HANİ SAĞLIK ÖNEMLİYDİ?

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, gıda paketlerinde “trans yağ yoktur” bilgilendirme ifadesinin kaldırılmasının sağlık açısından büyük risklere yol açacağını ifade etti.

HANİ SAĞLIK ÖNEMLİYDİ?

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, gıda paketlerinde “trans yağ yoktur” bilgilendirme ifadesinin kaldırılmasının sağlık açısından büyük risklere yol açacağını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Aralık 2020 Çarşamba 06:16
HANİ SAĞLIK ÖNEMLİYDİ?

İnsan sağlığını hiçe sayan uygulamaların böyle kritik dönemde gündeme gelmesinin mutlaka durdurulması gerektiğini ifade eden Demirkıran, açıklamasında şunları kaydetti;

“AKP hükümeti insan sağlığını hiçe sayıyor. Mısır şurubu bunlardan biriydi. Pancara kota koydular. Mısır şurubunun kullanılma miktarını dünyada hiçbir ülkenin izin vermediği oranlara çıkardılar. Daha da vahimi bunu kontrol etmeyip kotaların da üstünde mısır tatlandırıcısı kullanılmasına göz yumdular. Hatırlatmak isterim ki bir zamanlar “ürünlerimizde mısır şurubu yoktur” yazan üretici firmalarını mahkemeye vermişlerdi.  Şimdi de, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ürün paketlerindeki “trans yağ yoktur” ibaresinin kaldırılmasına dair yönetmelik değişikliği yapıldı. Kalp, damar hastalıklarını büyük oranda arttıran, kanser, diyabet, yüksek tansiyon ve benzeri ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı bilinen trans yağ kullanımının sıfıra indirilmesi için çaba sarf edilirken, nasıl böyle bir uygulamaya gidilir, anlaşılır gibi değil.”

Ali Demirkıran, devamla; “Sağlığın korunması için ciddi araştırmalar yapıldığı, hele Corona virüsün gücünü kırmak için aşı çalışmalarının olağanüstü hızla sürdürüldüğü bu dönemde “mısır şurubu “ ve “trans yağ “ gibi sağlığa büyük zararı olan katkıların raflardan, sofralarımızdan uzaklaştırılmasını istiyoruz. Halkın sağlığını korumak hükümetlerin anayasal görevidir. Bu uygulamaların arkasındaki güçlerin mutlaka ortaya çıkarılmasını, Tarım bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının bu konuda derhal harekete geçmesini bekliyoruz” uyarısında bulundu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.