"BİLGİ GÜÇTÜR"

"Türkiye- Avrupa Birliği İş Diyaloğu" kapsamında uygulanan "Bilgi Güçtür" adlı proje için düzenlenen basın toplantısında, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, " Edirne Ticaret Borsası her yıl artan hacmi ile bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan bir kurumdur. Borsamız bu rolün daha da kuvvetlendirilmesine Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreci kapsamında uyguladığı projelerle katkı sağlamaya devam edecek." dedi.

"BİLGİ GÜÇTÜR"

"Türkiye- Avrupa Birliği İş Diyaloğu" kapsamında uygulanan "Bilgi Güçtür" adlı proje için düzenlenen basın toplantısında, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, " Edirne Ticaret Borsası her yıl artan hacmi ile bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan bir kurumdur. Borsamız bu rolün daha da kuvvetlendirilmesine Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreci kapsamında uyguladığı projelerle katkı sağlamaya devam edecek." dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Ağustos 2020 Çarşamba 10:27
"BİLGİ GÜÇTÜR"

Türkiye- Avrupa Birliği iş diyaloğu kapsamında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Bulgaristan Yambol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Stoicho Stoichev , proje yürütücüsü Tatiana Balakchieva yer aldı.

Projeyle ilgili yaptığı konuşmada Özay Öztürk, "Türkiye-Avrupa Birliği İş Diyaloğu" Hibe Programı Kapsamında uyguladığımız Bilgi Güçtür Projesi basın toplantımıza hoş geldiniz. Edirne Ticaret Borsası her yıl artan hacmi ile bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan bir kurumdur. Borsamız bu rolün daha da kuvvetlendirilmesine ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreci kapsamında uyguladığı projelerle katkı sağlamaya devam edecek. Uyguladığımız bu proje sonucunda kurumumuzun insan kaynakları ve hizmet kalitesini planladığımız şekilde geliştirmiş, Avrupa Birliği üyelik sürecinde borsa olarak üstlendiğimiz rolü arttırmak adına diğer AB üyesi oda ve borsalar ile sürdürülebilir iş birliği fırsatının temelini de atmış olduk. Projemiz kapsamında kadın üyelerimize verilen iletişim ve yöneticilik eğitimleri sayesinde kadınlarımızın iş dünyasında daha aktif yer almaları konusunda da katkı sağlamış olduk. Yalnız ticaret odası ve Euro Club Women temsilcileri ile birlikte Edirne'nin önemli bir markası olan Olin Yağ Fabrikasına teknik bir ziyaret düzenledik. Böylelikle Türkiye'de ithalat ve ihracat çalışmaları hakkında bilgi edinilmesini sağladık. Yine projemiz sayesinde Bulgaristan'dan gelen ve AB mevzuatları konusunda uzman eğitmenler tarafından borsamız bünyesinde çalışan uzman personelimize verilen Avrupa Birliği ile dış ticaret ve fuarlara katılım eğitimlerini de başarıyla tamamladık. Bu eğitimlerin ardından projemiz kapsamında, Almanya'nın Hannover kentinde dünyanın en büyük tarım makineleri fuarını ziyaret ederek Hannover Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz tüm faaliyet ve ziyaretler henüz projemiz devam ederken meyvesini vererek bu sayede Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odasının dikkatini çekmiştir. Bu yıl şubat ayında Plovdiv'de düzenlenen Agra Tarım Fuarına ziyarette bulunduk ve ziyarette de ticaret ateşimiz Mehmet Ali Erdem beyinde olduğu toplantılar düzenleyerek ticari ilişkilerimizi geliştirmek konusunda çalışmalarda bulunduk. Tüm bu faaliyetler sayesinde borsamızın AB üyesi kurum ve oda ile ilişkilerinin güçlendiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE VE BULGARİSTAN ARASINDAKİ EKONOMİK İLİŞKİLER STRATEJİK VE JEOPOLİTİK ÖNEME SAHİPTİR"

Özay Öztürk, "Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ekonomik ilişkiler stratejik ve jeopolitik öneme sahiptir. Ekonomik ilişkilerimizin üstlendiği rol ve potansiyel sayesinde her iki ülkenin refahını daha ileriye götürebilmektir. Türk şirketlerinin Bulgaristan'daki yatırımları ön sıralardadır. İkili ticaret oldukça memnuniyet ve ümit vericidir. Bizler her şeyden önce komşu olarak aynı bölge ve kültürü paylaşıyoruz. Bu ilişkilerin geliştirilmesi açısından da bu tarz projelerin yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Odalar ve borsalar olarak aramızdaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi adına bu projelere önem verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yaptığımız proje ile bunun uygulamada da böyle olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Birlikte daha büyük projelere imza atacağımıza ve dostluğumuzun daimi olacağına inanıyorum. Sizlere borsamız adına Türkiye'nin, Avrupa Birliği üyelik sürecinde daha güçlü, daha ileri bir Edirne için verdiğiniz değerli desteklerinizden dolayı öncelikle Yanbolu Ticaret Odası başkanımıza, Euro Club Women başkanımıza ve proje arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde açıklamada bu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.