BASIN ÖNE EĞİLMESİN!

Trakya Gazeteciler Derneği, Edirne Gazeteciler Derneği ve Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği yaptıkları yazılı birer açıklamayla, Keşan Belediyesi’nde uzun yıllar Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nde görev yapan gazeteci Erdoğan Demir’in “emekli ol” baskısıyla görev yerinin değiştirilerek yol tamir ve bakım birimine sürülmesine tepki gösterdi.

BASIN ÖNE EĞİLMESİN!

Trakya Gazeteciler Derneği, Edirne Gazeteciler Derneği ve Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği yaptıkları yazılı birer açıklamayla, Keşan Belediyesi’nde uzun yıllar Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nde görev yapan gazeteci Erdoğan Demir’in “emekli ol” baskısıyla görev yerinin değiştirilerek yol tamir ve bakım birimine sürülmesine tepki gösterdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Şubat 2020 Cuma 06:21
BASIN ÖNE EĞİLMESİN!

Edirne’nin Keşan ilçesinde belediyenin Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nde görev yapan gazeteci Erdoğan Demir’in emekli olması istenerek yol bakım ve tamir işinde görevlendirilmesini, Edirne Gazeteciler Derneği (EGD)Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği ve Trakya Gazeteciler Derneği (TGD) yaptıkları yazılı açıklamalarla protesto etti.

“HAKSIZLIĞIN KARŞISINDAYIZ”

EGD Başkanı Derya Sarılarlı, Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bölümünde uzun yıllardır görev yapan Erdoğan Demir’in bu görevinden alınarak, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmesini kınadı.

Sarılarlı, açıklamasında Edirne Gazeteciler Derneği üyesi olan Erdoğan Demir’in bugüne kadar deneyim ve beceriye sahip olmadığı sokakta taş döşeme işinde görevlendirilmesini eleştirerek, şunları kaydetti: “Erdoğan Demir arkadaşımız 30 yılı aşkındır bu mesleğin içindedir. Benim bu şerefli mesleğe başladığım yıllardan günümüze 33-34 yıl geçmiş. İlk yıllarımdan bu yana Keşan’da tanıdığım ve zaman zamanda aynı kurumda görev yapmaktan onur duyduğum dostlarımdan olan Erdoğan Demir, Anadolu Ajansı, Sabah Gazetesi, ATV gibi saygın basın kuruluşları ile çeşitli yerel gazete, radyo ve internet sitelerinde görevini mesleğin saygınlığına zarar getirmeden sürdürmüştür.Enez Belediyesi ile başlayan ve Keşan Belediyesi ile süren Basın ve Halkla İlişkiler bölümlerindeki görevlerini de tarafsızlıkla ve başarıyla 12.02.2020 tarihine kadar sürdürdü.Geçmişte Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığı başarılı işlerden dolayı sıkça yazılarımda yer verdiğim Keşan Belediyesi Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun bir türlü akla/mantığa sığdıramadığım ve kendisine yakıştıramadığım Erdoğan Demir’le ilgili son uygulamasını şiddetle eleştiriyor,bu yanlıştan bir an önce dönülmesini diliyorum.Sayın Helvacıoğlu’nun emekli olmasını istediği Erdoğan Demir ve 25 belediye çalışanının görev yerlerini değiştirmiştir. Arkadaşımız emekli maaşıyla ailesini geçindiremeyeceğini ifade ederek,  (Çalışmak zorundayım)demiştir. Arkadaşımızın, verilen görevi itirazsız yerine getirmesi de takdire şayandır.Arkadaşımızın tekrardan, uzun yıllardır yaptığı, tecrübe sahibi olduğu ve bildiği işte görevlendirilmesinin bu meslek gurubunda görev yapan çok sayıdaki meslektaşımın da beklentisi olduğunu biliyorum.Edirne Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak, Erdoğan Demir’in karşılaştığı haksızlığın bir an önce giderilmesi için çalışmalara zaman geçirmeden başladığımızı, haksızlığın hangi partiden, hangi kurumdan gelirse gelsin karşısında duracağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

“BU AYIBI TEMİZLEYİN”

Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Savaş da yaptığı açıklamada emekliliğe zorlamak için bir gazetecinin kazma kürekle çalışacağı bir birime sürülmesinin son derece yakışıksız olduğunu belirterek “Meslektaşımız Erdoğan Demir’e yapılan bu muameleyi kabul etmiyoruz. En kısa zamanda bu hatanın düzeltilmesini bekliyoruz” dedi.

Demir’in kazma kürekle çalıştığı sırada çekilen fotoğrafların AK Partili bir meclis üyesi tarafından sosyal medyada paylaşılmasının üzüntü verici olduğunu da kaydeden Savaş “Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun (ya emekli ol ya kazma – kürek) diyerek Erdoğan Demir’i Fen İşlerine sürmesi ne kadar yakışıksızsa belediye meclis üyesinin çekilen fotoğrafları insanların gözüne sokar gibi paylaşması (emekli olmazsan seni böyle süründürürüz) demektir. Bunu yapan kişi derhal özür dilemeli, Erdoğan Demir işine iade edilmelidir. Keşan Belediyesi’nin bu akla, mantığa sığmayan uygulamasıyla neden olduğu bu ayıp bir an önce temizlenmelidir” diye konuştu.

“GÖREVE İADESİNİ BEKLİYORUZ”

Uzun yıllardır Keşan Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler biriminde görev yapan Erdoğan Demir'in görevinden alınarak hiçbir deneyim sahibi olmadığı Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevlendirilmesini kınayan Trakya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, "Gazetecilik ve Belediye basın bürosunda 30 yıla yakın süredir görev yapan Meslektaşımız Erdoğan Demir'in 'emekli ol' baskısıyla görevinden alınarak Fen İşleri Müdürlüğünde görevlendirilmesi, bizleri derinden üzmüştür. Kendisine telkin edilen 'emekli ol' çağrısını emekli maaşıyla geçinemeyeceğini söyleyerek reddeden meslektaşımız Demir, maalesef ki Fen İşleri Müdürlüğü'nde elinde kazma kürekle sokak tamiratı yapmaya zorlanmıştır. Demir'in, kendisine verilen bu görevi itiraz etmeyerek kabul etmesi takdire değer bir davranış olsa da kendisinin uzun yıllar tecrübesi olan basın biriminde çalışmaya devam etmesinin Keşan Belediyesi açısından daha faydalı olacağı inancındayız. Keşan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu'nun bir an önce bu yanlıştan dönerek, meslektaşımızı görevine iade etmesini bekliyoruz" dedi.

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 13.02.2020 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.