BAŞKA KURUMLARA ÖRNEK OLSUN!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, korona virüsü tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran belediye kiracılarından kira alınmayacağını duyurdu. Gürkan’ın “Bu süre içerisinde işçi çıkarmayın.” ricasında bulanarak açıkladığı kararın, diğer kurumlara da örnek olması bekleniyor.

BAŞKA KURUMLARA ÖRNEK OLSUN!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, korona virüsü tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran belediye kiracılarından kira alınmayacağını duyurdu. Gürkan’ın “Bu süre içerisinde işçi çıkarmayın.” ricasında bulanarak açıkladığı kararın, diğer kurumlara da örnek olması bekleniyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Mart 2020 Cumartesi 07:04
BAŞKA KURUMLARA ÖRNEK OLSUN!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, korona virüsü tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran belediye kiracılarından kira alınmayacağını sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Gürkan’ın, “Bu süre zarfında işçi çıkarmayın.” ricasıyla açıkladığı kararın, diğer kurumlara da örnek olması bekleniyor. Ayrıca Edirne Belediyesi olarak korona virüsü nedeniyle birçok tedbir aldıklarını yenileyen Başkan Gürkan, tüm uyarılara rağmen işi olmadığı halde evinden çıkan vatandaşlara da seslenerek, “Yaşlılarımız ‘bana bir şey olmaz’ diyor. Belki sana bir şey olmaz ama başka birine bulaştırabilirsin. Bu salgını birbirimizi koruyarak atlatacağız.” dedi.

“KİRACILARIMIZDAN İŞÇİ ÇIKARMAMALARINI BEKLİYORUZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Korona virüsü tedbirleri kapsamında örnek bir davranışa imza attı. Gürkan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile belediye kiracılarına müjdeli haber verdi. Gürkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Korona virüsü tedbirleri nedeniyle iş yeri faaliyetlerini durduran Edirne Belediyesi kiracılarından, faaliyetleri tekrar başlayana kadar kira alınmayacaktır. Kiracılarımızdan bu süre zarfında işçi çıkarmamalarını bekliyoruz. Dayanışma ile bu süreci birlikte atlatacağız.”

“EVDE KAL EDİRNE!”

Başkan Gürkan ayrıca Korona virüsü tedbirleri kapsamında özellikle yaşlı nüfusun bir araya geldiği bankların kaldırıldığını ifade ederek, “Bu kapsamda kent merkezinde tüm bankları kaldırdık. Yaşlılarımız ‘bana bir şey olmaz’ diyor. Belki sana bir şey olmaz ama başka birine bulaştırabilirsin. Bu salgını birbirimizi koruyarak atlatacağız. Bunun başka yöntemi yok. Edirne Belediyesi kriz başlamadan, çalışmalara başladı. Başkan Yardımcımız Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’nun hekim olması, onun öngörüleri bizim öngörülerimiz gerçekten Edirne’de, Türkiye’nin aksine henüz tedbirler alınmaya başlamadan önce biz hijyen tedbirlerini almaya başlamıştık. Malzeme stoklarımızı yapmıştık, yapmaya da devam ediyoruz. Özellikle iş yerlerine dezenfekten takviyesi de yapıyoruz. Şehirdeki bir çok noktayı dezenfekte ettik. Toplu taşıma araçlarını sürekli dezenfekte ediyoruz. Şehirlerdeki günlük 70 bin binişler şuanda 15 bine düştü. Bunu sürdürmemiz gerekiyor. Dünyada da bizde de sayı gittikçe artıyor. Hepimiz bunun farkındayız. Hepimiz, hepimizi düşünmek zorundayız. Kendimizi elbette düşüneceğiz ama etrafımızı, toplumu da düşünmemiz gerekiyor. Bunun üstesinden millet olarak, birlik, beraberlik ve dayanışma ile gelebiliriz. Bu çok önemli bir husus. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tedbirlere mutlaka uymamız gerekiyor. Bana bir şey olmaz. Sana bir şey olmayabilir ama sen başkasına bulaştırırsın ona bir şey olur. O yüzden birbirimizi kollamak, düşünmek, gözetmek zorundayız. Sağlık Bakanlığı’nın 14 gün tedbirlerine mutlaka uyalım. Belli yaşın üzerindeki vatandaşlarımız çok çok acil olmadığı sürece mutlaka evlerinde geçirmeli.” ifadelerini kullandı.  

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.