"KURTULUŞUMUZUN 98. YILI KUTLU OLSUN"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin Kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutlayarak, “Edirne sonsuza dek, Cumhuriyet’in değerlerine bağlı; Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ayrılmayan Türk yurdu olarak kalmaya devam edecek” dedi.

"KURTULUŞUMUZUN 98. YILI KUTLU OLSUN"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin Kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutlayarak, “Edirne sonsuza dek, Cumhuriyet’in değerlerine bağlı; Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ayrılmayan Türk yurdu olarak kalmaya devam edecek” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Kasım 2020 Çarşamba 06:10
"KURTULUŞUMUZUN 98. YILI KUTLU OLSUN"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin Kurtuluşunun 98. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Edirne’nin 25 Kasım 1922’de bir daha terkedilmemek üzere ebedi Türk Yurdu olarak adını tarihe yazdırdığını kaydeden Gürkan şunları söyledi:

“1361 yılında 1. Murad Hüdavendigar’ın fethinden sonra Edirne, her zaman Balkanlarda önemini korumuştur. 1912 yılında Balkan ülkelerinin Osmanlı İmparatorluğuna karşı giriştiği savaşta, Edirne Müdafi Şükrü Paşa kumandasındaki askerlerimiz şehri kahramanca savunmuşlardır. Bu işgalde tarihin en acı ve en karanlık günleri yaşanmıştır.  Edirne, 24 Kasım 1922’de; son kez kurtarılarak, gerçek sahiplerine; Türk Milleti’ne, Edirnelilere teslim edilmiştir.  Mudanya Ateşkes Mütarekesi’yle 25 Kasım 1922 yılında bir daha terk edilmemek üzere ebedi Türk Yurdu olarak adını tarihe yazdırmıştır.

Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz da gördük ki, bu millet bağımsızlığı, istikbali tehlikeye düştüğünde aynı o 1919 ruhu gibi Kuva-yi Milliye ruhuyla bir olmasını, iri olmasını, diri olmasını bilen bir millettir. Bu millet bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü siyasi düşünceyi, her türlü ayrışmayı, her türlü fikri, düşünceyi bir tarafa bırakarak, “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyen büyük bir millettir. Dostlarımız gurur duysun; terör örgütleri, Türkiye’yi bölmek, parçalamak isteyenler dursun düşünsün, korksun. Türk milleti Atasının izinde, Cumhuriyet’in ışığından asla ve asla her ne şartta olursa olsun taviz vermeyecektir. Bu milletin her bir ferdi göğsünü bu topraklar için bu vatan için feda etmekten bir an dahi çekinmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti dünya döndükçe ilelebet yaşayacaktır.

Bugün içinde özgürce yaşadığımız bu topraklar, çok acılar çekmesine rağmen asla ve asla özgürlüğünden vazgeçmemiştir. Düşmana boyun eğmemiştir. Bu yüzdendir ki Edirne, her zaman özgürlüğün kıymetini bilmiş, Cumhuriyet’in değerlerine sımsıkı bağlı kalmıştır. Her zaman huzur içerisinde yaşamasını bilen bu kent, sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu fikirleri ve devrimleriyle yolumuzu aydınlatan, farklı kültür ve inançtaki insanları vatan adı altında tekrar bir araya toplayarak, bu cennet topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyor; Malazgirt’ten Edirne Savaşları’na; İstanbul’un Fethinden Çanakkale’ye; Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na; Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a bu toprakları vatan yapmak ve bu aziz vatanı korumak için canını, kanını, gözünü kırpmadan veren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Edirne’mizin kurtuluşunun 98. yılı kutlu olsun”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.