BAŞARISININ SIRRINI ÖĞRENCİLERE ANLATTI!

NG Güzellik Salonuyla başarılı iş yaşamını sürdüren İlknur Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Edirne Sınav Okulları’nda öğrencilere başarısının sırrını anlattı. Kendisini konuşmacı olarak davet eden okul yönetiminin isteğini geri çevirmeyen başarılı İş Kadını Özcan, öğrencilere iş yaşamı hakkında detaylı bilgiler aktardı.

BAŞARISININ SIRRINI ÖĞRENCİLERE ANLATTI!

NG Güzellik Salonuyla başarılı iş yaşamını sürdüren İlknur Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Edirne Sınav Okulları’nda öğrencilere başarısının sırrını anlattı. Kendisini konuşmacı olarak davet eden okul yönetiminin isteğini geri çevirmeyen başarılı İş Kadını Özcan, öğrencilere iş yaşamı hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Mart 2020 Salı 06:13
BAŞARISININ SIRRINI ÖĞRENCİLERE ANLATTI!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Edirne Sınav Okulları’nda düzenlenen programa davet edilen başarılı İş Kadını İlknur Özcan, öğrencilerle iş hayatı hakkındaki bilgilerini paylaştı. NG Güzellik Salonuyla iş hayatını başarılı bir şekilde devam ettiren Özcan, başarısının altındaki sırları öğrencilere aktarırken; öğrenciler de Özcan’ın Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak çiçek takdim etti.

“KİŞİYE ÖZEL ÜRÜNLER AYIRARAK FARKINDALIK YARATTIM”

Başarılı İş Kadını İlknur Özcan öğrencilere yaptığı konuşmada, mesleğe atılmadan önce yaşadığı zorlukları ve neredeyse hiç sermayesi olmadığı halde cesur davranarak ticarete atıldığını ifade ederek, “Çalışmanın, azmin, hedefin, dürüstlüğün, emeğin, yenilikçiliğin, eğitim, öğretim ve mücadeleci ruhlu bir kadın olarak beni hayatın nereden nereye getirdiğini sizlerle paylaşmak için buradayım. Sermayem yoktu 1000 TL param vardı. Burada oğlumun desteğini asla unutamam 2000 TL para biriktirmiş ve bana vermişti. 3000 TL ile İstanbul’da tanıdığım bir firmaya giderek iki sedye bir cilt bakım koltuğu bir büyüteç alarak Edirne’ye döndüm. İş yeri ararken müşterim olan bir arkadaşım bana kardeşinin evini kiraya verdi. Çok mutluydum ama daha perde masa ve sandalye almam gerekiyordu. Perdeci perdelerimi yaptı ve kazandığın zaman verirsin kardeşim hayırlı olsun deyip gitti çok duygulandım. Dürüstlük, güvenilir olmak bu olsa gerek dedim ve ev sahibimden masa sandalye satın aldım. Aynı sözleri ondan da duydum. Allah’ım çok şükür diyerek başladım. Salonumda sadece kişisel bakım ve kaş alımı yapılıyordu. Cilt bakımı yapmak istiyordum ama ürünüm olmadığı için yapamıyordum. Bir şeylere başlamam gerekiyordu Network sistemi ile alınan bir firmanın yetkilisi ile anlaşarak basitçe bakımlar yapmaya başladım. Hijyene son derece önem veriyorum. Herkese, kişiye özel ürünler ayırarak farkındalık yarattım. Eskiden bilgisayar, internet maalesef yoktu. Sürekli dergiler alıp okuyor kendimi nasıl geliştirebilirim diye bir yandan da seminerlere giderek kendimi eğitiyordum. Sizler şimdi çok şanslısınız.” dedi.

“BECERİLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN”

Başarılı çalışmaları sonucu Kadın Girişimciler Kurulu’nda 3 dönemdir yönetimde bulunduğunu söyleyen Özcan, “Allah herkese bir beceri vermiş bence, ben de bundan yola çıkarak çalışan yardımcılarımın yeteneklerine göre eğitiyor, ona göre iş dağılımı yapıyorum. Artık iş arkadaşlarım işi öğrenmiş full bir salon olmuştuk. Usta öğretici olduğum için bazı arkadaşları okula göndererek sertifika almalarını sağladım. Bazılarına İşkur desteğiyle ben sertifika verdim. Ama salonda kıpırtılar başladı ve 5 çalışanım birden işi bıraktı. İşin mutfağından olmazsanız çok zor. Sadece bir arkadaşım kalmıştı onun hakkını ödeyemem. Birlikte tekrar kolları sıvadık yeni ekibimizi kurduk çok şükür. Bu arada oğlum üniversiteyi bitirdi ve birlikte çalışmaya başladık. En azından üzerimden yük kalkmıştı biraz. Tabi bu arada birileri mücadelemi görüp ticaret odası kadın girişimciler kurulunun seçiminde yönetime beni de almayı düşünmüşler. Çünkü 3 yıldır ticaret odasına kayıtlı limited bir şirket olmuştuk. Ve ilk seçimde kurul yönetimine girdim. 2 yıl sonra tekrar seçildim. Öncelikle Elmas Başkanıma teşekkür ediyorum. Başkanımız güvenilir çalışkan olmamdan dolayı ikinci seçimde beni başkan yardımcısı yaptı. Üçüncü dönem yine seçilerek başkan yardımcılığı görevime devam ettim. On yıldır ticaret odasına kayıtlı olup yedi yıl kadın girişimciler kurulunda seçilmiş kişi olarak görev almaktayım. Bu arada seçimle geliyoruz. 28 yaşımda iş hayatına atılıp çok okumanın, çalışmanın, dürüstlüğün, güvenilir olmanın sonucunda bir şeyleri başarmanın gururunu yaşamak kadar güzel bir şey yok. Beni şimdiye kadar destekleyen aileme, canım oğluma, desteğini hiç esirgemeyen aile dostlarıma, arkadaşlarıma, müşterilerime ve şu anki çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Sizler de hedeflerinizi koyup lütfen becerileriniz doğrultusunda hayallerinizin peşinden koşun.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.