“BEN AĞAYIM, PALYAÇO DEĞİL”

Cumartesi günü gerçekleşen AK Parti kongresinde protokolde sıkıntı yaşayan Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin, 'Kongreye Ağalık kıyafeti ile gitseydiniz, nasıl olurdu?' şeklinde sorulan bir soruya, “Hem ben oraya ağalık kıyafeti ile gitseydim ağalık makamına çok daha büyük bir saygısızlık olacaktı belki. Kırkpınar Ağalığı kıyafetini benzetmek gibi olmasın ama ben palyaço değil, ağayım.” dedi.

“BEN AĞAYIM, PALYAÇO DEĞİL”

Cumartesi günü gerçekleşen AK Parti kongresinde protokolde sıkıntı yaşayan Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin, 'Kongreye Ağalık kıyafeti ile gitseydiniz, nasıl olurdu?' şeklinde sorulan bir soruya, “Hem ben oraya ağalık kıyafeti ile gitseydim ağalık makamına çok daha büyük bir saygısızlık olacaktı belki. Kırkpınar Ağalığı kıyafetini benzetmek gibi olmasın ama ben palyaço değil, ağayım.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ocak 2018 Çarşamba 10:21
“BEN AĞAYIM, PALYAÇO DEĞİL”

    Cumartesi günü yapılan AK Parti Edirne 6. Olağan Kongresi'nde protokolde sıkıntı yaşayan Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin basın toplantısı düzenleyerek olaya açıklık getirdi. Ağa Çetin, kendisinin hem telefonla hem de davetiyeyle kongreye protokol olarak davet edildiğini ancak kongre günü tam 4 kez yerinin değiştirildiğini söyleyerek, “Daha sonra İl Başkanı İlyas Akmeşe'ye söyledim. Onun da gücü yetmedi. Protokol amirlerine söz geçiremedi. Orada söz geçiremeyen biri Edirne'yi nasıl yönetecek?” dedi.
Gündemi meşgul eden ağalık bedelinin yatırılıp yatırılmadığıyla ilgili de açıklama yapan Ağa Çetin, 1 milyon 200 bin lirayı yatırdığını kalan 300 bin lirayı da önümüzdeki günlerde yatıracağını ifade etti. Önümüzdeki senelerde de ağalık için aday olduğunu ve önümüzdeki yıl 3 milyon lira gibi bir miktarı Ağalık için ayırdığını söyledi. Ağa Çetin, daha önce istediği konak ve plaka konuları halledilmediği sürece Kırkpınar'da da ağalık kıyafetini giymeyeceğini dile getirdi. 
    Cumartesi günü düzenlenen AK Parti İl Kongresi'nde yaşanan protokol kriziyle ilgili konuşan Ağa Çetin, “AK Parti kongresinde protokolle ilgili bir sıkıntı oldu. 657 yıllık bir gelenek bu şehirde baş tacı edilmeli. Kırkpınar Ağası'nın her zaman protokolde yeri olmalı. Geçen günkü kongreden önce telefonla aranarak bana protokolde yer ayrıldığı belirtildi. Hatta T.C. kimlik numaram bile istendi. Ben de Kırkpınar Ağası sıfatıyla o gün kongreye gittim. İlk oturduğum yerden kaldırıldım. Daha sonra başka bir yere geçtim, oradan da kaldırıldım. Tam 4 defa oturduğum yerden kaldırıldım. Daha sonra İl Başkanı İlyas Akmeşe'ye söyledim. Onun da gücü yetmedi. Protokol amirlerine söz geçiremedi. Orada söz geçiremeyen biri Edirne'yi nasıl yönetecek?” dedi.
    “KIRKPINAR AĞASI KİMLİĞİM VARKEN, SİYASET YAPMAM”
    Ağa Çetin, Ağalık kimliğine girdikten sonra kendisi için siyasetin bittiğini ve siyasi olarak tarafsız olduğunu söyleyerek, “Ben siyasi olarak tarafsızım. Ağalık kimliği altına girdikten sonra benim için siyaset bitti. Her partiye eşit mesafedeyim. Ağalık kimliğim kalkar o zaman siyasete devam ederim. Ancak kongrede yaşananlar yakışmadı. Şahsıma ve Ağalık makamına yapıldı. O gün orada biraz diretseydim beni yaka paça dışarı atacaklardı. Onların gözünde Ağalık hikaye. Ben Ağalığı kimseye ezdirmem. Çok çirkin bir davranıştı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanına ve Başbakana tweet attım ama dönüş olmadı. O gün protokolde milletvekillerinin ismi yazılıydı. Bu memlekette 550 tane milletvekili var ancak Kırkpınar Ağası bir tane var. İlyas Akmeşe'ye 'Neden bir şeyler yapmıyorsun?' dediğimde 'Yapamıyorum' cevabını verdi. Madem yapamıyorsunuz beni neden buraya çağırdınız o zaman? Orada protokolde sorumlu beyefendi bana 'Ben devletim' diyor. Biz ağalık geleneğinin yaşatılmasından yanayız. Betcup Ben her partiye giderim ancak ağalığa zarar vermemek kaydıyla. Geçenlerde CHP'de Fevzi Pekcanlı rica etti ve ben de o toplantıya katıldım. Ben parti ayrımı yapmam. Kırkpınar Ağası kimliğim varken yapmam. Burada sadece bana değil, Kırkpınar Ağalığı makamına da saygı gösterildi.” ifadelerini kullandı. 
     “AĞAYIM BEN, PALYAÇO DEĞİL”
    'Kongreye Ağalık kıyafetini giyerek gitseydiniz, nasıl olurdu?' diye soran bir gazeteciye ise Ağa Çetin, “Her önüne gelen ağalık kıyafeti diktiriyor. Bunun belli bir kriteri yok. Hem ben oraya ağalık kıyafeti ile gitseydim ağalık makamına çok daha büyük bir saygısızlık olacaktı belki. Kırkpınar Ağalığı kıyafetini benzetmişim gibi algılanmasın ancak ben palyaço değilim. Ağayım ben.” şeklinde cevap verdi.
    “İSTİFA ETMEYECEĞİM”
    Bu gelişmelerin üzerine AK Parti'den istifa edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Ağa Çetin, “Ben AK Parti üyesiyim, partiden istifa etmeyeceğim. Ancak Ağalık yaptığım sürece siyaset yapmayacağım.” dedi.
“ÖNÜMÜZDEKİ SENE AĞALIK BEDELİ 3 MİLYON TL”
    Sorulan bir soru üzerine Ağalık bedelinin 1 milyon 200 bin liralık kısmını ödediğini, önümüzdeki günlerde de kalan 300 bin lirayı ödeyeceğini aktardı. Çetin, önümüzdeki senelerde de Ağalığa talip olduğunu ve Ağalık bedeli için ayırdığı bütçeyi açıklayarak, “Ağalık bundan sonra 3 milyon TL'ye gidecek. Ondan sonraki sene 4,5 milyon TL. Gücü yeten gelecek, karşıma çıkacak. Edirneli biri çıkmazsa ağalığı bırakmayacağım. Kaça kadar çıkarsa o kadar çıkacağım.” dedi.
    “KIYAFETİ KIRKPINAR'DA DA GİYMEM”
    Ağa Çetin, istedikleri yerine gelmediği sürece Kırkpınar'da da kıyafeti giymeyeceğini söyleyerek, “Ağalık bir misyonsa 657 yıllık bir gelenekse altının dolu olması gerekiyor. Ben kıyafeti giyip gitseydim belki de Başbakan'ın yanına oturacaktım. Ama bu kıyafetin altını boşaltmışlar. Plakayı takamıyorum sahte, kurumsal bir kimliği yok. Konağı yok. Hiçbir şeyi yok, ağalığı var. Konak diyorum vermiyorlar, plakayı resmileştirin diyorum, doldurmuyorlar. Herkes kulağını tıkamış. Demiyorum ki Ahmet Çetin yazdırın, 22 Kırkpınar Ağası Edirne yazın, diyorum. Bu zor bir şey mi? Ben ağayım, plakayı ve konağı almadığım sürece, bu kurumsal kimliği oturtmadığım sürece ağalık kıyafetini Kırkpınar'da da giymeyeceğim.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.