BELEDİYE KİRACILARINA MÜJDELİ HABER

Edirne Belediyesi Temmuz Ayı Olağanüstü Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem konularından biri  olan belediye kiracılarının kira bedelleriydi. Meclisten, pandemiden etkilenen belediye kiracılarının  kiralarına 3 aylığına yüzde 50 indirim yapılması kararı oy birliğiyle geçti.

BELEDİYE KİRACILARINA MÜJDELİ HABER

Edirne Belediyesi Temmuz Ayı Olağanüstü Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem konularından biri  olan belediye kiracılarının kira bedelleriydi. Meclisten, pandemiden etkilenen belediye kiracılarının  kiralarına 3 aylığına yüzde 50 indirim yapılması kararı oy birliğiyle geçti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Temmuz 2021 Cuma 06:17
BELEDİYE KİRACILARINA MÜJDELİ HABER

 Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda 3’ü gündem dışı olmak üzere 12 madde görüşüldü. Toplantıda pandemi nedeniyle zor günler yaşayan belediye kiracılarına 3 ay boyunca yüzde 30 oranında indirim yapılması görüşüldü.

BAŞKAN GÜRKAN’IN ÖNERİSİYLE İNDİRİM YÜZDE 50 OLDU

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun belediye kiracılarına yüzde 30’luk indirim yapılmasıyla ilgili aldığı komisyon kararı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın önerisiyle yüzde 50 olarak belirlenerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Geçen ayki mecliste belediye kiracıları ile ilgili bir önerge verilmişti. Biz de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etmiştik. Plan ve Bütçe Komisyonu’muz bir çalışma gerçekleştirmiş. Ve kiraların Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için kiralarında yüzde 30 oranında indirim uygulanmasını meclise getirdi. Ben belediye başkanı olarak bunun yüzde 50 olarak uygulanmasını önereceğim sizlere. Pandemi döneminde belediye kiracılarına yaptığımız 9 ay boyunca kira almama, yüzde 75 oranında kirayı düşürme gibi…  Bunları topladığımızda bunun belediyemize maliyeti yaklaşık 3,5 milyon TL civarında. Bunun bilgisini de sizlere vermek isterim” ifadelerine yer verdi

HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİL, AŞIMIZI OLALIM

Toplantı sonrasında meclis üyelerine ve Edirnelilere seslenen Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugün 1 Temmuz. Uzun bir aradan sonra normalleşmeye gittiğimiz ilk gün. Ama bu her şeyin bittiği tedbirlerin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Mutlak suretle herkesin aşı olması gerekiyor. Ülkemizde aşı sayısı 50 milyona yaklaştı. Bu sevindirici” diyerek, vatandaşlardan tedbiri elden bırakmamalarını istedi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı da kutlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türkiye gibi 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede bu Kabotaj Bayramı çok önemli. Hem bayramı kutluyorum hem de deniz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Gürkan, Temmuz ayı içerisinde idrak edilecek olan Kurban Bayramı’nın da hayırlara vesile olmasını dileyerek, tüm Edirne halkının Kurban Bayramı da şimdiden kutladı.

KIRKPINAR’IN SEYİRCİLİ OLUP OLMAYACAĞI BUGÜN BELLİ OLACAK

2020 yılında yapılamayan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu yıl 9-10-11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Gürkan, “Pandemi şartları nedeniyle bu yıl Kırkpınar’ın festival boyutunu yapmıyoruz. Sadece yağlı güreşler olacak. 3 gün ile sınırlı tutuyoruz.  660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin hayırlı olmasını diliyorum. Seyirci olayı yarın (bugün) belli olacak. Biz başından beri şunu söyledik. Kontrollü bir şekilde seyirci alınmasını, tümü olmasa da yüzde 50 oranında olabilir. Burada Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği şartlarda seyirci almak isteğimi tekrar yineliyorum. Sağlık Bakanlığı hangi şartları koyarsa örneğin aşı karnesi olan derse ona göre çalışmalarımızı yapacağız. Başka şartlar koyarsa ona göre çalışmalarımızı yapacağız. Yarın kararın belli olmasının ardından bunu kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin bittiğini ifade eden Gürkan, “Bunun açılışını 11 Temmuz’da gerçekleştireceğiz. 11 Temmuz’da Kıymet teyzem ile birlikte, 7 yıldır mücadelesini verdiğimiz Kıymet Teyze Parkı’nın da açılışını gerçekleştireceğiz. Alan olarak çok büyük olmayan ama hem manevi hem şehircilik anlamında belediyenin çevreye karşı tavrını ortaya koyan çok güzel bir park açacağız. Tüm meclis üyelerimi orada görmekten mutluluk duyarım” dedi.

Bu arada ETUS’un zam talebi de belediye meclisi tarafından komisyona havale edildi. Komisyonun alacağı karar ise önümüzdeki meclis gündeminde görüşülecek.

Yavuz Göktaş

Son Güncelleme: 01.07.2021 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.