BELEDİYE'DEN GLUTENSİZ EKMEK !

Çölyak hastalarının tüketmek zorunda olduğu ancak Edirne'de üretimi olmayan Glutensiz Ekmek, Edirne Belediyesi tarafından İstanbul'dan temin edilerek, Edirne Belediyesi Sağlık İşleri Birimi'ne başvuruda bulunan hastaların evlerine kadar ulaştırılacak.

BELEDİYE'DEN GLUTENSİZ EKMEK !

Çölyak hastalarının tüketmek zorunda olduğu ancak Edirne'de üretimi olmayan Glutensiz Ekmek, Edirne Belediyesi tarafından İstanbul'dan temin edilerek, Edirne Belediyesi Sağlık İşleri Birimi'ne başvuruda bulunan hastaların evlerine kadar ulaştırılacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Ekim 2017 Cumartesi 10:57
BELEDİYE'DEN GLUTENSİZ EKMEK !

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediye Meclis Salonu'nda Edirne'de yaşayan Çölyak hastaları ve hasta yakınlarıyla bir araya geldi. Toplumda görülme sıklığı yüzde 1 olan ve tedavisi olmayan Çölyak hastaları, glutensiz ekmek tüketmek zorunda. Edirne'de üretimi olmayan Glutensiz Ekmek, Edirne Belediye Başkanlığı tarafından İstanbul'dan temin edilerek, hastaların evlerine kadar ulaştırılacak. 
    GÜRKAN: “İSTANBUL'DAN TEDARİK EDECEĞİZ”
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konuyla ilgili olarak; “Çölyak, tedavisi olmayan bir hastalık. Bu hastaların glutensiz ekmek yemeleri gerekiyor. Ancak bu ekmek Edirne'de üretilmiyor. Edirne'de fırın açmayı da çok düşündük ama gerek hasta sayısı gerekse maliyet bunu yapmamızı engelledi. Çölyak hastalarının ekmek ihtiyaçlarını İstanbul'dan biz tedarik edeceğiz. Görevi biz üstleniyoruz. Çölyak Hastası vatandaşlarımız Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne başvurabilecek. Ekmeğin ulaşabilirliği çok önemli. Ekmek bu, karnınızı doyurmanız gerekiyor. Belediye olarak kurumsal imkanları kullanarak erişimi sağlayacağız.” dedi. 
TANRIKULU: “EDİRNE'DE 170 CİVARINDA ÇÖLYAK HASTASI VAR”
    Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise Edirne'de 170 civarında çölyak hastası olduğunu belirterek; “Başkanımız Recep Gürkan'ın talimatıyla 2 yıldır bu proje üzerine çalışıyoruz. Glutensiz ekmek üretmek için ayrı bir fırının olması gerekiyor. Edirne'de devlet hastanesi ve üniversite hastanesindeki gastroenteroloji uzmanlarından Mavibet hasta sayılarımızı aldık. 170 civarında hastaya ulaştık. Ve daha sonra İstanbul Halk Ekmeğe gittik. Diğer belediyelerin de buradan hizmet aldığını öğrendik. Maalesef bu hastalığın tedavisi yok. Sıkı bir diyet yapmanız gerekmekte. Hastalık alerjik bir durum, buğday ununda glüten var. Hasta ömür boyu bu diyeti yapmalı; glutensiz gıdalarla beslenmeli, yoksa kemik, kas erimeleri yaşanıyor. Çok ciddi hastalıklarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu fırınlar ayrı bir işletme olmak zorunda. Çünkü normal unun tozundan bile bulaşabilir.” ifadelerini kullandı.  
    ÇORLU: “MAĞDUR OLUYORDUK”
    2 çocuğunun Çölyak hastası olduğunu belirten Sabriye Çorlu ise; "2 çocuğum Çölyak hastası. Çocuklar isteyince pahalı olsa da almak zorunda kalıyorsunuz. İnternetten ekmek siparişi veriyorsunuz. Elinize geç ulaşıyor. Karşı tarafa ekmeklerin küflendiğini belirtiyorsunuz. Karşı taraf 'Biz ne yapalım' diyor. Ben de diyorum ki; mağdur olan benim, benim suçum ne. Bir şey yapamıyorsun, tekrardan sipariş ediyorsun." dedi.
    Başkan Gürkan, daha sonra sembolik olarak Çölyak hastaları ve hasta yakınlarına Glutensiz Ekmek ikram etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.