‘BASINDA EDİRNE LİSESİ AİLESİ SERGİSİ’ AÇILDI

Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği ve Edirne Lisesi Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ‘Basında Edirne Lisesi Ailesi Sergisi’ açıldı.

‘BASINDA EDİRNE LİSESİ AİLESİ SERGİSİ’ AÇILDI

Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği ve Edirne Lisesi Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ‘Basında Edirne Lisesi Ailesi Sergisi’ açıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Ocak 2022 Salı 06:30
‘BASINDA EDİRNE LİSESİ AİLESİ SERGİSİ’ AÇILDI

Edirne Lisesinde düzenlenen törende Edirne Lisesi'nden Yetişenler Derneği Genel Başkanı Atıl Erman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Edirne Lisesinden mezun olup basın sektöründe görev yapan 12 gazeteciyle buluşarak, onlara birer hediye takdim etti.

Ardından serginin açılışına geçildi. Sergi açılışını Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği (ELYD) Genel Başkanı Atıl Erman, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak ve okul yöneticileri birlikte yaptı.

Erman, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Edirne Lisesinden yetişenlerin büyük bir aile olduğunu ifade ederek, şunları söyledi.

“Ben bir çok konuşmamda Edirne Lisesi öğrencileri, öğretmenleri, çalışanları velileri ve de mezunlarıyla çok bir ailedir diye ifade etmekteyim. İşte bu alenin bir asrı geçen zaman içindeki Edirne Basını’nda Trakya Basını’nda ve ulusal basında yayınlanmış aktiviteleriyle ilgili büyük koleksiyonumuz vardı. Bu koleksiyondaki küpürleri bu sergide diğer insanlarında görmeleri ve tanımaları amacıyla okulumuz öğrencilerinden o tarihi okulun geçmişiyle ilgili bir imaj yaratabilmek amacıyla böyle bir sergi düzenledik. Eminim ki gezenler gördükleri vakit çok değişik şeylerle karşılaşacaklardır. Mesela şurada bir gazete var, bu gazete 18 Temmuz 1895’te basılan Edirne Gazetesi. Bu gazete de anlatılan şeyler bugünkü harflerle burada yazılı. 1895’in 18 Temmuz’undan bu yana basında her zaman yer alıyoruz. Bu da camiamızın ne kadar büyük bir camia olduğunu hatırlatmak için yeterlidir. Bu sergiye teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyorum”

Sergi 5 gün boyunca açık olacak.

Hasan Boyacıoğlu

Anahtar Kelimeler:
VatandaşSergiEDİRNELisesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.