BU KARAR HAYVANCILIĞIN ÖNÜNÜ AÇAR!

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının ilk oturumunda, hayvancılıkla ilgili sevindirici bir karar alındı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından meclise sunulan ve Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası çevre düzeni plan notlarına ekleme yaparak, hayvancılıkla ilgili yapılacak yapılarda kullanım alanının genişlemesini içeren madde; oybirliğiyle kabul edildi.

BU KARAR HAYVANCILIĞIN ÖNÜNÜ AÇAR!

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının ilk oturumunda, hayvancılıkla ilgili sevindirici bir karar alındı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından meclise sunulan ve Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası çevre düzeni plan notlarına ekleme yaparak, hayvancılıkla ilgili yapılacak yapılarda kullanım alanının genişlemesini içeren madde; oybirliğiyle kabul edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ağustos 2020 Çarşamba 10:21
BU KARAR HAYVANCILIĞIN ÖNÜNÜ AÇAR!

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantılarının ilk oturumu dün Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda; İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından meclise sunulan ‘İl Çevre Düzeni Planına İlave Plan Hükmü Teklifi’ konulu rapor; görüşülerek karara bağlandı. Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası çevre düzeni plan notlarına ekleme yapılması ve hayvancılıkla ilgili yapılacak yapılarda kullanım alanının genişlemesini içeren rapor; oybirliğiyle kabul edildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Sezgin Gündoğdu tarafından meclise sunulan raporda şu ifadeler kullanıldı:
“5403 sayılı kanunun 13. Maddesinde ‘Tarımsal Amaçlı Yapılar için, projesine uyulması şartıyla ihtiyaç duyulan miktarda her sınıf ve özellikteki tarım arazisi valilik izni kullanılır’ hükmü yer almaktadır. Ancak 5403 sayılı kanunun 13. maddesi ile yürürlükte bulunan 1/100.000 ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Çevre Düzeni Planında Tarımsal Amaçlı Yapılarla ilgili bu maddeye göre çelişkiler bulunmaktadır. Bu nedenle; bölgemizin ‘Küçükbaş ve Büyükbaş Damızlık Üretim Merkezi’ olma durumu da dikkate alınarak, yerleşim alanları dışına taşınması gereken hayvancılık amaçlı tesislerin taşınmasını hızlandırmak, tesislerin ihtiyacı olan alan büyüklüklerinde tesislerin yapımını sağlamak ve hayvancılık amaçlı tesislerin tarımsal amaçlı yapı olma nedeniyle plan yapımına gerek duyulmadan kolayca yapımını sağlamak amacıyla Edirne’de yürürlükte olan 1/100.000 ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı notlarına ‘tarım alanları üzerinde en az 25 büyükbaş veya 100 küçükbaş veya üzeri hayvancılık kapasiteli hayvancılık tesisleri niteliğindeki tarımsal amaçlı yapıların 5403 sayısı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve 3083 sayılı sulama alanlarında arazi düzenlenmesine dair Tarım Reforma Kanunu kapsamında Tarım ev Orman İl Müdürlüğü’nce uygun bulunan mimari projelere göre 3194 sayısı imar kanunu ve ilgili yönetmelikleri gereğince bulunması gerekli şartlar yapı ruhsatı veren idarelerce ayrıca değerlendirilmek kaydıyla bu plan hükmüne göre yaptırılabilir’ şeklinde ilave plan hükmünün eklenerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulmasına karar verildi.”

GEÇMİŞ: “GEREKLİ KATKILARI VERECEĞİZ”
İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, mecliste gündeme getirilen teklifin hayvancılığın önünü açacak nitelikte bir düzenleme olacağını söyleyerek, “Hem turizme, hem ticarete, hem hayvancılığa gerekli katkıları vereceğiz.” dedi

SUİÇMEZ: “İŞLETMELERİ BÜYÜTMEKTE SIKINTI YAŞIYORDUK”
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Suiçmez, işletmeleri büyütmekte sorunlar yaşadıklarını belirterek, “Özellikle hayvancılıkla ilgili ciddi bir sorundu. Bunun aşılması, komisyonun güzel çalışması, meclisten de bu kararın çıkması inşallah sonucu da hayırlı olur. İşletmeleri büyütmekte sıkıntı yaşıyorduk. Teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

AKBULUT: “BÖLGEMİZDE HAYVANCILIK BÜYÜK BİR İVME KAZANMAKTA”
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, kararın bölgenin ihtiyacı olan bir karar olduğunun altını çizerek,  “Bölgemizin ihtiyacı olan bir karar verildi. Hayvancılığı daha da büyütmek açısından. Bölgemizde hayvancılık büyük bir ivme kazanmakta. Bölgemiz için hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Erdoğan Gümülcineli de, köy içindeki ağıl veya ahırların köy dışına çıkarılması konusunda çözümler üretilmesi gerektiğini kaydetti.  Daha sonra yapılan oylamada komisyon raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.