BAŞKAN GÜRKAN’A GÖRKEMLİ KARŞILAMA

Edirne’de yeniden CHP Edirne Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Recep Gürkan, Edirne gişelerinde yüzlerce araç tarafından yapılan konvoyla görkemli bir şekilde karşılandı.

BAŞKAN GÜRKAN’A GÖRKEMLİ KARŞILAMA

Edirne’de yeniden CHP Edirne Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Recep Gürkan, Edirne gişelerinde yüzlerce araç tarafından yapılan konvoyla görkemli bir şekilde karşılandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Aralık 2018 Cumartesi 09:29
BAŞKAN GÜRKAN’A GÖRKEMLİ KARŞILAMA



Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, perşembe günü CHP Genel Merkezi tarafından yeniden Edirne Belediye Başkanı olarak açıklanmıştı. Dün Ankara’dan Edirne’ye gelen Başkan Gürkan’ı başta partililer olmak üzere birçok vatandaş, Edirne gişelerinde karşıladı. Başkan Gürkan için yüzlerce araçtan oluşan konvoy Edirne’de trafiğin kilitlenmesine neden olurken, Başkan Gürkan için görkemli bir karşılama yapıldı.
“HERKESİ KUCAKLAMAK İÇİN BURADAYIM”

CHP Edirne İl Başkanlığı önüne kadar konvoy halinde gidilirken burada kurulan platformda bir konuşma yapan Başkan Gürkan, “Yoldaşlarım, dostlarım, Edirneliler, Mustafa Kemal’in torunları, evlatları hoş geldiniz. Bir hayali olmalı insanın. Bir hayali olmalı ama onun peşinden koşacak bir cesareti de olmalı. Hepimizin bir hayali var. O hayalin ismi Edirne, Süloğlu, Havsa, Uzunköprü, Meriç ve ardından geliyor Keşan, Enez, İpsala, Lalapaşa. Kısacası hepimizin Edirne'sini yaratmak için ayrımsız, kimsenin siyasi görüşüne, inancına, diline, dinine bakmadan, zengin mi fakir midir diye bakmadan, kimsenin sosyal statüsüne bakmadan, 'Yaratılanı severim Yaradan'dan ötürü' diyen Mevlana gibi, Yunus Emre gibi,  kollarımızı, yüreğimizi bu güzel ülkenin, bu güzel şehrin her bir ferdine sonuna kadar açmak için buradayım. Herkesi kucaklamak için buradayım. Bu memleketin dağlarına bahar getirmek için, her bir karış toprağında kardelenleri açtırmak için buradayız. O yurtlarda kimsesiz kalmış, garibanlıktan oralara sığınmak zorunda kalmış, sapık düşüncelerin tecavüzüne uğramış, o gariban çocukları için buradayız. Umarsızca, vahşice insanlıktan hiç nasibini almadan kadına şiddet uygulayan, kadınlara tecavüz eden, kadın cinayetini önlemek için buradayız hepimiz. Zenginin çocuğu da okula gitsin, garibanın çocuğu da okula gitsin. Zenginin çocuğu hangi şartlarda okuyorsa, garibanın çocuğu da o şartlarda okusun diye buradayız. Ve bunu sizlerle birlikte yapacağız. Biliyoruz ve inanıyoruz ki Edirne, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden, onun çizdiği aydınlık yoldan, muasır medeniyet seviyesinden asla ayrılmadı, asla ve asla da ayrılmayacak.” Dedi.

“5 YILDIZLI LÜKS OTELLERİN LOBİLERİNDE KURULMUŞ BİR PARTİ DEĞİLİZ”

CHP’nin 5 yıldızlı lüks otellerin lobilerinde kurulan bir parti olmadığını hatırlatan Gürkan, “İnanıyorum ki düne kadar yaptığımız bütün tartışmalar CHP'nin kimliğine yakışır, Atatürk'ün evlatlarına yakışır, Bülent Ecevit'in torunlarına yakışır, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yol arkadaşlarına yakışır bir şekilde geride kaldı. Gün, birbirimizi eksiltme, geri çekme günü değil, biz CHP'liyiz, bu ülkenin kurucu partiyiz, kuruluşunda emeğimiz, alın terimiz var. Bu ülkenin her bir taşında, toprağında izimiz var, adımımız var. Biz 5 yıldızlı lüks otellerin lobilerinde kurulmuş bir parti değiliz. Biz 2 Kasım 1918'de Edirne'de meşalesi yakılan Kurtuluş Savaşı'nın, Kuvayı Milliye'nin torunlarıyız, Kuvayı Milliye'nin kurduğu bir partiyiz biz. Savaş meydanlarında kurulmuş bir partiyiz biz. Hz. Mevlana'nın da dediği gibi, 'Dünle beraber ne varsa düne ait, dünde kaldı cancağızım, bugün yeni bir şeyler söylemek lazım' diyerek yola çıkıyoruz. Yolumuz açık, aydınlık, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu olsun.” Dedi.

Başkan Gürkan, konuşmasının ardından partililerle ve Edirnelilerle birlikte Edirne Belediye Başkanlığı’na geçti.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.