BAYRAM HAVASINDA KUTLANSIN

               Edirne Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği, 14 Mart Tıp Haftası kapsamında yapacakları etkinlikleri duyurmak ve sağlık hizmetlerindeki olumsuzlukları dile getirmek amacıyla 9 Mart Cuma günü Edirne Tabip Odası’nda bir basın toplantısı düzenledi.

BAYRAM HAVASINDA KUTLANSIN

               Edirne Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği, 14 Mart Tıp Haftası kapsamında yapacakları etkinlikleri duyurmak ve sağlık hizmetlerindeki olumsuzlukları dile getirmek amacıyla 9 Mart Cuma günü Edirne Tabip Odası’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Mart 2018 Cumartesi 12:04
BAYRAM HAVASINDA KUTLANSIN

                Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Genel sekreter Dr. Alper Eker ve Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Özlem Önal ve Dr. Zeynep Erişkin Kaya’nın katılımıyla gerçekleşen toplantı da Dr. Ertuğrul Tanrıkulu “Edirne Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği olarak bu yıl yine 14 Mart Tıp Haftası için bazı etkinlikler ve öne çıkaracağımız konuları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Türk Tabipleri Birliği ve yerelde Tabip Odaları halkın nitelikli, ulaşılablir, nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmeti almaları için yıllardır mücadele ediyor. Biz istiyoruz ki artık 14 Mart Tıp Haftası bir bayram havasında kutlansın. Fakat çok uzun yıllardır çözemediğimiz, çözülemeyen sorunları konuşmaktan bizler de yorulduk. Bu konu da ne yapabiliriz her zaman tartışıyoruz. Biz istiyoruz Türkiye’de sağlık kanun koyucuları bir işlem yaptıklarında bize de danışsınlar. Genellikle bu olmuyor ama biz yine de fikirlerimizi sunuyoruz, bilimsel çalışmalar yapıp bunları gerekli makamlara sunuyoruz. 6 yıl önce kamu hastane birlikleri ve halk sağlığı müdürlüğü ve sağlık müdürlüğü olarak sağlık ortamı 3’e bölünmüştür. O zaman da biz bunun sakıncalarından bahsettik o zaman da buna karşı çıktık. Dedik ki yapmayın bunu 3’e ayırmayın bu doğru değil. 6 yıl sonra ne oldu bu doğru değilmiş deyip başa döndüler. Peki bu 6 yıl içerisinde sağlık hizmetlerinin kaybettiklerini nasıl telafi edecekler.” dedi.

                14 Mart Tıp Haftası kapsamında yapacakları etkinlikleri anlatan Dr. Ertuğrul Tanrıkulu “10 Mart cumartesi günü saat 09:00’da geleneksel bir hale getirdiğimiz Edirne Engelli Dernekleri ve Edirne Bisiklet Derneğiyle birlikte bir kahvaltımız olacak. Engelli bireylerimiz ile hekimlerimiz buluşacak. Bisikletçiler de sağlıkta bir pedal çevir etkinliği yapacaklar ve bu sene Kazanova Spor kulübümüz var oların çocuklarını da kahvaltı için lokalimize çağırdık. 10 Mart itibariyle biz tıp haftamızı kutlamaya başlayacağız. 14 Mart’ta da çelenk koyma törenimiz,  14 Mart Tıp Haftası Törenimiz Balkan Kongre Merkezi’nde olacak. Burada hekim arkadaşlara bir kokteyl yağacağız ve saat 14:00’da sağlıkta şiddet konulu bir basın açıklaması yapacağız. 15 Mart’ta da üniversitemizde çok değerli bir çizerimiz var. Soner Tuna’nın son çıkan kitabının imza gününü yapacağız.” dedi.

            “HEKİMLER NE KADAR DEĞERSİZLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILSA DA HALA EN SAYGIN MESLEKLER ARASINDA”

                Hekimler ne kadar değersizleştirilmeye çalışılsa da hala en saygın meslekler arasında diyen Edirne Tabipler birliği Genel Sekreteri Dr. Alper Eker  “14 Mart kapsamında sağlık ve şiddet yasa tasarısını tekrardan meclise taşıyoruz ve bunun acilen yasalaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Diğer bir konu ücretler, performansa dayalı sistemler, mesai saatleri ve emekliliğe dayanan ücretler.  Meslekte 21’inci yılımdayım alabileceğim bir derece kalmadı iki tane çocuğum var onların çocuk parasıyla birlikte maaşım 3480 TL. Bunun düzeltilmesi ve yeni mezun olan hekimlerin önünü açmak için uğraşıyoruz.” diye belirtti.

                Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Özlem Önal da yeni gelecek olan sistemin belirsizliğinden şikayet ederken “Geçen hafta Ankara da yönetmelik yenilenmeden önce bir toplantı yapıldı. Aile hekimleri olarak nasıl bir sisteme uyanacağımızı merakla beklemekteyiz. Aile hekimleri kapanacak diyenler var birleştirilecek diyenler var ne olacağını bilmiyoruz. Hiç dokunmasalar daha iyi çünkü aile hekimlerinde aşılama oranları, bebek izlemlerinde artış anne bebek ölümlerinde ciddi bir azalma var. Bu sistemin üstüne koymak gerekir sistemi değiştirmek değil. Yaşlıların kronik sağlık sorunlarıyla, çocukların obezite sorunlarıyla ilgilenmemiz gerekirken o ne kadar para aldı, bunu ne kadar kısabilirim şeklinde tıpın gerçeklerine yakışmayan şeylerle meşgul oluyoruz. O yüzden yeni sistemin bir an önce açıklanmasını bekliyoruz.” dedi .

                Bir yıldır mesleğin içerisindeyim ve bir yıldır hayatımda standart olan hiçbir şey yok diyen Dr. Zeynep Erişkin’de  “Bende Özlem hanım gibi aile hekimliği yapıyorum. maaşım bile her ay değişiyor. Devlet memuruyum ama kendimi asla devlet memuru gibi hissetmiyorum. Kendi mesleğimiz dışında hekimlik dışında o kadar çok şeyle uğraşıyoruz ki vakit kalmıyor mesai saati size yetmiyor. Beni en çok rahatsız eden ise sözleşmeli olarak Deneme Bonusu Veren Siteler çalıştırılan hemşireler. Bu  kişiler genelde ye mezun ya da iş bulamamış kişiler oluyor ve mesaiye kalsalar bile asgari ücret alıyorlar.” diye söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.