BAŞKAN GÜRKAN NET KONUŞTU “HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ!”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Genel Meclis Toplantısı’na konuk oldu. Burada konuşma yapan Başkan Gürkan, “Elbette hepimiz bir siyasi partinin temsilcileri olarak seçime girdik ve seçimden başarıyla çıkmış insanlarız. Ancak hizmetin siyaseti olmaz. Hizmetin ancak emeği olur, mücadelesi olur.” dedi.

BAŞKAN GÜRKAN NET KONUŞTU “HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ!”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Genel Meclis Toplantısı’na konuk oldu. Burada konuşma yapan Başkan Gürkan, “Elbette hepimiz bir siyasi partinin temsilcileri olarak seçime girdik ve seçimden başarıyla çıkmış insanlarız. Ancak hizmetin siyaseti olmaz. Hizmetin ancak emeği olur, mücadelesi olur.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Nisan 2019 Perşembe 08:54
BAŞKAN GÜRKAN NET KONUŞTU “HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ!”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dün İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen İl Genel Meclisi Toplantısına konuk oldu. Burada Meclis Üyelerine hitap eden Başkan Gürkan, gerek Belediye olarak, gerekse İl Genel Meclisi olarak önceki dönemde olduğu gibi siyaseti ikinci planda tutarak hizmet odaklı çalışacaklarını dile getirdi.

“ORTAK PAYDALARI KİŞİSEL BEKLENTİLERİMİZİN ÜZERİNDE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan burada yaptığı konuşmada, “Hepimiz temsiliyetini aldığımız halkın taleplerini, beklentilerini, isteklerini, mevcut kanunlarımıza uygun bir şekilde çözüme kavuşturulması ve halkımızın müreffeh bir hayat seviyesine kavuşarak konfor içerisinde sorunsuz bir şekilde işlerinin çözülmesini hedefliyoruz. Geçtiğimiz beş yılda İl Genel Meclisi ile Edirne Belediye Meclisi ve Belediye Başkanlığı olarak gerçekten takdire şayan çalışmalar yapıldı. Geçmiş dönemde hizmet veren tüm İl Genel Meclis üyelerini de sevgiyle saygıyla yâd ediyorum. İnanıyorum ki; bu dönemde de yine hepimiz, gerek belediye meclisi olsun gerek il genel meclisi olsun şehrimizin, ilçelerimizin, köylerimizin ortak paydalarını hem parti hem de kişisel beklentilerimizin önünde ve üzerinde tutarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Elbette hepimiz bir siyasi partinin temsilcileri olarak seçime girdik ve seçimden başarıyla çıkmış insanlarız. Ancak hizmetin siyaseti olmaz. Hizmetin ancak emeği olur, mücadelesi olur. Çünkü halkımız bizi seçene kadar elbette bir siyasi parti mensubiyetimiz var. Görev anında da bu sürecek.” ifadelerini kullandı.

“NEDEN MUHALAFET YAPMIYORSUNUZ?”

Başkan Gürkan, Belediye Meclisi’nde muhalefette olan kişilere ‘Neden yeterince muhalefet yapmıyorsunuz?’ şeklinde eleştiriler geldiğini bildiklerini söyleyerek, “Bugün hepinizin yakasında İl Genel Meclisi rozeti var. Bu hepimizin siyasi parti kimliklerimizi halkın lehine olan konularda ikinci plana koymamızın da bir nişanesi, göstergesi. Edirne Belediye Meclisi’nde geçen dönem bunu çok başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Zaman zaman farklı kesimlerden eleştiriler almadık mı? Aldık. Belediye meclisinde muhalefette olan arkadaşlarımıza, ‘Neden muhalefet yapmıyorsunuz’ gibi eleştiriler oldu. Bunlar bu dönemde de olacaktır. Ama başarının yerini hiçbir mazeretin tutmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Asıl olan kimliğine bakmadan, etnik kökenine, inancına bakmadan, siyasi geçmişine bakmadan bütün vatandaşlara ötekileştirmeden hizmet vermek. Bugüne kadar ben bunu kendi adıma yaptığıma inanıyorum. Elbette ki eksiklerimiz, hatalarımız vardır. Ama şurası ne kadar oy vermişti, şu bizden miydi, uzak mıydı yakın mıydı diye bakmadık. Sizlerin de bakmadığını ve gelecek dönemde hepinizin de bakmayacağından eminim. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde de İl Genel Meclisi’nin, Belediyemizle ilgili işleri, Belediyemizin İl Genel Meclisi’yle ilgili işleri uzlaşmayla, anlaşmayla Edirne tarihine, kültürüne, kimliğine, ruhuna uygun bir şekilde büyük bir başarıyla sürdürülecektir. Yolunuz açık olsun, başarılar diliyorum.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.