BEYAZ PEYNİRE, YOL HARİTASI

Edirne Beyaz Peyniri Tanıtım ve Pazarlama Konularının Görüşüldüğü İstişare Toplantısı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda Gerçekleştirildi.

BEYAZ PEYNİRE, YOL HARİTASI

Edirne Beyaz Peyniri Tanıtım ve Pazarlama Konularının Görüşüldüğü İstişare Toplantısı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda Gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Mayıs 2018 Pazartesi 10:19
BEYAZ PEYNİRE, YOL HARİTASI

Edirne Beyaz Peyniri Tanıtım ve Pazarlama Konularının Görüşüldüğü İstişare Toplantısı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda Gerçekleştirildi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mustafa Emre Alp, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin hazır bulundu.

Edirne ilinde faaliyet gösteren peynir üreticilerinin yer aldığı toplantıya Yardımcı Ltd. Şti.'den Mustafa Yardımcı, Nurlu Süt Ürünleri San.Ltd. Şti.'den Saim Haydar Uncular, Tam Gıda Tarım ve Hayvancılık Ltd. Şti.'den Erkan Tam, Mevar Süt Ürünleri Ltd. Şti.'den Mehmet Pekgirtine, Orhun Peynircilik Ltd. Şti'den Murat Orhun, Yayla Turizm Gıda A.Ş.'den Kemalettin Uslu katılarak konuyla ilgili görüşlerini paylaştılar.

Coğrafi Tescilli Edirne Beyaz Peynirinin hak ettiği üne kavuşması adına yapılabilecek tanıtım ve pazarlama çalışmaları üzerine istişarelerde bulunulan toplantıda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt “Bir süredir Edirne Beyaz Peyniri ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha önce belirlediğimiz yol haritası kapsamında bazı çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucunda üreticilerimiz paketleme konusunda ilerlemeler kaydettiler ve tüketici bu durumdan çok memnun kaldı. Bununla birlikte katıldığımız fuar ve heyet organizasyonlarında gerçekleştirdiğimiz tanıtımlarla tescilli ürünümüzü her geçen gün daha geniş kitlelere tanıtıyoruz. Şuan üreticilerimiz hammadde sıkıntısı sebebiyle kapasite artırımına gitmekte sıkıntı yaşıyorlar. Biz hem bu hammadde sıkıntısına yönelik neler yapabiliriz hem de ürettikleri ürünlerin katma değerini nasıl artırabiliriz konuları üzerinde yoğunlaşarak yol haritamızdaki işlere devam ediyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı da bu konuda bize gereken desteği vermek üzere çalışmalarını hızlandırdı. Böylece hep birlikte daha etkin bir şekilde faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Toplantıya katılan peynir üreticileri, bir araya gelip bu konuları istişare etmelerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, kendilerinin de ürünlerinin katma değerini artıracak çalışmalarda aktif rol alacaklarını ve birlikte projeler üretmeleri gerektiği hususunda görüş birliğine vardılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.