BEYAZİD KÜLLİYESİ’NDE REKOR

Kakava Şenlikleri dolayısıyla turist akımına uğrayan Edirne’de 2’inci Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi de ziyaretçi rekoru kırıyor.

BEYAZİD KÜLLİYESİ’NDE REKOR

Kakava Şenlikleri dolayısıyla turist akımına uğrayan Edirne’de 2’inci Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi de ziyaretçi rekoru kırıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Mayıs 2018 Pazartesi 09:21
BEYAZİD KÜLLİYESİ’NDE REKOR

Kakava şenlikleri dolayısıyla Edirne turist akımına uğrarken 2’inci Beyazıd Külliyesi de ziyaretçi rekoru kırıyor. Yerli ve yabancı binlerce turistin Edirne’ye akın ettiği Kakava Şenliklerinde 2’inci Beyazid Külliyesi de büyük ilgi gördü.

Müzeye turist akın etmesi üzerine konuşan Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Hakan Akıncı “Edirne tarihi bir gün yaşıyor. Kakava Şenliklerinin önemli bir yer tutmasıyla ilimize gelen ziyaretçi sayısında bir hayli artış var. Şu anda saat daha 12:00 olmasına rağmen müzemize gelen ziyaretçi sayısı 3 bini geçti. Yoğun ziyaretçinin gelmesi tabi ki güzel bir şeydir. Bu Edirne’mize, tarihimize, kültürümüze olan ilginin arttığına dair bir işarettir. Bununla birlikte gelen ziyaretçilerin gezdikleri yer hakkında doğru bilgi almaları için çaba sarf ediyoruz. Edirne bir turizm şehri, Edirne üniversite şehri, Edirne açık hava müzesidir. Dolayısıyla bu güne gelmemize yardımcı olan kimler varsa tüm kurumlara bir Edirneli olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Geçen sene bir gün içinde en fazla ziyaretçi sayımız 5600’dü. Geçen sene 23 Nisan’da 3 bin ziyaretçimiz varken bu sene 4 binle bu rakamı geçtik. Bu gün 6 ile 7 bin arasında bir ziyaretçi sayısına ulaşacağımızı umuyorum. Gelen misafirler de umarım umduklarını bulurlar. Eğer gelen misafirler umduklarını bulamazlarsa bir daha gelmezler. Bizimde Edirneli esnaflar olarak bunun farkında olmamız gerekiyor.” Dedi.

Külliyeyi gezen ziyaretçiler çok etkilendiklerini belirtirken “Mumyalar çok gerçekçi, çok etkilendik. Ruhani bir haldeyiz, çok duygulandık eskilerin neler yaşadığını, nasıl yaşadığını böyle hissetmek çok duygusal oldu.” Dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.