BİN KİŞİNİN HAYATINA DOKUNDULAR!

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında bulunan 5 Kadın Merkezinde düzenlenen kurslar ve eğitim programlarından bugüne kadar yaklaşık bin kişi faydalandı.

BİN KİŞİNİN HAYATINA DOKUNDULAR!

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında bulunan 5 Kadın Merkezinde düzenlenen kurslar ve eğitim programlarından bugüne kadar yaklaşık bin kişi faydalandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Şubat 2020 Perşembe 06:54
BİN KİŞİNİN HAYATINA DOKUNDULAR!

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hedef kitlenin genel olarak kadınlardan oluştuğu kurslar ve eğitim programları düzenleniyor. Kadınların sosyal hayata katılmalarını sağlamak adına çeşitli programlar düzenlediklerini söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, hala devam eden Yunanca, Bulgarca ve İngilizce kurslarında da çok sayıda vatandaşın eğitim aldığını vurguladı.

“YAKLAŞIK BİN KİŞİYE ULAŞTIK”

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takıntı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yunanca, Bulgarca ve İngilizce dil kursları haricinde toplamda 10 tane eğitim programı açıldı. Bu 10 eğitimden finansal okuryazarlık 27 kadına, kodlama eğitimi 16 kadına, nefes teknikleri ve yoğa 24 kadına, dijital okur-yazarlık 29 kadına, yaşam merkezinde 3 kadına okuma yazma kursu açtık. Onlarda sayı şartımız yok. Halk eğitim merkezinde normalde bir kursun açılabilmesi için 12 kişiye ihtiyaç var. Fakat okuma-yazma kurslarında 1 kişi için bile kurs açılıyor. KOSGEB eğitimleri yaptık 18 kişiye ulaştık. İlkyardım eğitimi verdik. 10 kişi katıldı.  Mobil fotoğrafçılık eğitimi verdik. Onda da 10 kişiye ulaştık. Diksiyon kursumuzda bugüne kadar toplamda 43 kişi eğitim aldı. Kahkaha yogası düzenledik. Öfkenin yıkıcı etkilerinden kurtulma semineri düzenledik; 3 kurda, 21 kişi katılım gösterdi. Belediyemizin bütün zabıta memurlarını toplayarak onlara da bu eğitimi verdik. Bunlar dışında İngilizce eğitimi 4 gün veriyoruz, toplamda 54 kursiyerimiz var. Yunanca kursuna 34 kişi katılıyor. Bulgarca kursunda 41 kişi eğitim alıyor. Dil eğitimlerinde ve diksiyon eğitiminde Halk Eğitimle birlikte yaptığımız ‘Yaşam Boyu Öğrenme’ protokolü gereği usta öğreticilerle çalışıyoruz. Diğer hocalar gönüllülük esasına göre geliyorlar. Düzenlemiş olduğumuz kurslar ve eğitim programlarından bugüne kadar yaklaşık bin kişi faydalandı.” dedi.

“KADINLARIN SOSYAL HAYATA KATILMALARINI AMAÇLIYORUZ”

Eğitimlerin genellikle kadınlara yönelik olduğunu belirten Takındı, “Sadece kadınlara yönelik açtığımız kursların sayısı çok daha fazla. Kurslarımıza katılım çok yoğun. Bu kursları açmamızdaki asıl sebep; kadınların evden çıkması ve sosyal hayata katılmaları. El emeğiyle üretilen şeylerin satışını sağlamakta bizim işlerimiz arasında tabii. Bir emek evimiz var biliyorsunuz kadınlarımızın satış yapabilmesi için.  Dil kurslarına talep esnaf ve vatandaş birlikte oluyor. Dil kurslarında her kitleden kursiyerimiz var. 40 yaşın üstünde gelenler daha çok sosyalleşmek amacıyla geliyorlar. Bulgarca kursunda zabıta memurları ve zabıta müdürümüz de geliyor. Onlarda şu dönemde Bulgar ve Yunan vatandaşlarla iletişim kurarken kolaylık sağlanması için geliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.