BİRLİKTE BÜYÜYECEKLER!

Çevre düzenlemesi kapsamında Hadımağa TOKİ Evleri çevresine 100 adet fidan dikildi. Dikilen fidanlara sitede oturan çocukların ismi verilirken, her çocuk isminin verildiği fidanı kendisi büyütecek. 

BİRLİKTE BÜYÜYECEKLER!

Çevre düzenlemesi kapsamında Hadımağa TOKİ Evleri çevresine 100 adet fidan dikildi. Dikilen fidanlara sitede oturan çocukların ismi verilirken, her çocuk isminin verildiği fidanı kendisi büyütecek. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Aralık 2018 Pazartesi 08:29
BİRLİKTE BÜYÜYECEKLER!

Hadımağa TOKİ Yönetim Kurulu tarafından örnek bir projeye imza atıldı. TOKİ evleri çevresine 100 adet fidan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katılımıyla dikildi. Her fidana bir çocuğun isminin verilecek olması üzerine konuşan Başkan Gürkan, “Dikilen her ağacın bir ismi var. Burada oturan bu mahallenin çocuklarının isimleri veriliyor. Böylelikle doğanın, yeşilin, ekosistemin farkında olmaları amaçlanıyor.” dedi. Başkan Gürkan ayrıca bu bölgede bir çocuk parkı yapmayı planladıklarını da söyleyerek, “Çocuklarımız evlerde, bilgisayar başında internet bağımlısı olmadan çocukluklarını doya doya ve özgürce yaşayabilsinler diye bunu yapacağız.” ifadelerini kullandı.

CİCİKLER: “DUYARLILIKLARINI ARTTIRMAK İÇİN İSİMLERİNİ VERDİK”

Hadımağa TOKİ Yönetim Kurulu Başkanı Engin Cicikler konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Ağaçlandırma çalışmalarımıza başlamamızın nedeni; ilk yönetime geldiğimiz zaman bu alanda bir eksiklik hissettik. Yönetim olarak da bu alanda bir karar aldık. Kararda ilk etapta 100 adet fidan ile başladık. 91 tane Batı Çınarı, 9 tane de ıhlamur’dan oluşuyor fidanlarımız. Çocuklarımızın da bu konuda duyarlılıklarını arttırabilmek için isimlerini ektikleri ağaçlara verdik. Bunun pozitif bir etki yaratacağını düşünüyoruz. İnsanın bulunduğu yerde büyük, küçük demeden en azından bir fidanı veya ağacı olmalı. İnsanlarımızın yeşil alanlara ya da ağaç ormanlarına karşı daha hassas olması gerektiğini düşünüyoruz. Dünyamızın atmosferi tehlike altında, gün geçtikçe doğal afetlerin sayısı artmakta. Ağaçların ve ormanların sayısının azalması sonucu, doğa olumsuz etkileniyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz fidan ekimi etkinliğinde de bizden sonraki nesiller, küçücük bir alanda bile neler yapabileceklerini, bir ağacın ne kadar faydalı olduğunu görecekler.” dedi.

BAŞKAN GÜRKAN: “DOĞANIN, YEŞİLİN FARKINDA OLMALARI AMAÇLANIYOR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, “Kendileri ağaçlarını temin etmişler. Bizde yer belirleme ve nakliye kısmına destek verdik. 100 tane fidanımızı bugün toprakla buluşacak. Dikilen her ağacın bir ismi var. Burada oturan, bu mahallenin çocuklarının isimleri veriliyor. Böylelikle doğanın, yeşilin, ekosistemin farkında olmaları amaçlanıyor. Bizde Edirne Belediye Başkanlığı olarak naçizane bir yardım yaptık. Bu düşünceleri için kendilerini kutluyorum.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜRKAN: “ÇOCUK PARKI YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Başkan Gürkan bu bölgede bir çocuk parkı yapmayı planladıklarını belirterek, “Bu bölgede güzel bir çocuk parkı yapmayı planlıyoruz. İnşallah onu da en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Çocuklarımız evlerde, bilgisayar başında internet bağımlısı olmadan çocukluklarını doya doya ve özgürce yaşayabilsinler diye bunu yapacağız. Ayrıca yeni yaptığımız Sağlık Yolu ve Olimpik Yüzme Havuzunun oluşturduğu yoğunluk nedeniyle trafik kurallarına dikkat ederek, Edirne’deki özgürce ve konforlu yaşamı hep beraber yaşamaya devam edelim.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.