“BU MECLİS TARİHE İZ BIRAKACAK!”

Edirne Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı toplantısında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu meclisin yapmış olduğu tüm hizmetler, eminim ki tarihe iz bırakacak hizmetlerdir.” dedi.

“BU MECLİS TARİHE İZ BIRAKACAK!”

Edirne Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı toplantısında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu meclisin yapmış olduğu tüm hizmetler, eminim ki tarihe iz bırakacak hizmetlerdir.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Şubat 2019 Cumartesi 09:29
“BU MECLİS TARİHE İZ BIRAKACAK!”


 

Edirne Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Başkanlığında toplandı. Dün Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı sonrasında konuşan Başkan Gürkan, “Bugün 59’uncu meclisimizi yaptık. Önümüzdeki Mart ayı son meclisimiz olacak. Şubatta da bir sonraki dönemin meclis listeleri belli olacak. Şimdiden sizlere 5 yıllık dönemde yapmış olduğumuz bütün çalışmalar için teşekkür ederim. Hepsinden önemlisi Belediye Meclisinde mensubu olduğumuz partilerin değil, temsilcisi olduğumuz Edirne’nin ve Edirne halkının çıkarlarını göz önünde tuttuğunuz için hepinize şahsım adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclisi’nin 3. Olağan Gündem Maddesinde geçtiğimiz gün kaybettiğimiz Sabuni Mahallesi Muhtarı Timur Erdoğan’ın bir sokağa adının verilmesi görüşüldü.  Belediye Meclisinde oy birliğiyle kabul edilen gündem maddesi, Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonuna havale edildi.

EDİRNE BİR EBRU SANATIDIR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis toplantısı sonrasında konuşarak, “Bugün 59’uncu meclisimizi yaptık. Önümüzdeki Mart ayı son meclisimiz olacak. Şubatta da bir sonraki dönemin meclis listeleri belli olacak. Şimdiden sizlere 5 yıllık dönemde yapmış olduğumuz bütün çalışmalar için teşekkür ederim. Hepsinden önemlisi Belediye Meclisinde mensubu olduğumuz partilerin değil, temsilcisi olduğumuz Edirne’nin ve Edirne halkının çıkarlarını göz önünde tuttuğunuz için hepinize şahsım adına teşekkür ediyorum. Çok önemli bir anlayıştır Türkiye’de herkesin söylediği ama yapmasının zor olduğu süreçtir bu. Herkes söyler, ‘Önce Memleketim’ diye fakat söylemesi kolay yapması zordur. Bazen bu mecliste partilerimizin ilke kararlarına rağmen Edirne halkının çıkarları ne gerektiriyorsa hepimiz onu yapmayı tercih ettik. Bu çok asil ve onurlu bir davranış. Biliyorum ki, burada 5 yıl boyunca almış olduğumuz kararların çoğunluğu oy birliğiyle geçti. Bu şunu gösteriyor, halkın oylarıyla seçilmiş belediye meclis üyeleri hangi parti olursa olsun öncelik hep halkın istekleri ve şehrimizin çıkarları olmuştur. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde de halkımızın takdiriyle seçilecek olan Başkan veya meclis üyeleri aynı şekilde çalışacaklardır. Edirne bir mozaik değildir. Mozaik çok beğenilsede parçaların arasında çok ince de olsa bir hat vardır. O parçalar bir araya geldiğinde çok güzel görüntü verir. Fakat hiç bir zaman birbiriyle bütün olmaz. Edirne bir ebru sanatıdır. Aynı teknenin içerisine dökülen boyaların birbiriyle bir bütün olarak yeni bir rengin ortaya çıkmasıdır. Edirne böyle bir şehir, Edirneliler böyle insanlar. Bu meclisin yapmış olduğu tüm hizmetler, eminim ki hepsi tarihe iz bırakacak hizmetlerdir. Önümüzdeki çarşamba gününden itibaren geçirdiğimiz 5 yılık süreçte  neler yaptık kitapçığı elimize ulaşacak. Edirne’nin temel belediyecilik hizmetleri sorunlarından başlayarak kültür, sanat, spor anlamında neler yaptık ve bu kente neler kattık hepimiz bu kitapçıkla göreceğiz.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.