Başkan Gürkan'dan Sert Sözler "ADAMIN DİLİNİ KOPARIRIM"

Kıkrpınar Ağalığı ihalesinin 'şartların yerine getirilmediği' gerekçesiyle iptal ettiklerini açıklayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bir gazetecinin ‘Ahmet Çetin, ihaleye girecek bütün ağa adaylarının ve dolayısıyla sizi fetocu olmakla suçluyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?’ sorusuna oldukça sert tepki göstererek, “Ne ihaleye girecek ağa adaylarını nede beni fetocu olarak kimse suçlayamaz. Dilini koparırım adamın. Herkes haddini bilsin” dedi.

Başkan Gürkan'dan Sert Sözler "ADAMIN DİLİNİ KOPARIRIM"

Kıkrpınar Ağalığı ihalesinin 'şartların yerine getirilmediği' gerekçesiyle iptal ettiklerini açıklayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bir gazetecinin ‘Ahmet Çetin, ihaleye girecek bütün ağa adaylarının ve dolayısıyla sizi fetocu olmakla suçluyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?’ sorusuna oldukça sert tepki göstererek, “Ne ihaleye girecek ağa adaylarını nede beni fetocu olarak kimse suçlayamaz. Dilini koparırım adamın. Herkes haddini bilsin” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Haziran 2018 Çarşamba 11:36
Başkan Gürkan'dan Sert Sözler  "ADAMIN DİLİNİ KOPARIRIM"

                Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz hafta Ahmet Çetin’in Ağalık Şartnamesinde yer alan şartları yerine getirmediği için ağalığının iptal edilmesinin ardından 7 Haziran Perşembe Günü yeniden yapılacak olan Ağalık İhalesi ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Gürkan,  7 Haziran Perşembe Günü Saat:15.00’te; Belediye Başkanlığı Binası’nda gerçekleştirilecek olan Ağalık İhalesi için geçtiğimiz yıl ihaleye katılan bütün ağa adaylarının bilgilendirildiğini söyledi. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na uygun açık bir ihale yapacaklarını, gerekli şartları taşıyan herkesin ihaleye katılma hakkının da olduğunu belirten Gürkan, ihalenin açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

                “SELİM, KIRKPINAR’I AĞASIZ BIRAKMAYACAĞINI SÖYLEDİ”

                Kırkpınar’ı Düzenleme Komitesi’nin de başkanı olarak, Kırkpınar’ın ağasız kalmaması için tedbir almakla da mükellef olduğunu aktaran Gürkan, “ Bu nedenle Kırkpınar’ın 2 altın kemerli ağası Sayın Seyfettin Selim ile de bir görüşme yaptım. Bu bir görevdir. 8 yıl ağalık yapmıştır Sayın Seyfettin Selim. İhaleye katılmak üzere kendisini davet ettim. Mutlaka girmesini tavsiye ettim. Çünkü Seyfettin Selim, 8 yıl boyunca gerçekten başarılı bir şekilde ağalık yapmış birisidir. Tarihte ilk kez iki altın kemer alan ağadır kendisi. Bunun kendisine Kırkpınar tarafından verilmiş bir görev olduğunu söyledim. Seyfettin Selim’de bundan gurur ve onur duyacağını; Kırkpınar’ı ağasız bırakmayacağını ifade etti. Sayın Seyfettin Selim’e, iki altın kemerli ağamıza bütün güreş camiası adına teşekkür ediyorum. Yani 7 Haziran Perşembe Saat 15.00’te herkese açık, şeffaf bir ihale yapacağız. Herkesin katılma hakkı var. Ama hiç kimse katılması bile Seyfettin Selim bu anlamda davetimize olumlu görüş bildirdi. Kimse katılmasa bile Seyfettin Selim, ağalık görevini yerine getireceğini bildirdi. Kendisine hem Edirneliler adına hem de yağlı güreş camiası adına bir kez daha teşekkür ve takdirlerimi iletiyorum” dedi.

                Başkan Gürkan, yeni şartnamede ağalık bedelinin 15 gün içinde ödenmesi yönünde karar aldıklarını ve önümdeki Kırkpınar için de daha farklı bir Ağalık Şartnamesinin hazırlandığını söyledi.

                Gürkan ayrıca geçen yıl ihaleye giren bütün Ağa adaylarına da yeni ihale ile ilgili bilgi verdiklerini ifade etti.

                Bir gazetecinin ‘Sosyal Medya’da Ahmet Çetin ihaleye girecek bütün ağa adaylarının ve dolayısıyla sizi fetocu olmakla suçluyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?’ sorusuna sert tepki gösterdi. Gürkan, “Ne ihaleye girecek ağa adaylarını nede beni fetocu olarak kimse suçlayamaz. Dilini koparırım adamın. Herkes haddini bilsin. Hadsizliğin de lüzumu yok. Burada Kırkpınar’a zarar vermesin diye efendice açıklamalar yapıyoruz. Bu bir şey bilmediğimiz anlamına gelmez. Sayın Çetin’in şartları yerine getirmediği açıktır, hukuk yolu açıktır. Nitekim kendisi bu konuda bir dava açmıştır ve bu davası reddedilmiştir. Sayın Çetin hangi tarihte almış Kırkpınar Ağalığını? Geçtiğimiz yıl 16 Temmuz da. Geçtiğimiz yıl Kırkpınar yine 15 Temmuza rastladı. Biz bu yıl 15 Temmuz’a rastlamasın diye Kırkpınar’ın tarihini 2-8 Temmuz tarihine aldık, geçen yıldan daha. Ancak erken seçim kararı alınınca ve Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi 8 Temmuz’a kalma ihtimaline karşılık, Kırkpınar’ın tarihini bir hafta erteledik. Biz burada 657 yıllık bir geleneği korumaya çalışıyoruz. Bu çocuk oyuncağı değil. Türkiye’de 120 güreş yapılıyor. Herkes buna göre tarihini ayarlıyor. Öyle kolay mı bu iş? Kırkpınar’ın geleneği var. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş. Biz bakın Ramazan nedeniyle Temmuz’a sarktı Kırkpınar. Biz bir hafta öne çekerek normal tarihe oturtmaya çalışıyoruz. Herkes haddini bilsin. Ben de Sayın Çetin ile yaptığımız görüşmeleri, bana attığı ses kayıtlarını mı açıklayayım? Herkes haddini bilsin” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.