oyunlarının 'Yağma' ve ' İyi ve Sadık Bir Köle' olarak çevirileri
    2)Martin Sherman'ın 'Bent' isimli oyununun 'Yamuk' olarak çevirisi Master Tezi (MA):
Bristol Üniversitesi tez ve araştırma çalışmaları için Lindsay Anderson'un 'This Sporting Life' filmindeki 'karşılıksız aşk' teması üstüne Lacanian açıdan psikolojik tez çalışması
     Ödüller:
    2006- Londra'yı tanıtım filmleri yarışmasında 'Global Powerhouse' isimli filmiyle yazar ve yönetmen olarak birincilik
    2008- Hasankeyf Belgeseli'nin haber konusunda BBC özel yabancı haber jüri ödülü
    2010- İngiliz Balesi ve Türk Balesi'nin ortak kurucusu Dame Ninette de Valois üstüne yazdığı senaryonun 2011 Londra Kraliyet Balesi kutlamalarının resmi filmi seçilmesi ve aynı yılın Nisan ayında bu filmin Londra Kraliyet Balesinde'ki galası.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.