Biz çaldık, Avrupa oynadı !

DESİP- Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirlikleri Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi kapsamında açılan ''Değişim Farkındalıkla Başlar'' sergisinin açılışı renkli anlara sahne oldu. Açılışa katılan Avrupa Birliği Müsteşarı François Begeot, hareketli roman ezgilerine dayanamayarak katılımcılarla birlikte göbek attı.

Biz çaldık, Avrupa oynadı !

DESİP- Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirlikleri Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi kapsamında açılan ''Değişim Farkındalıkla Başlar'' sergisinin açılışı renkli anlara sahne oldu. Açılışa katılan Avrupa Birliği Müsteşarı François Begeot, hareketli roman ezgilerine dayanamayarak katılımcılarla birlikte göbek attı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Temmuz 2017 Salı 10:18
Biz çaldık, Avrupa oynadı !

    Projenin açılışında  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot roman ezgileri eşliğinde, katılımcılarla göbek attı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkanlığı tarafından yürütülen 1,5 milyon Avro bütçeli DESİP – Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında “Değişim Farkındalıkla Başlar” konulu dezavantajlı kişilerin ekonomik ve sosyal yaşama katılımındaki motivasyonlarının artırılmasını hedefleyen kültürel etkinliklerin ikincisi, 17-18 Temmuz 2017'de Edirne'de düzenlendi.
Deveci Han Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe, Edirne Valisi Günay Özdemır, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Daire Başkan Vekili Başkan'ı Hülya Tekin, Edirne İş Kur Müdürü Şengül Çıldam ve bazı kurum müdürleri yanı sıra porje kapsamındaki kursiyerler katıldı.
Çalışma Uzmanı Ceylan Çiftçi, “14 Ocak 2016'da başlayan 14 Eylül 2017'de sona erecek projenin hedef grupları engelliler, gecekondu bölgelerinde yaşayan kişiler de dahil olmak üzere yoksul ve yoksulluk riski altında olanlar, eski hükümlüler, eski tutuklular, hükümlüler ve tutuklular, yerinden edilmiş kişiler, çalışan çocuklar ve aileleri, işverenler ve işyerindeki diğer işçiler, roman nüfusunun fazla olduğu yerlerde yaşayanlar, yoksulluk riski altında olan ve korunma ihtiyacı olan çocuklar, madde bağımlıları, şiddet gören kadınlar ve yaşlılar gibi diğer dezavantajlı kişilerden oluşuyor.”
AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Daire Başkan Vekili Hülya Tekin; “Çeşitli bakanlıklarımız ve kurumlarımızla yürüttüğümüz çok sayıda proje ile ortaya çıkan çarpan etkisi dikkate alındığında kurumlar arası işbirliğinin ve ortak vizyonu paylaşmanın son derece önemli olduğunu sürekli tecrübe etmekteyiz. Dezavantajlı kişilerin istihdam edilebilirliğinin artırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin ortadan kaldırılması da böylesi bütüncül bir yaklaşımı gerektirmekte ve ne mutlu ki ilgili tarafların yoğun ilgi ve özverili çabalarıyla dezavantajlı kişilerin istihdamı noktasında büyük ilerlemeler sağlanmaktadır”şeklinde konuştu.
ÇSGB Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı, “Küresel anlamda yaşanan olumsuzluklara rağmen, ülkemizde son on dört yıldır yürürlüğe konulan reform niteliğinde kapsayıcı ve istikrarlı istihdam politikalarının etkisiyle işgücü verileri günden güne olumlu yönde değişim göstermiştir. Temel politika eksenlerinden biri olan 'Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması' ile kadınlar, engelliler, gençler ve uzun süreli işsizlerin işgücüne ve istihdama katılımlarının önündeki engellerin kaldırılması hedeflenmektedir”dedi.
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot, Gorabet “İlk defa bu yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinliğini görme fırsatı buldum. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Güreş sporu çok önemli. İnsanların çalışmasına yardımcı olan projeleri önemsiyorum. AB olarak Türkiye'nin geçtiği zor dönemleri biliyoruz. Terörü lanetliyor, geçen yıl yaşananlar için üzgün olduğumuzu ifade etmek isterim. Türkiye AB için önemli bir ülke ve dostunuz. Türkiye'ye verdiğimiz desteği sürdürmek istiyoruz. Edirne Türkiye ve Avrupa arasında bir kapı oluşturuyor. Dezavantajlı kişilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye iç piyasasındaki zorluklardan biri işsizlik bu sıkıntılı husus ve bununla savaşmalıyız. Kayıt dışı işlerde problemli. Ayrımcılıkla da savaşılmalı. Hepimiz aynı gemideyiz, partnerlerimize bu güzel işbirliği için teşekkür ediyorum. AB'nin Türkiye'ye olan desteği bundan sonra da sürecek”dedi.
     Türkiye'de  ki iller arasında en huzurlu ve çok birlik beraberliğin olduğu kent olduğunu söyleyen Edirne Valisi Günay Özdemir ; “ Bu projenin bu aşamaya gelmesinde sivil toplum örgütlerimizin çok büyük gayretleri ve destekleri var kendilerine çok teşekkür ediyorum. Projenin temelinde sosyal entegrasyon sağlanıyor. Paydaşlara baktığımızda kamusu ile sivil toplum örgütleri ile roman derneklerimiz hem de genç iş adamlarımız ile birlikte ortak bir proje hazırlanmış.
Bu proje onaylandıktan sonra sivil toplum örgütü temsilcileri,roman derneklerimiz  ve iş adamlarımız  valiliği ziyaret ettiklerinde ben gördüm ki bütün kesimler bu projenin uygulanması hem fikir ve projeyi destekliyor.Asıl önemli olan proje uygulanırken zaman zaman belki gözden kaçırdığımız,asıl paydaş kesimimiz biz projeleri hazırlarız, projelerimizi uygulamaya geçtiğimizde asıl hizmet alacak olan  asıl  projenin kesimi olanı unuturuz. Ümit ediyorum ki bu projede inşallah unutulmaz. Aslında bu projede hizmet etmek istenen bu proje de entegrasyonun hem ekonomik anlamda hem de sosyal ve kültürel anlamda toplumsal anlamda entegrasyonun sağlamamızı istenen kesimin isteklerini beklentilerini göz ardı etmeden bu projede uygulanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Projede ki paydaşlarımızın ötesinde bizim diğer kurumlarımızla da bu projeyi destekleyecek etkinlik ve projeleri yapıyoruz. Edirne baktığımız zaman tarih boyunca sosyal anlamda ortak yaşama kültürünün oluştuğu yıllar boyu insanların yaşama kültürünü geliştirdiği,farklı inanç ve kültür anlamında ortak yaşadıkları bir kent olmuş. Ve orakta yaşama kültürü ile dünyaya örnek olmuşlar.Şuanda da Edirne ortak yaşama kültürünün devam ettiği ve diğer illere deneme bonusu ve ülkelere de örnek olarak yaşan illerimizden birisi.Türkiye'nin değişik bölgelerinde görev yaptım şuana kadar ,sivil toplum örgütlerinin bu kadar güçlü olduğu ve insanlar arasında ki ilişkilerin bu kadar ortak yaşama  biçimi, anlayışı ile geliştirildiği başka bir il görmedim. Problemlerin en az olduğu, asayiş anlamında  gerçekten Türkiye'nin en huzurlu  en rahat kentlerinde yaşıyoruz. idea ediyorum ki Türkiye'de en huzurlu,en iyi ortak yaşama kültürünün geliştiği en iyi şehir Edirne. Bu projelerle çocuklarımızı çok daha güvenli yarınlara ve geleceğe hazırlarız” dedi. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.