"Böyle bir acı bir daha yaşanmasın"

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

"Böyle bir acı bir daha yaşanmasın"

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Mart 2021 Cuma 06:06
"Böyle bir acı bir daha yaşanmasın"

Edirne’nin 1912 yılında Balkan Savaşı sırasında Şükrü Paşa kumandasında kuşatma altında kaldığını ve 26 Mart 1913 tarihinde de kentin işgal edildiğini söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, işgal sonucunda binlerce askerin, sivilin açlık ve zor koşullar nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Başkan İba, 26 Mart’ta işgale uğrayan Serhat Şehri Edirne’nin 21 Temmuz 1913’te yeniden kazanıldığını aktardı.

Balkan Savaşı’nda, Türk milletinin canını ortaya koyarak büyük bir fedakârlık göstermiş olduğunu ifade eden Başkan İba, “Milletimizdeki vatan sevgisi bizim en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. Bugünkü varlığımızı yurdunu savunmak için şehit olan milletimize ve askerlerimize borçluyuz.” Şeklinde konuştu.

“ALLAH BİR DAHA MİLLETİMİZE, DEVLETİMİZE BÖYLE GÜNLER YAŞATMASIN”

Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış Edirne’nin 1913’te en zor zamanlarını geçirmiş olduğunu söyleyen İba, “Sarayiçi’nde esir tutulan birçok askerimiz, sivillerimiz, çocuklarımız günlerce hayatta kalma mücadelesi vermiş, en sonunda ise teslim olmak zorunda kalmışlardır. Allah bir daha milletimize, devletimize böyle günler yaşatmasın.” Dedi.

Serhat Şehri Edirne için canlarını veren, vatan sevgisinin ve bütünlüğün ölümsüz abideleri olan şehitlerin Türk Milleti’nin gönlünde ebedi olarak yaşamaya devam edeceğini dile getiren Başkan İba, “Bu anlamlı günde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Hiç kuşkusuz ki yaptıkları fedakârlıklar hiçbir zaman unutulmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

Edirne’nin tarihine unutulmaz iz bırakan Balkan Savaşları’nın 108. yıl dönümü vesilesiyle Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Serhat Şehri Edirne için uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazileri şükran ve rahmetle andığını söyleyen Başkan İba, böyle bir acının bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.