BAŞKAN GÜRKAN’DAN AKMEŞE’YE ‘HODRİ MEYDAN’ ÇAĞRISI

Başkan Gürkan; “Burada kamu kuruluşları ile iş yapmak için çırpınan bir Edirne Belediyesi var. Diğer yanda da belediyenin yapmak istediklerini bürokratlarla engelleyen bir siyasi parti var. Aynı siyasi partinin il başkanı diyor ki, belediye ile çalışamıyoruz. Bütün bunları canlı yayında konuşmaya hazırım, Edirne halkının gözü önünde konuşmaya hazırım. Hadi bakalım, hodri meydan.”

BAŞKAN GÜRKAN’DAN AKMEŞE’YE ‘HODRİ MEYDAN’ ÇAĞRISI

Başkan Gürkan; “Burada kamu kuruluşları ile iş yapmak için çırpınan bir Edirne Belediyesi var. Diğer yanda da belediyenin yapmak istediklerini bürokratlarla engelleyen bir siyasi parti var. Aynı siyasi partinin il başkanı diyor ki, belediye ile çalışamıyoruz. Bütün bunları canlı yayında konuşmaya hazırım, Edirne halkının gözü önünde konuşmaya hazırım. Hadi bakalım, hodri meydan.”

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ekim 2018 Çarşamba 09:07
BAŞKAN GÜRKAN’DAN AKMEŞE’YE  ‘HODRİ MEYDAN’ ÇAĞRISI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin 15 Ekim Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısındaki konuşmalarına cevap verdi.

Akmeşe’nin,  yaptığı basın açıklamasında Edirne’de üç tane nehir akıyor ama Edirne Belediyesi sadece bakıyor demesi üzerine konuşan Gürkan, “Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunduğunu bir kez daha görüyoruz. Göreve ilk başladığımda Tunca Nehri üzerinde bir proje yaptık. DSİ, burası taşkın sahası size izin veremeyiz dediği için projeyi uygulayamadık. Meriç’te bir proje önerdik, DSİ burası bizim sahamız kanun gereği Türkiye’deki bütün yer altı ve yer üstü suları bize ait dediği için uygulayamadık. DSİ, Meriç Nehri’ni betonlamaya başladığında ne yapıyorsunuz dedik. 6 ay sonra projeyi belediyeye zor getirttik. Buradan soruyorum koruma kuruluna bir müracaatları var mı? İlyas Akmeşe’nin söylediği gibi çevre düzenlemesinin yapılması lazım ama o olan hep DSİ’ye ait bir alan.” Şeklinde konuştu.

“SAYIN AKMEŞE, O KADAR GÜCÜNÜZ, YETKİNİZ VARSA”

Akmeşe’ye seslenen Başkan Gürkan, “İktidar partisinin il başkanısınız. Gücünü var yetkiniz var. Hodri meydan. Yetkiyi verin ben yapacağım. Görelim verdirebiliyor musunuz? Edirne Belediyesi olarak paranız yok falan deniliyor ya hani ben kaynak da bulacağım. Sayın akmeşe, o kadar gücünüz, yetkiniz varsa zaman alacak demiş. Hiç zamana gerek yok devredin bana Meriç Nehri’nin çevre düzenlemesini ben yapacağım. Hodri meydan, yalan atmakla olmuyor bu işler. Bilmeden konuşmakla da olmuyor. Ben DSİ’den istediğim halde bana verilmiyor ama sonra yapmıyor deniyor. Burada kamu kuruluşları ile iş yapmak için çırpınan bir Edirne Belediyesi var. Diğer yanda da Belediyenin yapmak istediklerini bürokratlarla engelleyen bir siyasi parti var. Aynı siyasi partinin il başkanı diyor ki belediye ile çalışamıyoruz. Bütün bunları canlı yayında konuşmaya hazırım, Edirne halkının gözü önünde konuşmaya hazırım. Hadi bakalım, bekliyorum Akmeşe’den.” Dedi.

“AKMEŞE BURASININ NE OLDUĞUNU ANLAYAMAMIŞ”

Edirne’de açılacak olan interaktif çocuk eğitim müzesi için Akmeşe’nin park açacaklar demesine de cevap veren Gürkan, “Burası bir hayvanat bahçesi ya da park değil. Akmeşe burasının ne olduğunu anlayamamış. Burası dünyada şu anda en geçerli eğitim sistemi olan, dünyanın en mutlu çocuklarının yetişmesini sağlayan Finlandiya Eğitim Modeli ile eğitim öğretim yapacak, çocuklara doğa ve hayvan ilişkisini anlatacak, atanamadığı için belediye de farklı görevlerde çalışan 32 tane öğretmenin görev yapacağı interaktif çocuk eğitim müzesidir. Türkiye’nin ve balkanların en büyük tesisi olacak. Akmeşe’nin hayvanat bahçesi sandığı yerde, çocuklarımız doğayı ve hayvanların ilişkisini ve nasıl geliştiğini öğrenecekler. ” Dedi.

“AKMEŞE'YE İLAN EDİYORUM VE AÇIK ÇAĞRI YAPIYORUM”

Akmeşe’nin altyapı sorununu Edirne Belediyesi’nin yapamayacağını iddia etmesini de değerlendiren Gürkan, “Buradan Sayın Akmeşe'ye ilan ediyorum ve açık çağrı yapıyorum. Ben göreve başladığımdan bu yana Edirne'nin 60 yıldır çözülmeyen çöplük sorununu çözdüm, kendi imkanlarımızla. Edirne'nin binlerce yıldır çözülmeyen atık su ve kanalizasyon sorununu çözdüm, şu anda inşaat devam ediyor. Göreve başladıktan sonra Edirne'nin 62 yıldır açılmayan güney çevre yolunu açtım, trafik sorununu çözdüm, ardından kuzey çevre yolunu açtım, şehri bir ring olarak birbirine bağladım. Edirne'nin 30 küsur yıldır çözülmeyen içme suyu temin ihtiyacını çözdük. Sayın Akmeşe diyecek ki 'onu DSİ yaptı', doğru DSİ yaptı ama parasını benden alacak. Taşeron olarak yaptı, DSİ parasını almazsa açıkça teşekkür ederim. Ha müteahhit firma yapmış, ha DSİ yapmış, bizim için hiçbir farkı yok, sonuçta parayı ödüyoruz. Onu çözdük, yeni içme suyu arıtmayı çözdük. 30 yıldır hiçkimsenin başaramadığı eski elektrik fabrikası restorasyonunu çözdük. Yıllardır kimsenin yapamadığı kent müzesi ve kadın merkezlerini çözdük. Daha çok sayabilirim, engelsiz yaşam merkezini açtık. Şuna dikkatinizi çekmek istiyorum, 'Edirne'nin en önemli sorunlarından biri altyapıdır', doğrudur. Zaten çarşıya çıkarsanız Recep Gürkan'ı iki şeyle eleştiriyorlar. Bir yollar bozuk, iki altyapı... Başka eleştirilecek bir şey kalmadı. Daha önce çöp deniyordu, bitti. Elektrik fabrikası deniyordu, bitti, trafik deniyordu, bitti." Diye konuştu.

“AKMEŞE, TOP SİZDE, HODRİ MEYDAN”

Altyapı ile ilgili proje, ihale, sözleşme ve kredi onayı başvurusu işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Gürkan,  "20 Temmuz'dan bu yana İller Bankasından onay gelmesini bekliyoruz. Sayın Akmeşe'nin 'çözemeyecekler, çözemediler, çözmeye niyetleri yoktu' dediği işleri biz bundan 11 ay önce bitirdik. Ben şimdi buradan sayın Akmeşe'ye açık bir çağrı yapıyorum. Sayın İlyas Akmeşe, iktidar partisinin il başkanısınız. Edirne halkı adına size açık çağrımdır. AK Parti İl Başkanı olarak İller Bankasından altyapının kredisini onaylatın, ben Edirne'deki billboarların tümüne, Edirne'nin bütün caddelerine size teşekkür ilanı yazacağım. 'AK Parti Edirne İl Başkanı Sayın İlyas Akmeşe, bizim altyapı ihalemizin kredisini İller Bankasından onaylatmıştır, onun sayesinde altyapıya başlıyoruz. Edirne halkı size müjdeler olsun' diye. Sizin fotoğrafınızı da koyacağım. Bütün bilboardlara ve bütün pankartlara, Edirne'nin her tarafına asacağım. Buna söz veriyorum. Şimdi Sayın Akmeşe, top sizde, hodri meydan, ben sözümü tutarım. Sizden acilen altyapı işimizin kredi onayını bekliyoruz. Sayın Akmeşe için Edirne, siyasetin önünde midir göreceğiz. Hodri meydan." Dedi.

“UCUZA TAŞINIYORSUNUZ DİYE BİLBOARDLARA ASACAĞIM SÖZ”

Akmeşe’nin ulaşımda fiyatları düşüreceğiz demesine de değinen Gürkan, “Projesini getirsin de hemen uygulamaya koyalım, Edirne halkı beklemesin, mağdur olmasın. Ama İstanbul belediyeleri gibi belediye bütçesinden finanse etmeyecek. Nasıl yapacağını anlatsın, İlyas Akmeşe sayesinde ucuza taşınıyorsunuz diye bilboardlara asacağım söz.” Dedi.

Tarihi köprülerin araç trafiğine tamamen kapatılmasının yanlış olduğunu da vurgulayan Gürkan, köprülerin onarılmasına karşı olmadıklarını ancak tamamen araç trafiğine kapatılmasına karşı olacaklarını da sözlerine ekledi.

Selimiye Meydanı’nın projesini bir buçuk sene önce bitirdiğini de belirten Gürkan, “O proje 4-5 tane de ödül aldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü projemizi durdurdu. Biz dava açtık, davayı bekliyoruz. Selimiye’nin önü şu an bu şekildeyse, Edirne Belediyesi’nden değil, AK Parti hükümetinin Vakıflar Genel Müdürlüğü ısrarı yüzündendir. Yakında zaten bende bunu açıklayan bir tabela asacağım.” Dedi.

Barış Karapaça
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.