Belediye Başkanı Gürkan’a, Ankara’dan Nasihat “BİZDEN OLSAYDIN, ÖDENEĞİN ÇIKARDI”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her 24 Kasım’da olduğu gibi bu yılda geleneği bozmadı ve emekli öğretmenlerle öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Belediye Başkanı Gürkan’a, Ankara’dan Nasihat “BİZDEN OLSAYDIN, ÖDENEĞİN ÇIKARDI”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her 24 Kasım’da olduğu gibi bu yılda geleneği bozmadı ve emekli öğretmenlerle öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Kasım 2018 Pazartesi 09:09
Belediye Başkanı Gürkan’a, Ankara’dan Nasihat “BİZDEN OLSAYDIN, ÖDENEĞİN ÇIKARDI”

Gürkan, altyapı için İller Bankası’nda kredi talebinde bulunduklarını ama bugüne kadar da cevap gelmediğini belirterek, “En son geçtiğimiz hafta bana dediler ki; ‘Başkanım sen bizden olsaydın şimdiye kadar bu kredi onaylanırdı’ Bende dedim ki  ‘Mustafa Kemal Atatürk’ü yakasında değil yüreğinde taşımayan hiç kimseyle hayatım boyunca beraber olmadım. O yüzden biz o altyapıya da kendi imkanlarımızla başlar ve yaparız” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her 24 Kasım’da olduğu gibi bu yılda geleneği bozmadı ve emekli öğretmenlerle öğlen yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Başkan Gürkan’ın eşi Esra Gürkan, Edirne Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Şeref Balkan, Başkan Recep Gürkan’ın öğretmeni Nurten Zımgı ile çok sayıda emekli öğretmen katıldı.

Kendisinin de bir öğretmen olduğunu hatırlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “2014 yılında yapılan seçimleri kazandıktan sonra şunu gördüm belediye binasında; çok uzun yıllar sonra öğretmen kökenli birisi Edirne’nin Belediye Başkanı olmuştu. Şeref Hocam o dönemde de yönetim kurulu başkanıydı. Nasıl bir kutlama yapıldığını sordum; ‘Öğretmenler Derneği’nin ziyaret edildiğini’ söyledi. Binlerce, yüzlerce öğrenci, sanatçı, doktor yetiştiren öğretmenlere sadece Emekli Öğretmenler Derneği’ne giderek ‘gününüz kutlu olsun’ demek yetmez. Biliyorum ki; belki bir yıl boyunca birbirlerini hiç görmeyen ağabeylerimiz, ablalarımız var. Öğretmen Okulu’nu birlikte okumuş ama ondan sonra bir türlü birbirini görme fırsatı bulamamış büyüklerimiz var. Bir öğlen yemeği yapsak gelirler mi? Dedim. ‘Gelirler’ dediler. 2014 yılından beri her 24 Kasım’da öğle yemeğinde emekli öğretmenler ile buluşuyoruz. Bugün elbette yetiştirdiğiniz öğrencilerle gurur duyuyorsunuz. Birazdan kendisini davet edeceğim. Benimde ilkokul öğretmenim Nurten Zımgı burada” diyerek Nurten Zımgı’yı sahneye davet etti.

Öğretmenlikteki ilk görev yerini ve ilk öğretmenlik anılarını anlatan Gürkan, “Ben 1984’te Urfa’daydım. Cumhuriyet öyle büyük bir rejim ve Cumhuriyet’i kuran Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, öyle büyük bir dahi ki… Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesi. Cumhuriyet, gariban, köy, fakir fukara çocuklarına ‘Ben seninin önünü açıyorum. Sana fırsat eşitliği tanıyorum; çalış çabala, ahlaklı, dürüst ol istediğini ol bu ülkede diyen bir rejim bir sistem. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. İşte bu Cumhuriyet gariban bir çiftçi ailesinin çocuğu olan Recep Gürkan’ı önce okuttu, öğretmen yaptı ve Urfa Siverek’in Direkli Köyü’ne tek öğretmen olarak gönderdi 1984’te. Ama bitti mi? Bitmedi. İşte Cumhuriyet’in büyüklüğü burada. O köy öğretmeni Recep Gürkan, Cumhuriyet’in sunduğu fırsatla, eğitimle, edeple, terbiyeyle 2011 yılında 27 yıl sonra Urfa Siverek Direkli Köyü’ne bir milletvekili olarak ziyarete gitti. İşte Cumhuriyet bu, Atatürk bu, Atatürk’ün sağladı eşitlik bu” ifadelerine yer verdi.

4,5 yıldır Edirne’ye hizmet etmeye çalıştıklarını aktaran Gürkan, “Yapılamaz denilenleri yaptıklarımız oldu, yapamadıklarımız oldu, yapmadıklarımız oldu. 4,5 yılda temel belediyecilik hizmetlerinde yapmadığımız ya da yapamadığımız bir tek işimiz kaldı; altyapı. 4 Aralık 2017’de altyapı ihalesini yaptık Edirne Belediyesi olarak. 355 milyon TL’lik keşif bedeli ile ihaleye çıktık. Ve yüzde 38 kırımla 215 milyon TL’ye ihale ettik. Edirne’nin 380 kilometrelik içme suyu şebekesi komple yenilenecek. Kanalizasyonun 110 km kısmı, 30 km yağmur suyu yenilenecek ve bozulan kilit parke, asfalt yollar yenilenecek. O dönemde OHAL vardı. Bizi Temmuz 2018’e kadar oyaladılar. 20 Temmuz 2018 tarihinde de 215 milyon TL’lik kredi için İller Bankası’na başvurduk. 20 Temmuz 2018’den beri Ankara’daki İller Bankası’nın keyfi gelsin diye bekliyoruz. Gidiyoruz-geliyoruz. En son geçtiğimiz hafta bana dediler ki; ‘Başkanım sen bizden olsaydın şimdiye kadar bu kredi onaylanırdı’ Bende dedim ki  ‘Mustafa Kemal Atatürk’ü yakasında değil yüreğinde taşımayan hiç kimseyle hayatım boyunca beraber olamadım. Bedeli ne olursa olsun hayatım boyunca da beraber olamayacağım. Üstü kapalı bir şekilde ‘Bize geçersen krediyi onaylarız Edirne’ye her şeyi akıtırız’ diyorlar. Edirne’ye her şeyi akıtırsınız da Edirne’ye Mustafa Kemal aşkını, Cumhuriyet aşkını, Edirnelilerin özgürlük, bağımsızlık aşkını akıtabilir misiniz? Bunları akıtabilirseniz zaten bir aradayız. Ne sizin bana ne de benim size gelmeme gerek var. Bunlar varsa asizde zaten bir sorun yok. Hep bir aradayız demektir. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden ayrılmayan, Türk Milleti’nin birlik ve bütünlüğünü sonsuza kadar koruyan, ‘Vatan bir bütündür, bölünemez’ denilen Amasya Kongresi’nin sonuçları için sonuna kadar  mücadele eden ve Ay-Yıldızlı Bayrağı son nefesine kadar gönderde tutan Kuvayi Milliye’nin çocuklarıyız. O yüzden biz o altyapıya da kendi imkanlarımızla başlar ve yaparız, dedim” ifadelerine yer verdi.

Gürkan, daha sonra emekli öğretmenlere hediyeler takdim etti.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.