BAŞKAN GÜRKAN DEDİKODULARA CEVAP VERDİ “HAKKIMDA AÇILMIŞ BİR SORUŞTURMA YOK!”

CHP Edirne İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kendisi hakkında gündeme getirilen dedikodulara cevap vererek, “Edirne’mizin kendine has zorlukları var. Maalesef dedikodusu bol bir şehrimiz. Dedikodulara göre; ikide bir bizimle ilgili soruşturmalar açılıyor, bazen kayyum atanıyor, bazen de görevden alınıyoruz.  Merak eden vatandaşlarımızın olduğunu da biliyorum. Hakkımda açılmış bir soruşturma yok.” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN GÜRKAN DEDİKODULARA CEVAP VERDİ “HAKKIMDA AÇILMIŞ BİR SORUŞTURMA YOK!”

CHP Edirne İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kendisi hakkında gündeme getirilen dedikodulara cevap vererek, “Edirne’mizin kendine has zorlukları var. Maalesef dedikodusu bol bir şehrimiz. Dedikodulara göre; ikide bir bizimle ilgili soruşturmalar açılıyor, bazen kayyum atanıyor, bazen de görevden alınıyoruz.  Merak eden vatandaşlarımızın olduğunu da biliyorum. Hakkımda açılmış bir soruşturma yok.” ifadelerini kullandı. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Haziran 2019 Salı 08:10
BAŞKAN GÜRKAN DEDİKODULARA CEVAP VERDİ  “HAKKIMDA AÇILMIŞ BİR SORUŞTURMA YOK!”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 23 Haziran’da gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerini değerlendirmek üzere basın toplantısı gerçekleştirdi. CHP Edirne İl Başkanlığı Binasında gerçekleşen basın toplantısında, Pekcanlı ve Gürkan hem İstanbul Seçimleri hem de Edirne gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundular.

PEKCANLI: “EDİRNE’DEN 31 OTOBÜS GÖNDERDİK”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, yapılan çalışmaların meyvesini verdiğini ifade ederek, “Türkiye’de bugün her şey güzel oldu. Yüksek Seçim Kurulunun 17 Nisan’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verdiği mazbatayı, 6 Mayıs’ta geri almasıyla beraber, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti örgütlerinde sıkı bir çalışma başladı. Çalışmalarımızın karşılığını da halkımız dün verdikleri oylarla bize verdi. Akşam da bunun coşkusunu yaşadık. YSK’nın verilerine göre,  806 bin farkla Millet İttifakının adayı olan Sayın İmamoğlu seçimi kazandı. Tabii 13 bin oy farkını kabul edemeyenler, bu büyük farkla ilgili ne açıklama yapacak, o onların sorunu. İstanbul’da sevgi ve hoşgörü kazandı. Sevgi ve hoşgörünün karşısında olanlar kaybetti. Kaybedenler bir kişi değil zaten bunu herkes biliyor. Ekrem İmamoğlu’nun siyasi arenaya getirdiği bakış açısı, 7’den 70’e herkesin gönlünü alarak ve ilk seçimde aldığı oyların üzerine kat ve kat koyarak bu seçimden zaferle çıkması Türkiye’de coşku ile karşılandı. Bu siyaset ötesi bir şey. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkanı ama CHP veya İYİ Parti ile alakası olmayan insanlar, sadece yapılan haksızlığa dur demek için de İmamoğlu’na destek verdi. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunun farkındayız. Bu yüzden de çok mutluyuz. Edirne örgütü olarak çok keyifli bir seçim çalışması yaptık ve bütün desteğimizi verdik.  Edirne genelinden 31 tane otobüs yolladık. Bu kadar emeğin karşılığında, bu güzel sonucu Edirne’den sonra İstanbul’da da almak ayrı bir keyif. Ben bütün örgütüme çok teşekkür ediyorum.” dedi.

GÜRKAN: “TÜM SİYASİLER DERS ÇIKARMALI”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, “23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sona erdi. Millet İttifakının Adayı Ekrem İmamoğlu yaklaşık yüzde 9,5’luk bir farkla yani 806 bin farkla seçimleri kazandı. İstanbul demek, bir taraftan da Türkiye demek. Öncelikle seçimlerin İstanbul’a, Türkiye’ye, ve demokrasimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu seçimler vatandaşın, hiç kimsenin yanında sonsuza kadar kalmayacağının önemli göstergesi oldu. Halk ne zaman ne yapacağına kendisinin karar vermiş olduğunu bir defa daha gösterdi. Elbette hepimizin yapacaklarına bakıyor ama millet iradesi kendi üzerinde hiçbir gücü tanımadığını bu seçimlerle bir kez daha ortaya koydu. Milletin iradesi tecelli etti. Bu bağlamda bu seçimlerin hem partimize, hem Ekrem İmamoğlu’na hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimde kaybetmişse de, kazanmışsa da bütün siyasilerin kendilerine dersler çıkarması gerektiğine inanıyorum.23 bin farktan, 806 bin gibi farka nasıl gelinebileceğinin de dünya siyaset tarihinde ayrı bir yer olacağını ve bu konu hakkında sosyolojik çalışmalarda yapılacağına inanıyorum. Buradan İstanbul’da yaşayan Edirneli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: “HERKES ÇOK YORULDU”

Başkan Gürkan 4 buçuk yıl seçimsiz bir dönem beklediklerini söyleyerek, “İstanbul’un seçim haritasına baktığınızda birçok kısmı kırmızılaştı. İlginç sonuçlar var. Fatih ilçesi AK Parti’nin kalesi olarak bilinir ama çok az farkla da olsa Ekrem İmamoğlu önde çıktı. Gaziosmanpaşa ve Bağcılar’da AK Parti önde ama CHP’nin aldığı oylar korkunç derecede artmış. Bizimde çalıştığımız ilçeler Silivri, Çatalca ve birçok ilçede İmamoğlu yarışı önde bitirerek kazandı. ‘Her şey çok güzel olacak’ diyorduk, her şey çok güzel oldu. Seçim dün itibariyle bitti. Sayın Cumhurbaşkanımız da kendilerini tebrik etti.  Artık herkes önüne bakacak. Türkiye’de 4 buçuk yıl seçimsiz bir dönem bekleniyor. Çünkü gezdiğimiz her yerde insanlar seçimlerden yorulduğunu gördük. Biz siyasiler de çok yorulduk. Artık ülkemiz için, şehrimiz için proje yapma üretme zamanı. Bu süreçte hiç kimseyi ötekileştirmeden, çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Parti ayrımı yapmaksızın artık vatandaşa hizmet etmek zamanıdır. Biz hizmeti, parti hizmeti olarak görmüyoruz. Vatandaşa hizmeti doğru bir şekilde ilettiğimizde bu vatandaşın takdiri ve değerlendirmesidir.” şeklinde konuştu.

GÜRKAN: “HEPİMİZİN EDİRNE’YE HİZMET BORCU VAR”

Başkan Gürkan, artık tüm bileşenlerin bir araya gelerek Edirne’ye hizmet etmesi gerektiğini belirterek, “Artık o parti bu parti demeden vatandaşa hizmet etmek zamanıdır. Kenetlenerek bunu yapmalıyız. Bu haftadan sonra bende siyasi partilerin Edirne’deki il başkanlarını ziyaret etmek istiyorum. Hepimizin Edirne’ye hizmet borcu var.  Nerede ne şekilde görev yapıyor olursak olalım, Edirne’ye hizmet borcumuz var. Bu hizmet borcunu yerine getirirken o parti, bu parti etken demeden güçlerimizi, kaynaklarımızı, becerilerimizi ve projelerimizi Edirneliler için bir araya getirmeliyiz. Belediye Başkanları seçilene kadar partilidir. Seçildikten sonrada partilidir ama görev yaparken partili olmanın dışında görev yapmak zorundadırlar. Biz 31 Mart seçimlerinde hangi mahallemiz bize az veya çok oy verdi diye bakmadan hizmetleri yaptık. Bundan sonrada bu şekilde yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

GÜRKAN: “EDİRNE GEÇMİŞTE DE BU TİPLERLE ÇOK ZAMAN KAYBETTİ”

Başkan Gürkan kendisi hakkında çıkan dedikodulara da cevap vererek, “Elbette Edirne’miz Türkiye’deki 81 şehrin bana göre en güzel şehri. Güzel insanlarla bir arada yaşamanın mutluğunu yaşıyoruz ancak Edirne’mizin kendine has zorlukları var. Maalesef dedikodusu bol bir şehrimiz. Dedikodulara göre; ikide bir bizimle ilgili soruşturmalar açılıyor, bazen kayyum atanıyor, bazen de görevden alınıyoruz.  Merak eden vatandaşlarımızın olduğunu da biliyorum. Hakkımda açılmış bir soruşturma yok. ‘Berlin’de hakimler vardır’ diye meşhur bir söz var. Türkiye’de de, Edirne’de de hakimler var. Elbette bir suç işlersek bununla ilgili gereği yapılacaktır. Çünkü Anayasamızın temel ilkesi kanun önünde herkesin eşit olmasıdır. Birilerinin canı öyle istiyor diye, geçmişte olduğu gibi belediyenin kaynaklarını kendi keyfine kullanamıyor diye hakimlerin iş yapmayacağına eminim. Bu dedikoducu tiplerle Edirne geçmişte de çok zaman kaybetti. Daha önce de halkın takdiriyle gelmiş il başkanı, belediye başkanlarına da bu tipler aynı şeyi yaptılar. Bugüne kadar takılmadık ama bundan sonra bu tavırlar devam ettiği sürece hukuki anlamda mücadelemizi vermeye başlayacağız, yasal yollara başvuracağız. Çünkü Edirne ve Edirnelilere hizmet bizim gurur kaynağımızdır, onurumuzdur. Bu bağlamda hemşehirlerimize hizmet etmenin önüne dedikodu, fitne, fesat gibi kumpaslarla kim geçmeye çalışıyorsa, bilsin ki karşısında sadece Recep Gürkan’ı değil 200 bin Edirnelinin hepsini bulacaktır. ” şeklinde konuştu.

GÜRKAN: “İMAMOĞLU’NU KIRKPINAR’A DAVET EDECEĞİM”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Kırkpınar daveti yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Başkan Gürkan, “İstanbul seçimlerinin ardından zamanın çok az olması nedeniyle Kırkpınar’a davetlerimizi daha önceden Sayın Valimiz Ekrem Canalp’le beraber yaptık. Tabii ki telefonlarla davetlerimiz devam edecek. Sayın İmamoğlu’na seçim ortamında Kırkpınar konusunu açmadım ama kendisini telefonla Kırkpınar’a davet edeceğim.” şeklinde cevap verdi.

Kerem Filiz 

Son Güncelleme: 24.06.2019 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.