“BİR FİDAN DİKMEK, BİR BİREYİ DOĞAYA KAZANDIRMAK DEMEK"

Trakya Üniversitesi, tüm birim ve çalışanlarıyla yeşili, doğayı ve çevreyi korumaya ve geliştirmeye devam ediyor.

“BİR FİDAN DİKMEK, BİR BİREYİ DOĞAYA KAZANDIRMAK DEMEK"

Trakya Üniversitesi, tüm birim ve çalışanlarıyla yeşili, doğayı ve çevreyi korumaya ve geliştirmeye devam ediyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Aralık 2018 Cumartesi 07:31
“BİR FİDAN DİKMEK, BİR BİREYİ DOĞAYA KAZANDIRMAK DEMEK"

Tüm paydaşlarıyla birlikte bu konuda önemli adımlar atan Trakya Üniversitesi’nin öğrencileri de kısa süre önce anlamlı bir etkinliğe imza attı. Trakya Üniversitesi Genç Tema ve Doğa Sporları Toplulukları, Öğretmenler Günü vesilesiyle Yenikadın köyünde 55 öğrencinin katılımıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik alanında katılımcılara, dikimi yapılacak ceviz ve dişbudak ağaçlarının özellikleri, fidanlarının dikim yöntemleri ve bakımları hakkında bilgi verildi. Toplam 60 fidanı toprakla buluşturan öğrenciler, fidanlara öğretmenlerinin ismini verdi. Öğrenciler, fidan dikimine ek olarak bölgede atık toplama etkinliği ve daha önce dikilen fidanların bakım işlemini de gerçekleştirdi.

Etkinliği gerçekleştiren öğrenci topluluklarından Trakya Üniversitesi Genç Tema Topluluğu Başkanı Taha Yusuf Kara “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun. Bizlere bir şeyleri öğretmekten asla usanmayan; çevresine, ülkesine, içinde yaşadığı dünyaya faydalı ve bilinçli birer dünya vatandaşı yaratmak ülküsüyle yetiştiren değerli öğretmenlerimiz için bu etkinliği planladık. Amacımız, lokal bazda bir farkındalık yaratmaktı. Üniversite topluluğu olarak kısıtlı sayıda bir kitle yerine daha geniş kitlelere ulaşmaya çalışıp güzel ülkemizi daha mutlu bir geleceğe taşıyabilecek potansiyele sahip birey sayısını artırmak önemli hedeflerimizden biriydi.” dedi.

Trakya Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu Başkanı Emre Şen ise “Bir fidan dikmek, bir bireyi doğaya kazandırmak demek. Doğaya kazandırdığımız her birey ise gerek çevreye gösterdiği özenle, gerek bu amaç için yaptığı çalışmalarla toplumda bir örnek birey modeli oluşturmaktadır. Bu bağlamda biz öğrenci topluluklarına düşen en önemli görev, bireylere yapacağımız sunumlarla sağlayacağımız teşvikler ve organizasyonlarla maksimum sayıda kişiye ulaşarak farkındalık yaratmak. Günümüzde hızla tahribe uğrayan binlerce dönüm ormanlık alan var ve bu gibi durumların meydana gelmesindeki en önemli sebeplerden biri de farkındalık yaratamamaktır. Geleceği şekillendirecek olan öğrencilere tabiat sevgisi, koruma bilinci ve ağaçlandırmanın önemi aşılanmalı ve farkındalığı yüksek bireyler yetiştirmeye öğrenci toplulukları olarak katkı sağlamalıyız.” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.