BAYRAK; YUNANİSTAN’DAN GELEN TURİST SAYISI AZALIYOR” 

Selimiye Arastası Esnafları Derneği Başkanı Adem Bayrak, Yunanistan’dan gelen turist sayısında azalma olduğunu bunun sıkıntısını yaşadıklarını belirtti. Esnafların seyyarlardan şikayeti olduğunu belirten Bayrak, seyyarlar için sabit bir yer olmasını önerdi.

BAYRAK; YUNANİSTAN’DAN GELEN TURİST SAYISI AZALIYOR” 

Selimiye Arastası Esnafları Derneği Başkanı Adem Bayrak, Yunanistan’dan gelen turist sayısında azalma olduğunu bunun sıkıntısını yaşadıklarını belirtti. Esnafların seyyarlardan şikayeti olduğunu belirten Bayrak, seyyarlar için sabit bir yer olmasını önerdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mart 2018 Salı 19:43
BAYRAK; YUNANİSTAN’DAN GELEN TURİST SAYISI AZALIYOR” 

Selimiye Arastası Esnafları Derneği Başkanı Adem Bayrak, esnafların konumu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Yunanistan ile ilgili sorunlar nedeniyle bu ülkeden gelecek turist sayısında büyük azalma oldu. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Bilindiği gibi bizim ekonomimiz komşu ülkelerden gelecek turistlerin alışverişi ile ayakta kalıyor.” Dedi.

 MART AYI DERT AYIDIR

 Her yıl Mart ayının dert ayı olduğunu belirten Bayrak; “  Tüm esnaflarımız bu ayda vergilerini ödüyor. Bu aylarda alışverişler de azalıyor. Önümüzdeki aylarda turların artacağını umuyoruz. Ondan sonra ekonomik sıkıntılarımızın biraz olsun azalacağını tahmin ediyoruz.  Çarşı esnaflarımızın sorunlarını Vakıflar Bölge Müdürümüze ilettim. Sağ olsunlar çözümde yardımcı oldular. Bugün için bir kapı sorunumuz var. Çarımızın giriş kapılarının otomatik olmasını istiyoruz. Kapı ile ilgili projelerimiz Anıtlar Kurulunda orada onaylandıktan sonra kapılarımız otomatik olacak. Böylece müşterilerimiz çarşıya daha rahat girip çıkacak. Şu andaki kapılardan müşterilerimiz girip çıkarken kapılar hızlı kapandığı için yaralanmalara neden olabiliyor. Bu nedenle yaralanan insanlarımız oluyor. Biz kapıların çarpmasıyla yaralanan  birçok insanımızı hastaneye götürdük. Bu sıkıntıdan kurtulmak istiyoruz” dedi.

    SEYYARLARDAN SIKINTIMIZ VAR

Selimiye Camisi etrafındaki Casino Siteleri seyyar satıcılarından sıkıntılarının devam ettiğini belirten Bayrak, “ Seyyarlar müşterilere özellikle yabancı turistlere zahmet veriyor. Bu kişiler yabancılara satacakları incik boncukları veriyor. Bunlar bedava diyor. Daha sonra da paraya ver diye zorluyor. Bu durumda olan çok turist bize şikayette bulundu. Bunun olmaması lazım.  Onlar bizim misafirlerimiz onlara saygılı davranmalıyız. Bu kişiler için belirli bir yer gösterilsin sabit bir yerde satışlarını yapsınlar. Biz kimsenin ekmeğine mani olmak istemiyoruz. Bir de Selimiye yanındaki kazı alanının düzenlenmemesinin çarşımıza büyük zararı oluyor. Bu alanın düzenlenmesi için kurumlar suçları birbirinin üzerine atıyor. Biz bir an önce soruna çözüm bulunmasını bekliyoruz. Meydanın düzenlenmesi Edirne halkı ve gelen turistler için büyük kolaylık getirecek. Orada insanlarımız oturup Edirne güzelliklerini seyredecek ve dinlenecekler” dedi

ÇARŞIMIZDA KÜLTÜREL ETKİNLİKLER YAPILMALI  

Bu arada bazı kültürel etkinliklerin tarihi çarşımızda da yapılmasında yarar gördüklerini belirten Bayrak, “Daha önceleri çarşımızın yanındaki meydanda kültürel ve sanatsal etkinlikler yapılıyordu. Şimdi onlar da son buldu. Ayrıca çarşımızın içinde resim sergisi gibi etkinliklerin yapılması gerektiğine inanıyoruz, Böyle bir talep olursa biz esnaflar gereken yardımı yaparız. Yönetim kurulu ile yaptıkları toplantıda Edirne’nin tarihi yapılarının görüntülerini kapsayan resimleri kapı girişlerinde kuracağımız ekranla çarşımıza gelen müşterilerimize Edirne7nin eski tarihi görüntülerini sunacağız. Bu konuda bir arkadaşımızı görevlendirdik inşallah yakında bu konuyu çözeceğiz”  diye konuştu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.