BAŞKAN KIRBİÇ, “GÖREVDEN ALMA YOK, GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIK”

Trakya Birlik Yönetiminden geçtiğimiz gün ani bir değişim yaşanmıştı. Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda Ahmet Akgün’ün yerine Şafak Kırbiç’i Yönetim Kurulu Başkanı olarak atamıştı. Kırbiç, ilk basın toplantısını yönetimdeki değişimle ilgili olarak yaptı. Kırbiç, kimsenin görevden alınmadığını ifade ederek, yönetimde bir görev değişim yaşandığını söyledi. Bu arada Ahmet Akgün’ün ise toplantıda olmaması dikkat çekti.

BAŞKAN KIRBİÇ, “GÖREVDEN ALMA YOK, GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIK”

Trakya Birlik Yönetiminden geçtiğimiz gün ani bir değişim yaşanmıştı. Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda Ahmet Akgün’ün yerine Şafak Kırbiç’i Yönetim Kurulu Başkanı olarak atamıştı. Kırbiç, ilk basın toplantısını yönetimdeki değişimle ilgili olarak yaptı. Kırbiç, kimsenin görevden alınmadığını ifade ederek, yönetimde bir görev değişim yaşandığını söyledi. Bu arada Ahmet Akgün’ün ise toplantıda olmaması dikkat çekti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Eylül 2021 Cumartesi 06:25
BAŞKAN KIRBİÇ, “GÖREVDEN ALMA YOK, GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIK”

Geçtiğimiz gün Trakya Birlik Yönetim Kurulu yaptığı bir değişimle Şafak Kırbiç’i Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirmişti. Kırbiç, ilk basın toplantısını dün odasında gerçekleştirdi. Kırbiç, yapılarn değişimle ilgili “14 Eylül 2021 tarihinde Yönetim Kurulu kararı ile kendi aramızda bir görev değişikliği yaptık. Kamuoyunda bazı sosyal medyada bir görevden alma gibi bir şeyler duyduk ama öyle bir şey yok. Bu sadece yönetim kurulu arasında bir görev değişikliğidir. Trakya Bilik’e ve camiamıza hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.

Gazetemiz muhabirinin “Neden görev değişime ihtiyaç duyuldu” sorusuna Kırbiç, "Görev değişikliği zaman zaman daha önce Trakya Birlik'te ve kooperatiflerimizde de oldu. Yönetim Kurulumuzun kendi arasında aldığı bir karardır. Olağan bir şeydir. Çokta büyütülecek bir durum değil. Görevimize devam ediyoruz" yanıtı verdi.

Görev değişiminin yapıldığı toplantıda Ayçiçeğine verilen avans fiyatının da görüşüldüğü hatırlatılarak, avans fiyatlarının bu değişimdeki etkisinin olup olmadığı sorusuna da Kırbiç, “Yönetim içinde elbette tartışmalar olabilir. Bu her yerde oluşan tablolar ondan da bir pay olmuş olabilir ama Yönetim kurulumuz bizi bu göreve uygun gördü. Bizde layıkıyla yapmaya çalışacağız” şeklinde cevam verdi.

GÜMRÜK VERGİLERİNİN KONMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Yaklaşık iki aydan beri birlik yönetimi olarak Ankara düzeyinde bakanlıkta milletvekilleri ve meclis başkanıyla birlikte Ayçiçeğine Gümrük vergisi uygulanması konusunda çalışma yürüttüklerini de dile getiren Kırbiç, şunları söyledi:

“Gümrük vergilerinin en azından tamamı konmasa da bir miktarının konmasıyla ilgili ancak hükümetimizde yetkililer bu konuda fiyatların çok düşük olmayacağını teyit ettiler. Baktığımızda piyasalarında ilk zamanlarda görüşüldüğü yani tahmin edilen fiyatların biraz üzerine çıktı. Gümrük vergisi konmadığında daha düşük olacağı kanaatindeydik. Ancak sonra biraz toparlanma oldu. Bizim sıkıntımız fiyatların yükselmesinden olmaz fiyatların düşmesi Trakya Birliği sıkıntıya sokar. İnşallah öyle bir tablo olmaz. Bundan sonrada önümüze bakacağız. Bizim için şuan hasadın en yoğun günleri devam etmekte. Hasat yarıya gelmiş durumda. Biz bundan sonra ürünümüzü alıp mübayaa edip üreticilerimize kısa sürede ödemelerini yapmak mükellefiyetindeyiz.

Şu anki fiyat avans alım fiyatımız piyasa şartlarına göre  yukarıya giderse  üreticimize tekrar bunu geçen sene hatırlasanız iki kere revize edilmişti fiyat. Bu senede şartlar daha yukarıya giderse böyle bir fiyat oluşumu olabilir. Piyasalara bakıp şimdiden bir şey söylemek erken inşallah yukarıya gider bizde üretecimizi memnun edecek bir fiyat oluştururuz."

ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ

Kırbiç  devletin Ayçiçeği üreticini verdiği desteğini de artırması gerektiğine inandığını ifade ederek, “Desteklemelerle ilgili bizim bakanlığımıza ilettiğimiz Ankara boyutunda her zaman desteğin artırılması ile ilgili taleplerimiz var.  Çünkü bu ürün ülke ihtiyacının yaklaşık yüzde 60-70ni yıllar itibariyle karşılamakta. Desteklerin artırılması bizim en önemli taleplerimizden birisi inşallah devletimiz de hükümetimizde bu yönde bir adım atar. Çünkü birkaç yıl önceye baktığımızda ayçiçeğinde ekim alanlarında bir artma söz konusu insanlarımızı bundan vazgeçirmemek lazım” dedi.

ORTAKLARININ MENFAATLERİNİ KORUMANIN ASLİ GÖREVİMİZ

Trakya Birlik’in farklı bölgelerden ortakların oluşturduğu bir birliktelik olduğunu ifade eden Kırbiç, şunları söyledi:

“Farklı renklere ve farklı kokulara sahip bir çiçek bahçesi gibidir. Bu birlik ve beraberliğin güzel olan tarafı budur. Trakya Birlik ortakları ve yöneticileri birbirlerine sevgi bağı ile bağlıdır. Bizim dileğimiz Trakya Birliğin yöneticisi ve idarecisi kim olursa olsun Trakya Birliğin başarılı olmasıdır.

Trakya Birlik,  birlik ve kooperatif yönetimleri açısından tecrübeli bir yapıya idari anlamda  da genel müdüründen alım merkezinde ki arkadaşlarımıza kadar donanımlı ve başarılı kadrolara sahiptir. Trakya Birliğin yöneticisi delegesi ve ortağı olarak bu kurumun gelmişine geçmişine ve  geleceğine karşı hepimizin sorumlulukları vardır. Hepimiz bu sorumluluğu bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz.

Yıllardır ortağı ve yöneticisi olmaktan onur ve gurur duyduğum Trakya Birliğin ve ortaklarının menfaatlerini korumanın asli görevimiz olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadık.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.