“Bu Yağışlar Tarım Açısından Faydalı”

“Bir taraftan su taşkınları mahsullere zarar veriyor ama toprağa da müthiş bir güç veriyor. Zarara uğrayan vatandaşlar inşallah yaz aylarında karşılığını alır”

“Bu Yağışlar Tarım Açısından Faydalı”

“Bir taraftan su taşkınları mahsullere zarar veriyor ama toprağa da müthiş bir güç veriyor. Zarara uğrayan vatandaşlar inşallah yaz aylarında karşılığını alır”

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Nisan 2018 Pazartesi 19:53
“Bu Yağışlar Tarım Açısından Faydalı”

2 Nisan Pazartesi günü Edirne İl Genel Meclisi 4’üncü toplantısının 1’inci birleşimi gerçekleştirildi. Süloğlu İl Genel meclis üyesi Mehmet Uzun geçirdiği operasyondan dolayı toplantıya katılamazken 28 meclis üyesinin katılımıyla toplantıya başlandı.

Toplantı Mart ayı toplantılarının  4’üncü birleşimine  dair tutanak özetlerinin okunmasıyla başlarken bunlar; “Edirne İl özel İdaresi Genel Sekreteri Vekili Alaattin Uğur İl Özer İdaresi’nin 2017 faaliyet raporunu sundu ve meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nu ve söz konusu kanunda dayanılan kamu idarelerince hazırlanacak faaliyet raporları hakkında yönetmelik isimlerine göre hazırlanan Edirne İl Özel idaresi 2017 yılı faaliyet raporu yeterli görüldüğünden uygunluğuna, 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanunun 10’uncu maddesi a bendi gereğince oy birliği ile karar verildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Erdal Akgün tarım ve hayvancılık tesis alanı imar planı konulu raporunu sundu. İl genel Başkanı Mehmet Geçmiş Uzunköprü’nün Dereköy köyü Çamurdere ve eğik akımın 105 ada 112 parseline kayıtlı alan üzerinde tarım ve hayvancılık tesis alanının 480 büyük baş ve bakıcı evine ait plan işlem numarası 3158 olan uygulama imar planının İmar Kentsel Birleştirme Müdürlüğümüzce onay verilmesi halinde uygun olduğuna 5302 sayılı sayılı kanunun 10’uncu maddesinin c fıkrası gereği oy birliğiyle karar verildi. İl genel Meclisi üyesi Osman Recai Koçaklı Edirne ilinde bulunan Şehitlikler ve Özel İdare kapsamında şehitlikler ve şehit ailelerini koruma raporunu sundu. Kadın Hakları ve Kız Çocuklarını Koruma Başkanı kadınları ve kız çocuklarını koruma raporunu sundu. İl genel meclisi Başkanlığına verilen önergeler meclis katipleri tarafından okundu. İl Genel Meclisi Üyelerinden Erdal Akgün gündem dışı söz aldı. Başka söz alan olmaması görülmesi üzerine ve gündemde görüşülecek başka bir madde olmadığı gerekçesiyle toplantı sona erdi.”

Mart ayı tutanak özetlerinden sonra Edirne Valisi Günay Özdemir’in isteği  üzerine Edirne İl Özel İdaresi 2018 yılı Konaklama ücretlerinin düzenlenmesi  oy birliğiyle kabul edildi. Gündemde başka görüşülecek konu olmadığı için İl Genel Meclisi 4’üncü toplantısının 1’inci birleşimi 3 Nisan saat 14:00’da toplanmak üzere kapatıldı.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Erdal Akgün Edirne’deki sel felaketleriyle ilgili gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında “ Bu yağışlar tarım açısından faydalı olduğu kanaatindeyiz. Tabi bu yağışlar olurken nehirlerimizin geçtiği bölgelerde hasarlara da yol açıyor. Bazı bölgelerde yem bitkileriyle ilgili hasarlar var. Buğday ekili alanlarda da hasarlar var Trbet ama genelde bereketli bir yıl olacağı kanaatindeyiz. Hasar gören vatandaşlarımız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Mahsullerin şu anki görünümü gayet iyi güzel. Tabi yağışlı havalar yüzünden gübre atımı biraz gecikti ama bu da çok sorun olmaz. Tabi bir taraftan su taşkınları mahsullere zarar veriyor ama toprağa da müthiş bir güç veriyor. Zarara uğrayan vatandaşlar inşallah yaz aylarında karşılığını alır.” Dedi.

AK Parti İl Genel Meclisi Grup sözcüsü Recai Koçaşlı’da “  Bildiğiniz gibi bu yıl güzel yağışlar oldu. Tabi yağan çok sık yağışlardan dolayı taşmalar meydana geldi. Tarlarımızın bazılarında zarar olsa da neyse ki köylerimizde zarar yok” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.