BİR ANNE TÜM DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım 96’ıncı ölüm yıldönümünde, Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Zübeyde Hanım Heykeli’nde düzenlenen törenle anıldı.

BİR ANNE TÜM DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım 96’ıncı ölüm yıldönümünde, Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Zübeyde Hanım Heykeli’nde düzenlenen törenle anıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ocak 2019 Salı 09:14
BİR ANNE TÜM DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR!

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım aramızdan ayrılışının 96’ıncı yıldönümünde, Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şubesi tarafından anıldı. Zübeyde Hanım Heykeli’nde düzenlenen anma törenine CHP Edirne Kadın Kolları da destek verdi.

“SANA MİNNETTARIZ ZÜBEYDE ANAMIZ”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şube Başkanı Mine Hepgüllü burada yapmış olduğu açıklamada, "Bugün 14 Ocak. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı yaşama veda edişinin 96'ıncı yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Ruhu şad olsun. Zübeyde Hanım'a, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü dünyaya getirip, topluma kazandırdığı için bir defa daha kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. 1881'de Selanik'te bir güneş doğdu. Biz O güneşle aydınlandık, aydınlanıyoruz ve aydınlanacağız. Böyle bir evlat yetiştirdiğin için sana minnettarız Zübeyde Anamız...” dedi.

“BU YÜCE ANNEYE TÜRK MİLLETİ ÇOK ŞEY BORÇLU”

Hepgüllü, Atatürk’ün kadınlara bu kadar büyük haklar vermesinin altında, çocukluk döneminde annesiyle olan ilişkinin büyük payı olduğunu vurgulayarak,  “Atamızın yetişmesinde, Zübeyde Hanım'ın büyük rolü olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, bir Türk anasının eseridir. Atamızın kadınlara ve kadın haklarına verdiği önem, vurguladığı saygı, çocukluk döneminde annesiyle olan ilişkiden kaynaklanmaktadır. Oğlunu çok seven, düşünen, savaşlar sırasında, gözüne uyku girmeyen ve her an acı bir haber, alacağı endişesiyle, yüreği yanan bu yüce anneye Türk Milleti çok şey borçludur. Zübeyde Hanım'ı anmak demek; kadını, anneyi, Cumhuriyet ve değerlerini bir defa daha anlamak, savunmak ve korumak demektir.  Sevgili anamız, bir defa daha sevgi, saygı ve özlemle. Ruhun şad olsun. Işıklar içinde uyu." şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.