“BU BİR HATAYDI” !

İsmail Güner Ortaokulu'nda ders saatleri içerisinde derslik kapılarının tadilatlarının yapılmasıyla ilgili konuşan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, bunun bir hata olduğunu ve bu hatanın bir daha tekrarlanmayacağına inandığını ifade etti.

“BU BİR HATAYDI” !

İsmail Güner Ortaokulu'nda ders saatleri içerisinde derslik kapılarının tadilatlarının yapılmasıyla ilgili konuşan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, bunun bir hata olduğunu ve bu hatanın bir daha tekrarlanmayacağına inandığını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Kasım 2017 Cumartesi 10:23
“BU BİR HATAYDI” !

    Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde İsmail Güner Ortaokulu'nda eğitim-öğretimin devam ettiği ders saatleri içerisinde kapıların tadilatları yapılmış ve bu durum oldukça tepki toplamıştı. Konuyla ilgili konuşan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, olayda bir art niyet olduğunu düşünmediğini ancak bir hata yapıldığını ve bu hatanın bir daha tekrarlanmayacağına inandığını ifade etti. 
    “ART NİYETLE YAPILAN BİRŞEY OLDUĞUNA İNANMIYORUM”
    İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, iyi niyetle yapılmak istenen bir durum olduğunu ancak zamanlama hatasının yaşandığını ifade ederek; “İsmail Güner Ortaokulu'nda yaşanan durum nedeniyle hem basında hem de farklı yerlerde bir tepki oluşmuştur. Bu tepkileri üzülerek izledim. Yetkililerle bu konuyu görüştüm. Süreç aslında Haziran ayında okulların kapanmasına 1-2 ay varken Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi'ne yeni okul yapımı veya okulların onarımıyla ilgili talep ve dilekçelerini verirler. Biz bu talep ve dilekçelere istinaden programımızı yapar. Bu program neticesinde acil işlerin okul tatil olduğu dönemde ilk-ortaöğretim okullarımızın çatı onarımlarından iç onarımlarına kadar iş ve işlemlerini ihale yaparak yeni döneme yetiştiririz. İsmail Güner Bahsegel Ortaokulu'nda olağan üstü çok aciliyetten dolayı bir olay olmuş. Planlanmayan bir yapı ortaya çıkmış. Kapıların ve tuvaletlerin çok kötü durumda olduğunun tespiti yapılmış. Bu durum ile ilgili İl Özel İdaresi'ne talep ve dilekçeler gelmiş ve yetkili arkadaşlar ihaleyi yapmışlar. İşin teslimini yapmışlar. İşte biraz gecikme olmuş ama iyi niyetli başlanılan onarım işinde zamanlama hatası olmuştur. Öğrenim gören çocuklarımızda bu zamanlama hatasından dolayı bir mağduriyet yaşamışlardır. Bu durumun art niyetle yapılan bir şey olduğuna inanmıyorum.” dedi.
    “BU HATA BİR DAHA TEKRARLANMAYACAKTIR”
    Geçmiş, istenmeden de olsa bir hata yapıldığını ve bu hatanın bir daha tekrarlanmayacağına inandığını söyleyerek; “Sorun çözülmüştür. 20 Kasım 2017 Pazartesi günü tadilat işleri bitmiş olacak ve çocuklarımızın gayet sağlıklı bir şekilde eğitim görmeye devam edeceklerdir. Bir hata yapılmıştır. Bu hata bir daha tekrarlanmayacaktır, diye düşünüyorum. Bundan sonra iki kurum arasındaki bu gibi işlemler görüşülecektir. Ki bundan önce hep böyle olurdu. Haziran ayı talep ve dilekçeler gelir. Eylül ayının 15'ine kadar tüm okulların çatı onarımından mantolamaları dahil 3 ay içerisinde bitirilmiş olurdu. Ödenek yokluğundan yeni bir ödenek gelmesiyle birlikte, Milli Eğitim Müdürümüzün iyi niyetiyle başlatmış bir olay zamanlama açısından tepkilere neden olmuştur. Çocuklarımız bu süreç boyunca sıkıntılı bir süreç geçirmişlerdir ancak Pazartesi günü bulundukları okul çok daha çağdaş çok daha verimli ve güzel bir şekilde öğrenimlerine devam edeceklerdir.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.