Başbakandan Hızlı Tren Müjdesi 

Başbakan Binali Yıldırım Edirne’de gerçekleştirdiği mitinginde Edirn -İstanbul hızlı tren projesinin inşaatının bu sene başlayacağının müjdesini verdi. Yıldırım hızlı trenle birlikte Edirne-İstanbul arasının bir saatten kısa bir süreye düşeceğini söyledi. 

Başbakandan Hızlı Tren Müjdesi 

Başbakan Binali Yıldırım Edirne’de gerçekleştirdiği mitinginde Edirn -İstanbul hızlı tren projesinin inşaatının bu sene başlayacağının müjdesini verdi. Yıldırım hızlı trenle birlikte Edirne-İstanbul arasının bir saatten kısa bir süreye düşeceğini söyledi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Haziran 2018 Pazar 21:43
Başbakandan Hızlı Tren Müjdesi 


Başbakan Binali Yıldırım Selimiye Camii Meydanı’nda gerçekleştirdiği miting ile Edirneliler ile bir araya geldi.  Yıldırım, Sevgili Edirne Kadir Geceniz mübarek olsun diyerek konuşmasına başlarken “Ramazan’ımız mübarek olsun. Size milletin adamı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Edirne Osmanlı cihan devletine payitahtlık yapmış kutlu bir şehir. Bu milletin tarihine ışık tutuyorsun Edirne.” Dedi.
“MUHARREM İNCE EDİRNE’YE SİZİNLE GÖRÜŞMEYE Mİ GELDİ?”
Aday olduğu gibi Edirne’ye gelen CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için sizinle görüşmeye mi geldi? diyen Yıldırım “Yok. PKK’nın burada yatan, 6-4 Ekim olaylarında insanları sokağa çağırarak, 53 tane insanımızın kanına giren cezaevindeki, teröre destek verenlere moral vermeye gidiyor. Bu milletin polisini, sivil vatandaşına katledenlere destek olamazsın, destek veremezsin, moral veremezsin. Generallerin apoletlerini sökmekle tehdit edemezsin. Alpaslan da bizim, Fatih de bizim, Mustafa Kemal Atatürk de bizim. Edirne, 2023 yılında 100. yılımızda durmak yok. Ak kadroları, Cumhur İttifak’ını meclise göndermek için durmak yok. Teröristlere, onları destekleyenlere hak ettikleri cevabı verecek miyiz?” Dedi.
“EDİRNE’YE TAM 15 KAT TRİLYON YATIRIM YAPTIK”
Edirne’ye yaptıkları yatırımları anlatan Yıldırım 16 yılda Edirne’ye tam 15 kat trilyon yatırım yaptıklarını belirtirken “ Trakya Üniversitesi’ni yaptığımız yatırımlarla bölgenin en güçlü üniversitesi haline getirdik. Üniversitenin hastanesini tamamen yeniliyoruz. Tamamen modernize ediyoruz. Spor Lisesinin yapımını da son noktaya getirdik. Bu lisemizde ülkemizin gururu nice Kırkpınar pehlivanları nice sporcular yetişecek. Edirne’de yüksek öğretim yurtlarının kapasitesini 3700’den 9 bine ulaştırdık. Edirne’ye 4 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapacağız. Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Stadyumu yenileme projeleri de devam ediyor. Enez Hastanesi de kısa sürede açılacak. Uzunköprü Devlet Hastanesi projesi bitti çalışmalar başlıyor.” Dedi. 
“SİZE EN BÜYÜK MÜJDEYİ VERİYORUM”
Size en büyük müjdeyi veriyorum diyen Yıldırım “Edirne-İstanbul arası hızlı tren inşasına bu yıl başlıyoruz. İstanbul’dan Edirne’ye gidiş bir saatin altına düşecek. Bu tren Edirne’yi Avrupa’ya bağlayacak.  Bu trenle Kars’a, Azerbaycan’a ve Pekin’e kadar gidebileceksiniz.” Dedi.
Trakya Gelişim Projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Yıldırım “Bu alanda 2019 sonuna kadar 10 milyar liralık yatırım gerçekleştireceğiz. Hamzadere ve Çakmak barajları olmak üzere 16 barajı,28 gölet yaptık. 252 bin dönüm arsa araziyi suyla buluşturduk. 370 bin araziyi de yapacağımız projelerle suyla buluşturacağız. Belediyenin yapması gereken atık su projesini biz yaptık. Şehri kirli sulardan kurtardık. Edirne’yi taşkınlardan koruyacak Kanal Edirne projesinde sona geliyoruz. Karaağaçta Dr. Mehmet Müezzinoğlu köprüsünü açtık, sel olduğunda Edirne artık ikiye bölünmüyor. Merkez, Keşan, İpsala, Süloğlu ilçelerine de Edirne’den sonra doğal gaz sağladık. Ayrıca bu yılsonuna kadar Uzunköprü’ye, Havsa’ya, Yenimuhacır’a, Lalapaşa’ya, Meriç’e, Subaşı’na, Enez’e, Yenikarpuzlu’ya, Küplü’ye de doğal gaz vereceğiz.” Dedi
Başbakan Binali Yıldırımın mitingine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Edirne Milletvekili adayları, Edirne Ak Parti İl Başkanı ve eski bakanlar da Başbakan Binali Yıldırım’a Edirne mitinginde eşlik etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.