Başkan Gürkan itfaiye haftası'nı kutladı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İtfaiye Haftası nedeniyle Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi. Büyük bir özveriyle, gece-gündüz demeden vatandaşların ve diğer canlıların yardımına koşan İtfaiye personelinin İtfaiye Haftası'nı kutlayan Gürkan, “Kolay değil. Ateşin içine girmek bile başlı başına bir cesaret ister. Mesela ben İtfaiyeci olamazdım. Zannetmiyorum yapabileceğimi” dedi.

Başkan Gürkan itfaiye haftası'nı kutladı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İtfaiye Haftası nedeniyle Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi. Büyük bir özveriyle, gece-gündüz demeden vatandaşların ve diğer canlıların yardımına koşan İtfaiye personelinin İtfaiye Haftası'nı kutlayan Gürkan, “Kolay değil. Ateşin içine girmek bile başlı başına bir cesaret ister. Mesela ben İtfaiyeci olamazdım. Zannetmiyorum yapabileceğimi” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Eylül 2017 Çarşamba 10:00
Başkan Gürkan itfaiye haftası'nı kutladı

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İtfaiye Haftası'nda geleneği bozmayarak İtfaiye Müdürlüğü personeliyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Başkan Gürkan'ın yanı sıra Edirne Belediye Başkan Yardımcıları; Selçuk Çakır, Hakan İşcan, Ertuğrul Tanrıkulu, Hüsnü Güler ile Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özçuhacı,  Tüm Yerel Sen Şube Başkanı Savaş Çerkez, İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, İtfaiye Amiri  Erdoğan Göbel, Zabıta Müdürü Mustafa Zogo, sendika temsilcileri ve İtfaiye personeli katıldı. 
Büyük bir özveriyle, gece-gündüz demeden vatandaşların ve diğer canlıların yardımına koşan İtfaiye personelinin İtfaiye Haftası'nı kutlayan Gürkan, “Belediyelerin en riskli müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü. Tabiki tüm birimlerimizde risk söz konusu; Su Kanal'da Zabıta Müdürlüğü'nde de. Ancak İtfaiye Müdürlüğü'nün personeli her olayda, her an ciddi bir risk altında.  Hafta sonu belki hacim olarak çok büyük değil ama ekonomik olarak çok büyük bir yangın atlattık. Trakya Birlik'in depolarından birisi tutuştu. Takip ettiğimi kadarıyla 17 saat sürdü çalışmanız. Sizlerin sosyal medya adreslerinizden sizi takip ediyorum. Bu sırrı da sizinle paylaşayım. Kolay değil. Ateşin içine girmek bile başlı başına bir cesaret ister. Mesela ben İtfaiyeci olamazdım. Zannetmiyorum yapabileceğimi. O yüzden çok riskli, çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Hepinizi kutluyorum” diye konuştu. 
AB kapsamında İtfaiye Müdürlüğü'ne yeni araçlar alınacağını ifade eden Gürkan, “İtfaiye Müdürlüğü'nün binasını yeniledik. Binayı yenilemekten gururluyum. Göreve başlamadan önce İtfaiye 'ye gelmiştim; 'En büyük sorununuz ne' diye sormuştum. Bana, 'Başkanım kışları tankerlerin üzerini donmasın diye battaniyeler ile örtüyoruz. Fiziki şartlar uygun değil' demiştiniz ve ben bu durumdan çok utanmıştım. Bu bizim acımızdan kabul edilebilir bir durum değil. Planlı, modern, sizlerin rahatça çalışabileceği, araçları kışın soğuktan ve sıcaktan koruyacak yeni bir bina yaptık. Şimdi araçlarınız yenilenecek” dedi. 
Can ve mal güvenliğini sağlayan en önemli teşkilatlardan birinin İtfaiye olduğunu belirten Tüm Yerel Sen Şube Başkanı Savaş Çerkez, “İtfaiyeciliğin 303. Yılını kutluyoruz. İşiniz zor onu biliyoruz ama Kolaybet büyük bir özveri ve gayretle can ve mal güvenliğimizi sağlamak için elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı da çok iyi biliyoruz. Edirne İtfaiyesi olarak modernizasyon çalışmaları çerçevesinde yeni İtfaiye Binası ve yeni teçhizatlar tam olarak sağlandı. Belediye başkanımıza ve başkan yardımcılarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 
MESLEK GRUBUNA ALINMALI
İtfaiyeciliğin meslek grubuna alınması için büyük bir mücadele verdiklerini aktaran Çerkez, “İtfaiyeciliğin bir meslek grubuna alınması için sendikamız diğer itfaiye dernekleriyle birlikte büyük bir mücadele vermektedir. Verdiğimiz önergeler mecliste komisyonlarda şu an beklemekte. Ama biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Nasıl ki İtfaiye'nin meslek lisesi var, Meslek Yüksek Okulu var. İtfaiyecilikte bir meslek sayılmalı diye düşünüyoruz. Bu yönde mücadele ediyoruz” dedi. 
İtfaiye Müdürü Aydın Baskak ise, “İtfaiyecilik bambaşka bir meslek. Bir asker, bir polis önceden de yapacağı işlerle ilgili istihbarat toplar ama bizim böyle bir şansımız yok. Yangınlara girdiğimizde neyle karşılaşacağımızı hiçbir zaman bilmiyoruz. Böylesine korkusuzca görevini yapan arkadaşlarımızın bir meslek grubunda olmaması gerçekten bizleri üzmekte. Gazetecilerin bir yıpranması var ama maalesef bizim yıpranmamız çalıştığımız sürelerle kısıtlanmış. Uzun yıllar bu görevi yaptığımdan; geçmişle bugünü kıyasladığımız zaman personel arkadaşlarla ve araçlarla çok çok ileriye geldiğimizi, araç,  gereç  ve bina olarak Edirne'ye yakışır bir teşkilat olduğumuzu görüyorum. Tabi burada en büyük pay Sayın Başkanımızın payıdır. Bizlere her zaman destek çıkmıştır. Bizlerin nasıl çalıştığını en az bizler kadar bilen bir belediye başkanına sahip olduğumuz için de kendisine buradan şükranlarımı sunuyorum. Her zaman yanımızda olmuştur” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.