HEM ESNAFA HEM İŞÇİYE DESTEK!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, pandemi nedeniyle faaliyetini tamamen durduran belediye kiracılarından kira alınmaması, kısmen durduran ya da faaliyetlerini devam ettiren kiracılara ise en az yüzde 75 oranında indirim yapılması gündemiyle 25 Aralık Cuma günü Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplanacağını ifade etti. Ayrıca pandemi nedeniyle kent merkezinde 447 işyerinin faaliyetini durdurmak zorunda kaldığını belirten Başkan Gürkan, bu işyerlerinde çalışan kişilere Edirne Belediyesi olarak 3 ay süreyle maddi destekte bulunacaklarını belirtti. 

HEM ESNAFA HEM İŞÇİYE DESTEK!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, pandemi nedeniyle faaliyetini tamamen durduran belediye kiracılarından kira alınmaması, kısmen durduran ya da faaliyetlerini devam ettiren kiracılara ise en az yüzde 75 oranında indirim yapılması gündemiyle 25 Aralık Cuma günü Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplanacağını ifade etti. Ayrıca pandemi nedeniyle kent merkezinde 447 işyerinin faaliyetini durdurmak zorunda kaldığını belirten Başkan Gürkan, bu işyerlerinde çalışan kişilere Edirne Belediyesi olarak 3 ay süreyle maddi destekte bulunacaklarını belirtti. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Aralık 2020 Çarşamba 06:21
HEM ESNAFA HEM İŞÇİYE DESTEK!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan gündeme dair konularda açıklamalarda bulunmak üzere dün Belediye Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Pandemi döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Gürkan, Belediye kiracılarına ve işyerleri faaliyetini durdurmak zorunda kaldığı için mağdur olan işçilere de müjdeler verdi. Başkan Gürkan 25 Aralık Cuma günü Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırarak; toplantıda, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereği faaliyetini tamamen durduran Belediye kiracılarından kira alınmaması, faaliyetini kısmen durduran ya da devam ettiren kiracılara ise en az yüzde 75 indirim yapılmasını meclis gündemine sunacaklarını ifade etti. Ayrıca kent merkezinde pandemi nedeniyle 447 işyerinin faaliyetini durdurmak zorunda kaldığını belirten Başkan Gürkan, bu işyerlerinde çalışan kişilere Edirne Belediyesi olarak 3 ay süreyle maddi destekte bulunacaklarını söyledi.

“BELEDİYE MECLİSİ KİRACILAR İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK!”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan pandemi sürecinde Edirne Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında, Belediye kiracılarına müjde vererek, “Geldiğimiz noktada; 25 Aralık Cuma günü bir olağanüstü meclis yapma kararı aldık. Olağanüstü mecliste tek bir gündemle toplanacağız. Toplam 86 işyerimizin 31’i tamamen kapalı, 12’si kısmen açık, 33’ü de tamamen faaliyette bulunuyor. Belediye kiracılarıyla ilgili Belediye Meclisimize Aralık 2020 ve Ocak ve Şubat 2021 ayları için şimdilik 3 ayla sınırlı olmak kaydıyla tamamen kapalı olanlardan 3 aylık süre boyunca hiç kira almamak, diğerlerinden de Belediye Meclisimizin uygun göreceği bir oranda kiralarında indirime gitmeyi önereceğiz. Bu gündemle toplanacak Belediye Meclisi. Ben, Belediye Meclisimize minimum yüzde 75 civarında indirim yapılmasını önereceğim. Belediye Meclisimizin de bunu kabul edeceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“MAAŞ ALAMAYAN ÇALIŞANLARA DESTEKTE BULUNACAĞIZ”

Başkan Gürkan kent merkezinde 447 işyerinin pandemi nedeniyle faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığını söyleyerek, “Esnaf odalarıyla görüştüm ve 447 işyerinin kapalı olduğunu öğrendim. Bunların içinde kahvehane, lokanta, cafe, çay bahçeleri, halı sahalar gibi işletmeler var. Bunlar için bizim bir yetkimiz yok. Ama burada asıl odaklanılması gereken işyeri tamamen kapatıldığı için maaş alamayan çalışanlar. Faaliyeti tamamen kapatılan işyerlerindeki çalışanların sayılarını tespit ederek, işe gidemeyen, maaş alamayan arkadaşlarımıza Belediye olarak maddi destekte bulunacağız. Belki çok büyük rakamlar değil ama onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Arkadaşlarım bununla ilgili çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası ile de bu konuda görüşeceğiz. Bizim tahminimizce 1500-2000 arasında bu şekilde olan çalışan var.” dedi.

“EDİRNELİLERİ ‘EDİRNE İMECE’YE’ DAVET EDİYORUM”

Edirne Belediyesi tarafından pandemi döneminde uygulamaya alınan ‘EDİRNE İMECE’ mobil uygulaması hakkında da bilgiler veren ve maddi durumu iyi olan vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Gürkan, “Bildiğiniz gibi bağışçılar ile ihtiyaç sahiplerini telefonlarına indirilen Edirne İMECE isimli aplikasyon uygulamasıyla bir araya getiriyoruz. İMECE’ye her türlü bağışı yapabiliyorsunuz. Gıda, giysi, bebek maması ve bezi, sokak hayvanları için gıda bağışı yapabiliyorsunuz. Yardıma muhtaç vatandaşlarımız var. İşyerlerinin kapatılması nedeniyle maaş alamayan kardeşlerimizin sizlerin gıda, bebek bezi, maması gibi desteklerine ihtiyacı var. Edirne halkı yardımseverdir, kara gün dostudur. Bu nedenle tüm Edirne Halkı’nı Edirne İMECE’ye destek olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“ULAŞIM SEKTÖRÜ TÜM ŞEHİRLERDE ZOR DURUMDA”

Tüm şehirlerde şu anda ulaşım sektörünün zor günler geçirdiğini söyleyen Başkan Gürkan, “Koltuk sayıları azaltıldı, yolcular ona göre azaldı. Diğer şehirlerdeki belediye başkanı arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. Emin olun; hiçbir şehiriçi ulaşım işletmesi şu anda günde taşıdığı yolcu geliriyle o gün harcadığı mazotu karşılayamıyor. Tüm şehirlerde böyle. Yüzde 100’lerden, yüzde 10-15’lere düşen bir yolcu taşımacılığından bahsediyoruz. Pandeminin birinci dalgasında meclisin çıkardığı bir kanun nedeniyle biz şehir içi ulaşıma da 3 aylık süreyle destek vermiştik. Ama bu dönem bir kanun çıkmadı. ETUS’un günlük taşıdığı yolcu sayısı, mazot parasına yetmiyor. Örnek olarak söylüyorum; 10 bin liralık mazot harcıyorlarsa, 7-8 bin TL para topluyorlar. Bizim en büyük derdimiz; ulaşımın kesintisiz sürdürülmesi. Sosyal medyada birçok eleştiri oluyor ama o insanlar da bizim insanımız. Pandemi döneminde gece-gündüz demeden, hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında da toplu ulaşım araçları çalışıyor. Her gün zarar etmelerine rağmen çalışıyor.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.