BİRLİK KURULMASI TEKRAR GÜNDEMDE!

Belediye mücavir alanları dışarısında kalan köy ve ilçelerde barınaklar olmadığını ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Özel idarelerin de belediyelerinde birlikte olduğu bir sokak hayvanları birliği gibi bir şey kurulmasını istiyoruz.” dedi.

BİRLİK KURULMASI TEKRAR GÜNDEMDE!

Belediye mücavir alanları dışarısında kalan köy ve ilçelerde barınaklar olmadığını ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Özel idarelerin de belediyelerinde birlikte olduğu bir sokak hayvanları birliği gibi bir şey kurulmasını istiyoruz.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Ocak 2019 Çarşamba 09:01
BİRLİK KURULMASI TEKRAR GÜNDEMDE!

Son zamanlarda sokak hayvanlarına yönelik şiddetin artmasını değerlendiren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, bu münferit olayların bir an önce son bulması gerektiğini ifade etti. Dr. Tanrıkulu, yeni yapılacak projelerle sokak hayvanlarının barınakta misafir edileceğini ve böylece soğuk havalarda hastalıklardan korunmalarının sağlanacağını da söyledi.

“ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, son zamanlarda sokak hayvanlarına karşı artan şiddet olaylarıyla ilgili konuşarak, “Ne yazık ki, biz de münferit olaylarla karşılaştık. Bunlar hiç hoş şeyler değil. En son İstasyon Mahallesi’ndeki hayvanların zehirlenmesi durumu ile karşılaştık. Bunu yapanları kesinlikle bulacağız, araştırmalarımız devam ediyor. Emniyet birimlerimiz, asayiş şube müdürü ve müdür yardımcısı hepsi bu konunun araştırmasını yapıyorlar. Olayın olduğu gece de saat 03.00’e kadar beraberdik. Poşetlerden parmak izleri ve kamera görüntüleri alındı. Üzüldüğüm nokta Türkiye’deki genel şiddet sarmalına ne yazık ki Edirneliler de kapılsın istemiyorum. Sokak hayvanlarına karşı bir tepki doğsun istemiyorum. Başta Belediye Başkanımız Recep Gürkan olmak üzere biz bu şehirde bütün canlılarımızla, ağaçlarımızla, yaşam alanlarımızla birlikte yaşamayı öngörüyoruz. Bu anlamda da bizim için önemli olan bu canların yaşam hakkına saygıdır.” dedi.

“BARINAĞIMIZDA MİSAFİR EDECEĞİZ”

Dr. Tanrıkulu, yeni yapacakları projeyle birlikte soğukta dışarıda kalan sokak hayvanlarını barınağa alarak bakacaklarını ifade ederek, “Hayvanlarla ilgili kanunun mecliste beklediğini bilmiyordum. Çıktı zannediyordum. Hala kabahatler kanununa göre işlem uygulanacakmış. Fakat aynı zamanda o gece bu konunun halk sağlığını zarara uğratmasından dolayı da suç duyurusunda bulunmuştum. Hem sokak hayvanlarına yapılan bu zehirlemeyi hem de orada bir çocuğun o zehirli tavukları eline alabilirdi diye söyledim. Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın çok güzel bir önerisi oldu. Sokakta çok fazla hayvanımız var. Kış olduğu için barınma, ısınma ve beslenme sorunları olduğu için hastalanma riski yüksek olanları sokaklardan alıp barınağımızda misafir edeceğiz. Hayvan severlerle ve hayvan dernekleriyle beraber bakıma muhtaç olan, gıda bulamayan sokak hayvanlarımızı sahipleneceğiz.  Barınağımızda tedavisini yapıp karınlarını doyurduktan sonra da 5199 sayılı hayvanları koruma kanununun belediyelere vermiş olduğu yetki ile de aldığımız yere bırakacağız. Edirne halkı hem kendi içinde hem de diğer canlılarla barış içinde yaşayan mutlu bir halktır. Edirne’yi anlatırken Edirne’ye gittiğinizde mutlu ve gülen insanları görürsünüz diye anlatıyorum.  Bu kentin el birliği ile daha mutlu hale gelmesi için tüm canlarla ne gerekiyorsa yapacağız.” şeklinde konuştu.

“BİR BİRLİK KURULMALI”

Sadece belediye mücavir sınırları içerisindeki sorunu çözmekle olmayacağını her yeri kapsayan bir birlik kurulması gerektiğini aktaran Dr. Tanrıkulu, “Belediyeler mücavir sınırları içerisinde bu sokak hayvanlarına bakmak zorunda. Onları alıp tedavi edecek kısırlaştıracak ve sonra yine aldığı yere bırakacak. Bu mücavir sınırlarının dışındaki yerlerde ne oluyor, köylerde neler oluyor? Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa Belediyeleri küçük belediyeler olduğu için hayvan barınağı yok. Daha önce giden Vali Yardımcımız Mustafa Karslıoğlu ile de bu konuda çalışmalar yapmıştık. Özel idarelerin de belediyelerinde birlikte olduğu bir sokak hayvanları birliği gibi bir şey kurulmasını istiyoruz. Nasıl köylere hizmet götürme birliği, damızlık birliği var. Onun gibi bir birlik kurulma aşaması var. Hatta alt yapısını yapmıştık. Fakat yasal sorunlar var. İnşallah bu çıkacak kanunda da birlik meselesini gündeme getireceğiz. Bu konu ile ilgili valilik aracılığıyla Ankara’ya yazı da yazdık. Sokak hayvanları son zamanlarda çok arttı. Çünkü köylüler hayvanı çuvala koyup barınağın oraya ya da eski çöplüğün olduğu bölgeye bırakıyorlar. Köylerde bu işi yapan bir yer yok. O anlamda da bunu gündeme getireceğiz. Sokak hayvanları gibi bir birliği kurmak için özel idarenin de içinde olduğu ve para harcadığı bütçe ayırdığı birliği kurmak için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.